Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ / Ετήσιο συνέδριο της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων της Ιταλίας στη Σκιάθο
Ετήσιο συνέδριο της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων της Ιταλίας στη Σκιάθο

Ετήσιο συνέδριο της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων της Ιταλίας στη Σκιάθο

Η Περιφερειακή Ενότητα & Σποράδων, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος τουριστικής προβολής έτους 2021 και λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες ανάγκες προβολής των τουριστικών πόρων και προορισμών του νομού, εν όψει την έναρξης της νέας τουριστικής περιόδου, εντείνει τις προσπάθειές της για την ανάδειξη του  πολυθεματικού τουριστικού προϊόντος της Ηπειρωτικής και Νησιωτικής .

Στο πλαίσιο αυτό, συμμετέχει στη συνδιοργάνωση του ετήσιου συνεδρίου της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων της Ιταλίας (FIAVET – FEDERAZIONE ITALIANA ASSOCIAZIONI IMPRESE VIAGGI e TURISMO), το οποίο πρόκειται να πραγματοποιηθεί στη Σκιάθο το διάστημα 5-8 Μαΐου.

Πρόκειται για πρωτοβουλία του Δήμου Σκιάθου και το θα διοργανωθεί σε με την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα , τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού κ.ά. φορείς, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού.

Στο προβλέπεται να συμμετέχουν περίπου 60 εκπρόσωποι των μεγαλύτερων τουριστικών πρακτορείων και γραφείων ταξιδιών της Ιταλίας, δημοσιογράφοι τουριστικού ρεπορτάζ και εκπρόσωποι ιταλικών μέσων ενημέρωσης.

Οι Ιταλοί τουριστικοί πράκτορες και δημοσιογράφοι θα ταξιδέψουν δωρεάν στην Ελλάδα με πτήσεις της Aegean, ενώ σύμφωνα με το πρόγραμμά τους, προβλέπεται να ξεναγηθούν στα αξιοθέατα της Σκιάθου, να γνωρίσουν από κοντά τις φυσικές ομορφιές του νησιού και τις δυνατότητες που προσφέρονται για στην ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων  Δωροθέα , «η εν λόγω στοχευμένη δράση θα έχει πολλαπλά οφέλη καθώς συμβάλλει ουσιαστικά τόσο στην ενίσχυση των κρατήσεων από μια αγορά όπως αυτή της Ιταλίας, με υψηλή καταναλωτική δύναμη και δυνατότητες, όσο και στην ανάδειξη και προβολή της τουριστικής φυσιογνωμίας της Σκιάθου, των νησιών των Β. Σποράδων και του νομού Μαγνησίας γενικότερα, στο εξωτερικό ενισχύοντας παράλληλα ευρύτερες συνεργασίες στον τομέα του τουρισμού.

Παράλληλα έχουν δρομολογηθεί όλες οι ενέργειες προκειμένου οι ομορφιές της Σκιάθου, της Σκοπέλου και της Αλοννήσου να διαφημιστούν στην καλοκαιρινή έκδοση του περιοδικού Jet Away της εταιρείας Jet2holidays, του δεύτερου μεγαλύτερου τουριστικού πράκτορα της Μεγάλης Βρετανίας, το οποίο θα διανέμεται στις πτήσεις εξωτερικού της JET2 στοχεύοντας σε περισσότερους από 5,7 εκατομμύρια αναγνώστες- των πτήσεων».

Επίσης σε εξέλιξη είναι η προβολή της Μαγνησίας και της Θεσσαλίας γενικότερα, σε επιλεγμένα μέσα ενημέρωσης για την ενίσχυση της εσωτερικής τουριστικής αγοράς (προβολή σε τηλεοπτικές εκπομπές και ΜΜΕ πανελλήνιας εμβέλειας).

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Νέο πρόγραμμα δρομολογίων του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας - https://t.co/SF44Se91qM -

  • Καπνοί σε φρεάτιο στο κέντρο του Βόλου - https://t.co/MDxL5f0olr -

  • Διανομή προϊόντων ΤΕΒΑ από τον Δήμο Ρήγα Φεραίου - https://t.co/Bm7RW3zQdB -

"Αλιεύοντας" την είδηση