Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 ακόμη τριών εταιρειών «Μαρινόπουλος»
Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 ακόμη τριών εταιρειών «Μαρινόπουλος»

Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 ακόμη τριών εταιρειών «Μαρινόπουλος»

Τρεις ακόμη εταιρείες συμφερόντων της «Μαρινόπουλος Α.Ε.» ζήτησαν υπ στο άρθρο 99 του πτωχευτικού δικαίου ενώ αύριο, Παρασκευή 1 Ιουλίου, εκδικάζεται στο Αθηνών η αίτηση υπ της εταιρείας σε διαδικασία εξυγίανσης και προστασίας από τους πιστωτές της. Την ίδια ώρα, η εταιρεία δηλώνει πως η λειτουργία των καταστημάτων της «διεξάγεται με κανονικούς ρυθμούς», αλλά υπογραμμίζει με ανακοίνωσή της «ότι η υπαγωγή σε διαδικασία εξυγίανσης αποτελεί τη μοναδική λύση για τη διατήρηση της λειτουργίας της εταιρείας και των θέσεων εργασίας καθώς και τη διασφάλιση των οφειλών προς τους προμηθευτές».

Σε αυτό το πλαίσιο συνεχίζονται οι συζητήσεις και με τις τράπεζες για τη διαμόρφωση του πλαισίου λειτουργίας της την επόμενη μέρα, ενώ κλιμακώνεται η αγωνία μεταξύ των 2.000 προμηθευτών και πιστωτών της εταιρείας, η οποία έχει συνολικές υποχρεώσεις 1,324 δισ. ευρώ, εκ των οποίων 720 εκατομμυρίων αφορά προμηθευτές της.

Μεταξύ αυτών μεγάλες ξένες πολυεθνικές αλλά και μικροί και μεσαίοι και εταιρείες παροχής υπηρεσιών. Η λίστα των προμηθευτών-πιστωτών της «Μαρινόπουλος Α.Ε.» που έχουν συνολικά απαιτήσεις άνω των 700 εκατ. θυμίζει το who is who όλων των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην ελληνική τροφίμων, ποτών, ειδών υγιεινής και προσωπικής φροντίδας και οικιακών ειδών.

Για το μείζονος σημασία ζήτημα, που απειλεί το σύνολο της ς, πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες και νέα συνάντηση μεταξύ του βασικού μετόχου της «Μαρινόπουλος», του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη χωρίς όμως να γίνουν γνωστές τυχόν πρωτοβουλίες. Την Τετάρτη, ο όμιλος Μαρινόπουλου ζήτησε, πάντως, προληπτικά μέτρα προστασίας (θα συζητηθούν την Παρασκευή) και υπαγωγή στο άρθρο 99 και της Αφοί Μαρινόπουλοι Συμμετοχική Α.Ε, της Express M Α.Ε. και της ΞΥΝΟΣ Α.Ε. οι αθροιστικές υποχρεώσεις των οποίων ανέρχονται σε της τάξεως των 490 εκατομμυρίων ευρώ.

Το ΚΚΕ

Ακόμη 12.000 εργαζόμενοι της εταιρίας «Μαρινόπουλος» κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους, ως αποτέλεσμα της κρίσης στον κλάδο του εμπορίου και του ανταγωνισμού επιχειρηματικών ομίλων, που νοιάζονται μόνο για τα κέρδη τους κι όχι για τις ανάγκες των εργαζομένων.

Το γεγονός ότι ένας ακόμη μεγάλος επιχειρηματικός όμιλος του εμπορίου προστίθεται στη λίστα των υπό πτώχευση εταιριών, αποδεικνύει ότι η επιστροφή στη ανάπτυξη, που υπόσχεται η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα, περνάει μέσα από πτωχεύσεις, συγχωνεύσεις, εξαγορές εταιριών, με μόνιμα θύματα τους ίδιους τους εργαζόμενους. Εκθέτει όλες εκείνες τις δυνάμεις, που όλα τα προηγούμενα χρόνια της κρίσης υπεράσπιζαν τα κέρδη των επιχειρήσεων και συκοφαντούσαν τους εργατικούς αγώνες, τις απεργίες, την ταξική πάλη, ότι αυτά κλείνουν τις επιχειρήσεις και αυξάνουν την .

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – παίζει το ρόλο του «Ποντίου Πιλάτου», αποδεικνύοντας ότι καμιά κυβέρνηση που υπηρετεί το σημερινό δρόμο ανάπτυξης δε μπορεί να προστατεύσει τα δικαιώματα των εργαζομένων, να τιθασεύσει τους νόμους ζούγκλας της καπιταλιστικής οικονομίας. Επιπλέον, η κυβέρνηση όχι μόνο διατηρεί ανέπαφο όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο, που ψήφισαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, αλλά προετοιμάζει και νέο συντριπτικό χτύπημα στα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, ενώ με την αλλαγή στην πτωχευτική διαδικασία περιορίζει ακόμη περισσότερο τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Το ΚΚΕ στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στην εταιρία «Μαρινόπουλος», για να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας, οι μισθοί και τα δικαιώματά τους.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση