Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Αίτηση ένταξης στο άρθρο 99 για την «Μαρινόπουλος»
Αίτηση ένταξης στο άρθρο 99 για την «Μαρινόπουλος»

Αίτηση ένταξης στο άρθρο 99 για την «Μαρινόπουλος»

Αναβλήθηκε για την Παρασκευή 1η Ιουλίου η εκδίκαση προσωρινής διαταγής της αλυσίδας  σουπερ μάρκετ «Μαρινόπουλος».

Επίσης, για τις 16 Νοεμβρίου είναι προγραμματισμένη η εκδίκαση προληπτικών μέτρων, ενώ την ίδια περίοδο πρόκειται να εκδικαστεί η κύρια αίτηση υπς στο .

Οι οφειλές της επιχείρησης ανέρχονται σύμφωνα με έκθεση προς το , σε 3 δις και στην υπόθεση εμπλέκονται πάνω από 1000 πιστωτές.

Η «Μαρινόπουλος» κατέθεσε, σήμερα Τρίτη, αίτηση ένταξης στο του πτωχευτικού κώδικα.

Με αυτή την κίνηση η αλυσίδα προστατεύεται από τους πιστωτές της καθώς αναστέλλονται τα αναγκαστικής εκτέλεσης σε βάρος του.

Το ζητούμενο βεβαίως είναι τι θα προβλέπει η εξυγίανσης της εταιρίας προκειμένου η «Μαρινόπουλος» να επανέλθει σε τροχιά βιωσιμότητας.

Το ΕΚΒ

Το να μην υποστούν οι εργαζόμενοι τις συνέπειες των όποιων εργοδοτικών οικονομικών αδιεξόδων και της υπς της Εταιρίας ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ στον πτωχευτικό Κώδικα, είναι υποχρέωση της Κυβέρνησης και όχι λόγος για βερμπαλιστικούς αφορισμούς από την πλευρά της.

Η ίδια ομολογεί, άλλωστε, ότι δεν «έπεσε από τα σύννεφα» για την κατάληξη της ιστορικής αλυσίδας, καθώς «το από καιρό και από κοινού με άλλα υπουργεία παρακολουθεί στενά τις διεργασίες στον Κλάδο του λιανικού εμπορίου και ιδιαίτερα στην Εταιρία «Μαρινόπουλος», κάτι που την καθιστά και αυτονοήτως συνυπεύθυνη για την άμεση εξεύρεση λύσης. Λύσης, που θα διασφαλίζει όλες τις θέσεις ς στην Εταιρία (200 από τις οποίες στον Βόλο), καθώς και την οικονομική και εργασιακή ισορροπία, μην επιτρέποντας να μετακυλισθούν τα εργοδοτικά κόστη στους εργαζόμε.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση