Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Έτοιμο το δίκτυο μονοπατιών του Δήμου Βόλου
Έτοιμο το δίκτυο μονοπατιών  του Δήμου Βόλου

Έτοιμο το δίκτυο μονοπατιών του Δήμου Βόλου

Έτοιμο για χρήση είναι το Δίκτυο Μονοπατιών που ξεκινάει από τα Άνω Λεχώνια-, περνάει από τον Άγιο Βλάσιο, τον , τη Δράκεια, την Πορταριά, τις Σταγιάτες, τη Μακρινίτσα και καταλήγει στο Φυτόκο.

Πρόκειται για μια περιπατητική διαδρομή, της οποίας η κατασκευή ξεκίνησε με την υπογραφή της σύμβασης στις 17.7.2015 στο πλαίσιο του έργου “Κατασκευή δικτύου μονοπατιών στις διαδρομές από Άνω Λεχώνια- – Άγιος Λαυρέντιος- Δράκεια- Πορταριά- Σταγιάτες – Μακρινίτσα – Φυτόκο”, προϋπολογισμού με την έκπτωση 37.769,15€.

Οι που έγιναν στο πλαίσιο του έργου αυτού ήταν: διαπλάτυνση των μονοπατιών κατά 2 μέτρα και από δέντρα θάμνους και σε όλο το μήκος της διαδρομής, που είναι 10.270 μ.

Πραγματοποιήθηκε επίσης καθαρισμός από πέτρες ξύλα κ.λπ. όπου υπήρχαν ώστε να είναι ομαλή η διέλευση των περιπατητών στις διαδρομές Άνω Λεχώνια- – Άγιος Λαυρέντιος- Δράκεια- Πορταριά- Σταγιάτες – Μακρινίτσα – Φυτόκο 10.640μ.

Κατασκευάστηκαν και τοποθετήθηκαν 6 μεγάλες πληροφόρησης και 150 σήμανσης ώστε η διαδρομή να είναι σαφής σε όλο το μήκος της.

Το δίκτυο αυτό των μονοπατιών αξιοποιεί, αναδεικνύει, συντηρεί τα υπάρχοντα μονοπάτια του Πηλίου προς όφελος των περιπατητών ενώ οι χάρτες που έχουν τοποθετηθεί στις κεντρικές πλατείες των χωριών από τα οποία αυτό περιδιαβαίνει,(Μακρινίτσα, Πορταριά, Σταγιάτες, Δράκεια, Άγιο Βλάσιο, ) εξυπηρετούν και διευκολύνουν τους στην εξερεύνησή τους.

Για τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Θανάση Σταυρίδη, το έργο αυτό είναι εξαιρετικά χρήσιμο για το Πήλιο το “Βουνό των Κενταύρων”, γιατί εξυπηρετεί τους πεζοπόρους και αναπτύσσει με τον καλύτερο τρόπο τον περιπατητικό τουρισμό αναδεικνύοντας το περιβάλλον και τον πολιτισμό του τόπου μας που γίνεται έτσι πόλος έλξης πολλών επισκεπτών.

simansi

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση