Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Ετοιμάζει παρέμβαση η Πλατφόρμα
Ετοιμάζει παρέμβαση η Πλατφόρμα

Ετοιμάζει παρέμβαση η Πλατφόρμα

Στο εσωκομματικό μέτωπο μεταφέρεται σήμερα για τον κ. Τσίπρα η μάχη για την των διαπραγματεύσεων. Ο κ. Τσίπρας καλείται, στη συνεδρίαση της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα και αύριο, να πείσει τα στελέχη του κόμματός του για τις υποχωρήσεις και τους συμβιβασμούς στους οποίους θα πρέπει να προβεί η , προκειμένου να εξασφαλίσει την επίτευξη συμφωνίας.

Το εσωκομματικό τοπίο μόνο εύκολο δεν είναι, με έντονες αμφισβητήσεις και να έχουν ήδη διατυπωθεί τις τελευταίες εβδομάδες στα κομματικά όργανα. Ωστόσο, η σημαντικότερη πηγή αμφισβήτησης των πρωθυπουργικών και συνολικά των κυβερνητικών χειρισμών παραμένει η Αριστερή Πλατφόρμα. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η Πλατφόρμα έχει εργαστεί μεθοδικά και αθόρυβα στο παρασκήνιο εδώ και καιρό και, σε συν με Ελληνες και ξένους επιστήμονες, κυρίως οικονομολόγους, έχει ετοιμάσει μια εκτενή μελέτη, που συνιστά ουσιαστικά εναλλακτική πρόταση διας της χς και αντιμετώπισης της κρίσης.Είναι θέσεις που αναπτύσσουν στελέχη της Πλατφόρμας για ύπαρξη εναλλακτικών λύσεων για τη , στην αναζήτηση νέων συμμαχιών, που μπορούν να δώσουν διέξοδο στην πίεση που ασκείται από τους εταίρους για συνέχιση της τρέχουσας ασκούμενης πολιτικής κ.λπ.

Εως αργά χθες δεν είχε αποφασιστεί εάν η μελέτη πρόκειται να κατατεθεί ως εναλλακτική στην Κ.Ε.

Αναμένεται πριν από τη συνεδρίαση ο κ. Τσίπρας να συναντηθεί με τον κ. Λαφαζάνη, προκειμένου να συζητήσουν για την των διαπραγματεύσεων και τα θέματα που βάζουν στο τραπέζι οι εταίροι, καθώς και για το πλαίσιο εντός του οποίου θα μπορούσε να υπάρξει συμφωνία. Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες , οι τελικές αποφάσεις για τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθεί το Σαββατοκύριακο η εσωκομματική αολίτευση, θα ληφθούν μετά τη συνάντηση.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση