Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών: Κανονικά το εμβόλιο της AstraZeneca
Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών: Κανονικά το εμβόλιο της AstraZeneca

Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών: Κανονικά το εμβόλιο της AstraZeneca

Τη συνέχιση των εμβολισμών στην Ελλάδ με το εμβόλιο της , ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, επισημαίνοντας πως δεν συντρέχουν λόγοι τροποποίησης της αρχικής εισήγησης, με αφορμή αναφορές για περιστατικά θρομβοεμβολικών επεισοδίων που έχουν καταγραφεί.

Όπως τονίζεται η Επιτροπή καξε ομόφωνα στην για τη χορήγηση του εμβολίου στη χώρα μας σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών στη σημερινή συνεδρίασή της (16-3-2021) εξέτασε εκ νέου το θέμα που προέκυψε με αναφορές για μεμονωμένα περιστατικά θρομβοεμβολικών επεισοδίων σε άτομα που είχαν εμβολιαστεί με το εμβόλιο της μετά και την προληπτική προσωρινή αναστολή των εμβολιασμών από επιπλέον χώρες. 

Η Επιτροπή εξέτασε τα μέχρι σήμερα δεδομένα και ομόφωνα κρίνει πως δεν συντρέχει λόγος τροποποίησης της εισήγησής της της 11/3/2021. Η Επιτροπή επισημαίνει ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) και ο (WHO), οι οποίοι έχουν στη διάθεσή τους το σύνολο των δεδομένων από όλες τις χώρες  συνιστούν τη συνέχιση του εμβολιασμού με το εμβόλιο της AstraZeneca. Επισημαίνεται εκ νέου ότι η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, σε με την Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνησης του , δίνoυν απόλυτη προτεραιότητα σε θέματα ασφάλειας των εμβολίων. Έτσι, παρακολουθούν αδιάλειπτα τις αξιολογήσεις του ΕΜΑ και του WHO καθώς και τις αναφορές για πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες όλων των εμβολίων κατά της νόσου COVID-19.

Συμπερασματικά, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών συνεκτιμώντας όλα τα δεδομένα εισηγείται ομόφωνα τη συνέχιση του εμβολιασμού με το εμβόλιο της AstraZeneca στη χώρα μας σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση