Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Εθνική επέτειος 25ης Μαρτίου: Mirage και ελικόπτερα πέταξαν πάνω από την Αθήνα
Εθνική επέτειος 25ης Μαρτίου: Mirage και ελικόπτερα πέταξαν πάνω από την Αθήνα

Εθνική επέτειος 25ης Μαρτίου: Mirage και ελικόπτερα πέταξαν πάνω από την Αθήνα

Αρχηγός : Η σημερινή επέτειος είναι και ημέρα διδαχής για όσα μπορεί να πετύχει ένας λαός ενωμένος

Με ένα λιτό και διαφορετικό τρόπο τιμήθηκε φέτος η επέτειος της 25ης Μαρτίου.

Οι συνθήκες με τα μέτρα για τον κορωνοϊό, ματαίωσαν τις παρελάσεις τις εορταστικές εκδηλώσεις και τις δοξολογίες στους ιερούς ναούς, ενώ κατά τη διάρκεια της κατάθεσης στεφάνου προς τιμήν των ηρώων της Επανάστασης του 1821 από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα, τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων και τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων, πάνω από την πλατεία Συντάγματος έγινε διέλευση 4 μαχητικών αεροσκαφών Mirage 2000/-5 της Πολεμικής Αεροπορίας και 6 ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού και του Πολεμικού Ναυτικού.

Κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη από την Αικ. Σακελλαροπούλου

Στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη κατέθεσε στις έντεκα το πρωί για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης στεφάνου προς τιμήν των ηρώων της Επανάστασης του 1821, πάνω από την πλατεία Συντάγματος πραγματοποιήθηκε η διέλευση 4 μαχητικών αεροσκαφών Mirage 2000/-5 της Πολεμικής Αεροπορίας και 6 ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού και του Πολεμικού Ναυτικού.

«Η ατομική ευθύνη, η συνεργασία και η αλληλεγγύη βρίσκονται στην καρδιά του νέου πατριωτισμού που έχουμε ανάγκη» τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο μήνυμά της προς τον ελληνικό λαό, με την ευκαιρία εορτασμού της Εθνικής Εορτής της 25ης Μαρτίου.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι η φετινή επέτειος βρίσκει την χώρα μας αντιμέτωπη με μια πρωτόγνωρη απειλή που έχει αλλάξει δραματικά την καθημερινότητά μας: την πανδημία του κορονοϊού και σημείωσε ότι για να θωρακίσουμε το «εμείς» και να κρατήσουμε την πατρίδα όρθια, καλούμαστε να παραμερίσουμε το «εγώ», καθώς και προσωρινά ατομικές μας ελευθερίες, για να προασπίσουμε το υπέρτατο συλλογικό αγαθό της δημόσιας υγείας.

Ανέφερε ακόμη, ότι τα νέα αυστηρά μέτρα που ισχύουν είναι απαραίτητα για την αντιμετώπιση της κρίσης και εξέφρασε την βεβαιότητά της, ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών καταλαβαίνει την αναγκαιότητά τους, και θα τα τηρήσει σχολαστικά, όσο οδυνηρά κι αν είναι, αφού αποτελούν τον μόνο τρόπο, ώστε να αντιμετωπισθεί η πανδημία.

Υπενθύμισε ότι φέτος αναπόφευκτα, δεν θα γίνουν οι καθιερωμένες παρελάσεις, αλλά παρατήρησε ότι «παρελαύνουν, μπροστά μας, και μας κάνουν να νιώθουμε περήφανοι, οι ήρωες της όλο και πιο δύσκολης καθημερινότητας που βιώνει η χώρα: οι ένοπλες δυνάμεις που προστατεύουν τα σύνορά μας από την επιθετικότητα της Τουρκίας, τα σώματα ασφαλείας που επαγρυπνούν, οι και οι νοσηλευτές, οι άνθρωποι του κρατικού μηχανισμού, οι εργαζόμενοι που καλύπτουν τις καθημερινές μας ανάγκες, όσοι ανώνυμα προσφέρουν χωρίς να προσδοκούν όφελος ή αναγνώριση».

: Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε

Στα δύσκολα είμαστε εκεί, μπροστά. Και είμαστε εκεί γιατί πιστεύουμε και ξέρουμε ότι, ενωμένοι και ανιδιοτελείς, θα τα καταφέρουμε. Είμαστε εκεί γιατί μας εμπνέει, αλλά και μας διδάσκει η σημερινή μέρα. Είμαστε εδώ για να σηκωθούμε όλοι μαζί ξανά. Χρόνια πολλά στην Ελλάδα μας! Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες!

Αρχηγός : Η σημερινή επέτειος είναι και ημέρα διδαχής για όσα μπορεί να πετύχει ένας λαός ενωμένος

«Η σημερινή επέτειος δεν είναι απλώς και μόνον μία ημέρα μνήμης, απόδοσης τιμών, ανάμνησης και υπερηφάνειας, αλλά είναι και πρέπει να είναι και ημέρα διδαχής, μία ημέρα απολογισμού, μία φωτεινή ημέρα εθνικής ανατάσεως και μία ημέρα εθνικής αυτοπεποίθησης, για όλα όσα με και τρανά μπορεί να πετύχει ένας λαός ενωμένος όταν οι περιστάσεις και το ιστορικό καθήκον το επιβάλλουν και το απαιτούν. Και τώρα είναι μία τέτοια ώρα».

Αυτό επισημαίνει μεταξύ άλλων ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος στην ημερήσια διαταγή του με την ευκαιρία του εορτασμού της εθνικής επετείου  25ης Μαρτίου 1821 και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

«Ετούτη την ώρα που η πατρίδα μας αντιμετωπίζει ταυτόχρονα πολλές προ, με τις δύο εξ αυτών γνωστές σε όλους σας και σε έξαρση, αυτή την περίοδο καλούμεθα όλοι, ανεξαιρέτως, εμπνεόμενοι από τις πανανθρώπινες και διαχρονικές αξίες που όπλισαν το χέρι των αγωνιστών του 1821, να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων εκτελώντας την αποστολή μας και το χρέος μας στην Πατρίδα, με θάρρος και αυταπάρνηση, ανταποκρινόμενοι στις προσδοκίες του Έθνους», προτρέπει τους  άνδρες και γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Προερχόμαστε από την ίδια μήτρα που έπλασε τον Αριστείδη, τον Θεμιστοκλή, τον Αλέξανδρο τον Μέγα, τον Παλαιολόγο, τον Καραϊσκάκη, τον Κολοκοτρώνη, τον Νικηταρά, τον Μιαούλη και τον Κανάρη, την Μπουμπουλίνα και την Μαντώ Μαυρογένους, τον Παύλο Μελά, τον Καμπέρο και τον Μωραϊτίνη, τον Ίτσιο, τον Κατσιμήτρο και τον Δαβάκη, τον Κατούντα, τον Κατσάνη και τον Σταυριανάκο και τόσους άλλους ανώνυμους και επώνυμους Έλληνες που πότισαν με το αίμα τους το δένδρο της Ελευθερίας, για να είμαστε εδώ σήμερα ελεύθεροι και υπερήφανοι που είμεθα Έλληνες», παρατηρεί.

«Ατσαλώστε την ψυχή σας και την καρδιά σας, κλείστε μέσα σας την Ελλάδα και να είστε σίγουροι ότι κανείς δεν μπορεί να μας αγγίξει χωρίς βαρύτατο κόστος», διαβεβαιώνει.

«Αισθάνομαι υπέρτατα υπερήφανος που αξιώθηκα να είμαι Αρχηγός σας, και σας προτρέπω να συνεχίσετε να εργάζεστε εντατικά, άοκνα, μη φειδόμενοι κόπου και προσπαθειών, για τη διασφάλιση της ς και της ευημερίας της Ελλάδας μας, έχοντας πάντα κατά νουν ότι η Ελευθερία θέλει αρετή και τόλμη, θέλει θυσίες τόσο για να την αποκτήσουμε όσο και κυρίως για να τη διατηρήσουμε. Και αυτό κάναμε, κάναμε και θα κάνουμε στο διηνεκές. Για αυτό υπάρχουμε. Είναι τώρα η σειρά μας, η βάρδια μας στις πολεμίστρες, στις πολεμίστρες της ξηράς, της θάλασσας και του αέρα», καταλήγει o Αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

«Η Ελλάδα πάντα έβγαινε πιο δυνατή, αυτό θα γίνει και τώρα» – Το μήνυμα πιλότου της ομάδας «Ζευς» για την 25η Μαρτίου

Μήνυμα προς τους Έλληνες πολίτες απηύθυνε πιλότος της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «Ζευς» της Πολεμικής Αεροπορίας για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου.

«Ελληνίδες Έλληνες, όλοι μαζί ενωμένοι ας συνεχίσουμε να δίνουμε νόημα στις θυσίες των προγόνων μας. Τα 199 χρόνια από την Επανάσταση η Ελλάδα είχε πολλές ένδοξες στιγμές αλλά και πολλές δυσκολίες. Πάντα έβγαινε πιο δυνατή αυτό θα γίνει και τώρα. Χρόνια Πολλά Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πιλότος στέλνοντας μήνυμα ελπίδας και ομοψυχίας.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Η επέτειος της 25ης Μαρτίου φέτος βρίσκει την Ελλάδα και την ανθρωπότητα αντιμέτωπη με μια παγκόσμια κρίση, ίσως τη μεγαλύτερη της γενιάς μας, που απειλεί όλα όσα θεωρούσαμε δεδομένα μέχρι σήμερα, τον τρόπο ζωής μας, την ίδια μας την ύπαρξη.

Στην πρώτη γραμμή της μάχης βρίσκονται σήμερα όχι οι αγωνιστές του 1821 αλλά οι ήρωες της καθημερινότητας, , νοσηλευτές, εργαζόμενοι στην καθαριότητα, σε υπηρεσίες και επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα.

Αλλά κι όλοι αυτοί που κάνοντας πράξη το μήνυμα «Μένουμε Σπίτι» δίνουν τη μάχη της ευθύνης, ώστε να περιοριστεί κατά το δυνατόν η διασπορά και η εξάπλωση του ιού.

Είναι η ώρα της ατομικής ευθύνης που ανάγεται σε συλ. Είναι η ώρα της αλληλεγγύης των γενεών και των κρατών, στη βάση υπέρτατων αγαθών όπως η ζωή και η δημόσια υγεία. Αυτό θα συνιστά μια νίκη όχι μόνο ενάντια στον κορωνοιό αλλά και ενάντια σε όλες τις μελλοντικές επιδημίες και κρίσεις που θα μπορούσαν να απειλήσουν την ανθρωπότητα.

Φέτος, ας τιμήσουμε την διπλή γιορτή της πίστης και της εθνικής ανας, υψώνοντας την ελληνική σημαία στα μπαλκόνια μας. Και ας την κρατήσουμε εκεί μέχρι το τέλος της πανδημίας, αντλώντας δύναμη ενότητας.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση