Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΘΕΣΣΑΛΙΑ / Εθνική Αρχή Διαφάνειας: Συνεχίζονται οι αυστηροί, εντατικοί έλεγχοι παντού στη Θεσσαλία για τον περιορισμό διασποράς του κορωναϊού  
Εθνική Αρχή Διαφάνειας: Συνεχίζονται οι αυστηροί, εντατικοί έλεγχοι παντού στη Θεσσαλία για τον περιορισμό διασποράς του κορωναϊού   

Εθνική Αρχή Διαφάνειας: Συνεχίζονται οι αυστηροί, εντατικοί έλεγχοι παντού στη Θεσσαλία για τον περιορισμό διασποράς του κορωναϊού  

Αγγ. Μπίνης: «Η πανδημία απόλυτη επιχειρησιακή προτεραιότητα για όλη τη δημόσια διοίκηση»

 Κ. Αγοραστός: «Είμαστε παντού για την προστασία της δημόσιας υγείας και της ανθρώπινης ζωής»

Το πλαίσιο συνεργασίας με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας και την εντατικοποίηση των ελέγχων για τον περιορισμό της διασποράς του covid-19  με χρονικό ορίζοντα τα , συμφώνησαν σήμερα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και ο διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Άγγελος Μπίνης, σε που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα με τη συμμετοχή  εκπροσώπων φορέων και υπηρεσιών με κομβικό ρόλο στην εφαρμογή των μέτρων επιτήρησης κατά του κορωναϊού.

Στη συμμετείχαν  ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου, ο πρόεδρος της   Θανάσης Νασιακόπουλος, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας   Βασίλης Πινακάς, ο γενικός περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας ταξίαρχος  Αστέριος Μαντζιώκας, η συντονίστρια Κινητών Μονάδων ΚΟΜΥ Ειδικού Σκοπού  Ράνια Πινακά, στελέχη της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας και μέσω τηλεδιάσκεψης στελέχη όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Άγγελος Μπίνης, διοικητής Εθνικής Αρχής Διαφάνειας:  «Βρεθήκαμε σήμερα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας υπό το συντονισμό του  περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού, όλοι οι φορείς που εμπλέκονται στον έλεγχο της εφαρμογής των μέτρων περιορισμού της πανδημίας. Ο στόχος ήταν διπλός. Πρώτον να αποτιμήσουμε την υφιστάμενη κατάσταση και να εντοπίσουμε τις ευκαιρίες αλλά και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι φορείς ελέγχου και δεύτερον να συμφωνήσουμε σε τρία βασικά σημεία:

– Τακτική σύσκεψη κάθε Δευτέρα όλων των φορέων ελέγχου έτσι ώστε  να βλέπουμε τί ενδεχομένως δεν πήγε καλά την προηγούμενη εβδομάδα και να επανασχεδιάζουμε το τεχνικό  μας πρόγραμμα

-Να τροφοδοτούμε με στατιστικά δεδομένα τη δράση όλων των φορέων και να διαμοιραζόμαστε εργαλεία και  μεθοδολογίες και

– Να βγάλουμε ένα πρόγραμμα εντατικών ελέγχων μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου σε συγκεκριμένες περιοχές υψηλής διακινδύνευσης.

Στόχος μας είναι  να ευαισθητοποιήσουμε την για την κρίσιμη αυτή συγκυρία αλλά και να αναπτύξουμε ένα  αίσθημα κοινωνικής δικαιοσύνης στην πλειονότητα των πολιτών και των επιχειρηματιών που σηκώνουν το βάρος της εφαρμογής των μέτρων. Αυτή τη στιγμή οι έλεγχοι εντοπίζονται σε περιοχές όπως είναι οι υπεραγορές τροφίμων, αγορές, προνοιακές δομές, οι μονάδες φιλοξενίας ηλικιωμένων, μεταποιητικές και βιομηχανικές μονάδες και όπου γενικά έχουμε εντοπίσει από την αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων ότι υπάρχει κίνδυνος διασποράς.

Τα μεικτά κλιμάκια στα οποία συμμετέχουν στελέχη των Διευθύνσεων Υγείας και Ανάπτυξης της Περιφέρειας, της  Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και των πέντε δήμων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας που διαθέτουν , σκοπό έχουν να καλύψουν ολιστικά τις περιοχές αυτές  ώστε να μπορέσουμε να λάβουμε τις κατάλληλες αποφάσεις για το αν θα πρέπει να χαλαρώσουμε τα μέτρα ή αν πρέπει να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό, πάντα σε συνάρτηση με τα επιδημιολογικά δεδομένα και τα  κρούσματα που ανακοινώνονται από το Υφυπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Υπουργείο Υγείας.

Είναι πολύ  κρίσιμη η συγκυρία και πρέπει να δώσουμε ένα καθαρό μήνυμα ότι στις περιπτώσεις που δεν εφαρμόζονται τα μέτρα θα επιβάλλονται πρόστιμα και μάλιστα τα πρόστιμα, να ξέρουν οι πολίτες, ότι εισπράττονται. Υπάρχει ειδικός κωδικός στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για τα πρόστιμα που προέρχονται από παραβάσεις του  covid -19. Τα χρήματα αυτά εισπράττονται μέσω κώδικα είσπραξης  δημοσίων εσόδων και πηγαίνουν για να καλύψουν τις ανάγκες που έχουν τα Νοσοκομεία για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Οι έλεγχοι είναι εντατικοί, είναι ολιστικοί και όπου χρειάζεται,  θα επιβάλλονται πρόστιμα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η επιβολή  προστίμου είναι αυτοσκοπός.

Η στόχευση είναι: Εφαρμόζουμε τα μέτρα, αξιοποιούμε τις συνέργειες, δουλεύουμε όλοι μαζί για να μπορέσουμε να έχουμε καλύτερα . Ήδη σήμερα σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Υγείας διενεργούμε  κοινούς ελέγχους. Ήρθε η ώρα να  εντατικοποιήσουμε το ελεγκτικό έργο, να το οργανώσουμε πιο δομημένα και να εμπλέξουμε και άλλους φορείς, έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε προκλήσεις όπως είναι η υποστελέχωση και οι διαφορετικές υπηρεσιακές προτεραιότητες. Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι αυτή τη στιγμή η πανδημία είναι η απόλυτη, η νούμερο ένα  επιχειρησιακή προτεραιότητα για όλη την ελληνική δημόσια διοίκηση».

Κώστας Αγοραστός, περιφερειάρχης Θεσσαλίας: «Συνεχίζουμε τους ελέγχους, συνεργαζόμαστε με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας και  την Αστυνομία και  συντονιζόμαστε με τους Δήμους.  Ελέγχουμε παντού:  δομές, γηροκομεία, κλινικές,  εργοστάσια, καταστήματα, σούπερ μάρκετ, αγορές.

Είμαστε πλέον  στη θέση να  οργανώσουμε  καλύτερα  το σύστημα των ελέγχων σε όλη τη Θεσσαλία ώστε να μην σπαταλούνται δυνάμεις και να έχουμε καλύτερο αλλά και περισσότερους ελέγχους σε συνεργασία  με το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας που εκτός από τους τακτικούς ελέγχους διενεργεί και τους ελέγχους covid.

Το μήνυμα είναι ένα: Είμαστε παντού για την προστασία της δημόσιας υγείας,   για την  ανθρώπινη ζωή,  για να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο αύριο και  καλύτερες συνθήκες διαβίωσης του αύριο».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Οι μετρήσεις του Σταθμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την ποιότητα της ατμόσφαιρας στο Βόλο… - https://t.co/bJmmFvYWED -

  • Εντυπωσίασαν σε αγώνες οι αθλητές του ΣΔΥ Βόλου #ΣΔΥΒόλου - https://t.co/J2kMlTQVcF -

  • Φορείς ενώνουν τις δυνάμεις τους για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών - https://t.co/vtKdMWO2fB… -

"Αλιεύοντας" την είδηση