Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Εθελοντική αιμοδοσία εμπόρων του Βόλου
Εθελοντική αιμοδοσία  εμπόρων του Βόλου

Εθελοντική αιμοδοσία εμπόρων του Βόλου

Εθελοντική ιμοδοσί πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί  οι έμποροι στο κέντρο του Βόλου και η συμμετοχή  καταστηματαρχών και διερχόμενων πολιτών ήταν ικανοποιητική.

Η κινητή μονάδα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Βόλου στήθηκε το πρωί και θα παραμείνει  μέχρι το μεσημέρι στην οδό Ερμού, στο ύψος του Μητροπολιτικού Ναού Αγ. Νικολάου.

Το που θα συγκεντρωθεί  προορίζεται για την τράπεζα τος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Ν. Ιωνίας.

Η   του τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Βόλου Στέλλα Μπέργιου, είπε ότι η Αιμοδοσία είναι πάντα ανοιχτή σε όλους του αιμοδότες, εθελοντές και μη, και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει πιο έμπρακτη απόδειξη ς απέναντι στον συνάνθρωπο.

“Αν δεν πάει κάποιος να αιμοδοτήσει, δεν μπορεί να λειτουργήσει η Αιμοδοσία, καθώς το αίμα δεν μπορεί να παρασκευαστεί τεχνητά ούτε να αγοραστεί” ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι δεν πρέπει να περιμένει κάποιος η ανάγκη να χτυπήσει την πόρτα του. «Πρέπει να καταλάβουμε ότι ζούμε σε μια και όλοι έχουμε την ανάγκη ο ένας του άλλου. Αν δεν το συνειδητοποιήσουμε αυτό και δεν αιμοδοτήσουμε εθελοντικά, χωρίς να περιμένουμε κάποιο αντάλλαγμα, τότε θα το βιώσουμε κάποια στιγμή κι εμείς στην ανάγκη, όχι μόνο σε αίμα αλλά και της ς», ανέφερε χαρακτηριστικά η .

Σύμφωνα με την κα. Μπέργιου, η Μαγνησία είναι αυτάρκης σε αίμα, αλλά με μεγάλη προσπάθεια και με ανταπόκριση του κόσμου και ποτέ δεν υπήρξε πρόβλημα να καλυφθούν οι ανάγκες ασθενών σε αίμα.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Ν. Ιωνίας Απ.  Οντόπουλος είπε ότι ο κατάφερε προ μηνών να δημιουργήσει τράπεζα αίματος, που εντάσσεται στον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Βόλου  «Αλληλεγγύη».

Η τράπεζα αίματος πρέπει να συντηρηθεί και να διευρυνθεί, με τη στήριξη όλων, διότι ο σκοπός είναι ιερός και η τράπεζα αίματος αφορά όλο τον εμπορικό κόσμο και όχι μόνο, σημείωσε και πρόσθεσε:  «Είναι κάτι πολύ μικρό που μπορούμε να κάνουμε για κάτι πολύ μεγάλο που αφορά στην υγεία μας».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση