Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΒΟΛΟΣ / Εθελοντική αιμοδοσία εμπόρων του Βόλου
Εθελοντική αιμοδοσία  εμπόρων του Βόλου

Εθελοντική αιμοδοσία εμπόρων του Βόλου

Εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί  οι έμποροι στο κέντρο του Βόλου και η συμμετοχή  καταστηματαρχών και διερχόμενων πολιτών ήταν ικανοποιητική.

Η κινητή μονάδα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Βόλου στήθηκε το πρωί και θα παραμείνει  μέχρι το μεσημέρι στην οδό Ερμού, στο ύψος του Μητροπολιτικού Ναού Αγ. Νικολάου.

Το αίμα που θα συγκεντρωθεί  προορίζεται για την τράπεζα αίματος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Ν. Ιωνίας.

Η γιατρός  του τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Βόλου Στέλλα Μπέργιου, είπε ότι η Αιμοδοσία είναι πάντα ανοιχτή σε όλους του αιμοδότες, εθελοντές και μη, και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει πιο έμπρακτη απόδειξη αγάπης απέναντι στον συνάνθρωπο.

“Αν δεν πάει κάποιος να αιμοδοτήσει, δεν μπορεί να λειτουργήσει η Αιμοδοσία, καθώς το αίμα δεν μπορεί να παρασκευαστεί τεχνητά ούτε να αγοραστεί” ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι δεν πρέπει να περιμένει κάποιος η ανάγκη να χτυπήσει την πόρτα του. «Πρέπει να καταλάβουμε ότι ζούμε σε μια κοινωνία και όλοι έχουμε την ανάγκη ο ένας του άλλου. Αν δεν το συνειδητοποιήσουμε αυτό και δεν αιμοδοτήσουμε εθελοντικά, χωρίς να περιμένουμε κάποιο αντάλλαγμα, τότε θα το βιώσουμε κάποια στιγμή κι εμείς στην ανάγκη, όχι μόνο σε αίμα αλλά και της αλληλεγγύης», ανέφερε χαρακτηριστικά η γιατρός.

Σύμφωνα με την κα. Μπέργιου, η Μαγνησία είναι αυτάρκης σε αίμα, αλλά με μεγάλη προσπάθεια και με ανταπόκριση του κόσμου και ποτέ δεν υπήρξε πρόβλημα να καλυφθούν οι ανάγκες ασθενών σε αίμα.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Ν. Ιωνίας Απ.  Οντόπουλος είπε ότι ο Σύλλογος κατάφερε προ μηνών να δημιουργήσει τράπεζα αίματος, που εντάσσεται στον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Βόλου  «Αλληλεγγύη».

Η τράπεζα αίματος πρέπει να συντηρηθεί και να διευρυνθεί, με τη στήριξη όλων, διότι ο σκοπός είναι ιερός και η τράπεζα αίματος αφορά όλο τον εμπορικό κόσμο και όχι μόνο, σημείωσε και πρόσθεσε:  «Είναι κάτι πολύ μικρό που μπορούμε να κάνουμε για κάτι πολύ μεγάλο που αφορά στην υγεία μας».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #διακομιδή ηλικιωμένης με  Covid 19 από την Σκόπελο #διακομιδή - https://t.co/gGSVPnb1Ld -

  • Φώφη Γεννηματά: Πάνδημη συγκίνηση σε ένα ενωτικό «αντίο» - https://t.co/U9ZCP1XTPa -

  • «Είμαι δυνατή»: Το μήνυμα της Ιωάννας προς κάθε γυναίκα - https://t.co/qpDtqMeqYy -

"Αλιεύοντας" την είδηση