Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Έσοδα για τη ΔΕΥΑΜΒ κι επιβολή προστίμων
Έσοδα για τη ΔΕΥΑΜΒ κι επιβολή προστίμων

Έσοδα για τη ΔΕΥΑΜΒ κι επιβολή προστίμων

Πλέον των 500.000 ευρώ/χρόνο εκτιμάται ότι θα εισρεύσουν στα ταμεία της ΔΕΥΑΜΒ από τα τέλη αποχέτευσης που καλούνται πλέον να πληρώσουν  ομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου,  σύμφωνα με τον τελευταίο νόμο 4483/31-7-2017. Σημειώνεται πάντως ότι τα χρέη μερικών ΠΔΔ αναφορικά με τα τέλη ύδρευσης παραμένουν απλήρωτα και συνεχώς γίνονται ρυθμίσεις.
Αυτό τονίστηκε  στη σημερινή μεσημεριανή συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ , που έλαβε σχετική απόφαση αναφορικά με  500 περίπου ακίνητα του δημοσίου στο δήμο Βόλου.
Ο πρόεδρος του ΔΣ της επιχείρησης Άρης Σαββάκης,  είπε το Δ.Σ. δεν μπορούσε παρά να συμμορφωθεί με όσα προβλέπει ο  νόμος.
Επίσης  στη σημερινή συνεδρίαση αποφασίστηκε να βεβαιωθούν στην οικεία ΔΟΥ χρέη προς την επιχείρηση, 4.000 περίπου οφειλετών που ξεπερνούν τα 293,47 ευρώ.
ια το θέμα αυτό ο κ. Σαββάκης είπε: “Είναι το τελευταίο μέτρο που λαμβάνουμε για να αποπληρωθούν τα χρέη. Οι καταναλωτές γνωρίζουν πολύ καλά ότι μπορούν αν το επιθυμούν να προχωρήσουν σε ρυθμίσεις, ειδικά τώρα που ισχύει και η των 100 δόσεων”   .
Ακόμη στη σημερινή συνεδρίαση εγκρίθηκε ο διαγωνισμός κατακύρωσης της επίδοσης λογαριασμών στα ΕΛΤΑ που έκαναν προσφορά για 291.000 ευρώ το χρόνο.
Νέος διαγωνισμός για υδρόμετρα
Επιπλέον το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ έκανε δεκτή την πρόταση του προέδρου να επαναπροκηρυχθεί ο διαγωνισμός για την αγορά υδρομέτρων και σε αυτόν να συμπεριληφθεί και η προμήθεια μερικών υδρομέτρων που θα δίνουν αυτόματη ένδειξη της κατανάλωσης του νερού.
Τα συγκεκριμένα υδρόμετρα, όταν αποκτηθούν,  θα τοποθετηθούν πιλοτικά στην περιοχή του Κατηχωρίου που είναι δύσβατη και δύσκολο να πηγαίνει συνεργείο να κάνει μετρήσεις και αν το πείραμα πετύχει θα γίνει γενικευμένη χρήση τέτοιων.
Πρόστιμο σε πρατήρια καυσίμων, συνεργία και πλυντήρια 
Εν τω μεταξύ, το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ  αποφάσισε την επιβολή προστίμου ύψους 200  ευρώ για κάθε πράξη μη συμμόρφωσης στους όρους του Ειδικού Κανονισμού αποχέτευσης της ΔΕΥΑΜΒ. Το πρόστιμο αυτό  θα πληρώνουν από την 1η Νοεμβρίου οι ιδιοκτήτες πρατηρίων υγρών καυσίμων, συνεργείων, πλυντηρίων και λιπαντηρίων αυτοκινήτων. Αυτό αποφάσισε στη σημερινή του συνεδρίαση. Το πρόστιμο δεν πληρώνεται εφάπαξ, ως ένα μέτρο πίεσης προς τους πρατηριούχους, έπειτα από πρόταση του Μ. Πατσιαντά. Επιπλέον θα επιβάλλεται της σύνδεσης με το δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων της ΔΕΥΑΜΒ.
Σύμφωνα με τον Ειδικό Κανονισμό Αποχέτευσης, τα πρατήρια υγρών καυσίμων, τα συνεργεία, τα πλυντήρια και λιπαντήρια αυτοκινήτων υποχρεούνται να εφαρμόζουν τη σχετική νομοθεσία «Μέτρα και όροι για τη διαχείριση αποβλήτων λιπαντικών ελαίων» και να καταθέτουν τα σχετικά παραστατικά στη ΔΕΥΑΜΒ τον Ιανουάριο κάθε έτους. Από τον περασμένο Μάϊο, η ΔΕΥΑΜΒ με επιστολή της ενημέρωνε τους πρατηριούχους μέσω του συλλόγου τους για τη συμμόρφωση τους με τους όρους του Ειδικού Κανονισμού Αποχέτευσης, ζητώντας να καταθέσουν τα παραστατικά διαχείρισης των αποβλήτων, τον φάκελο και αίτηση για διακριτή σύνδεση εντός συγκεκριμένων προθεσμιών.
Ωστόσο, οι προθεσμίες παρήλθαν άπρακτες και οι υπόχρεοι δεν κατέθεσαν τα απαιτούμενα στοιχεία. Έτσι, αποφασίστηκε αν δοθεί παράταση έως τις 31 Οκτωβρίου.
Καμμία παράταση για  λιποσυλλέκτες
Τέλος ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Άρης Σαββάκης, υπενθύμισε ότι στις 30 Σεπτεμβρίου 2017 λήγει η προθεσμία για την τοποθέτηση λιποσυλλεκτών από τα καταστήματα ς. “Δεν πρόκειται να δώσουμε άλλη παράταση. Όποιος δεν τοποθετήσει λιποσυλλέκτη θα πρέπει να πληρώσει 200 ευρώ πρόστιμο, στην ουσία την αξία του λιποσυλλέκτη”. Οι έλεγχοι θα ξεκινήσουν από τα τσιπουράδικα και τις ταβέρνες και μετά τα καφέ.
Επιπλέον ο κ. Σαββάκης ζήτησε από τους καταναλωτές να κάνουν λελογισμένη χρήση νερού καθώς καταγράφεται μείωση στο υδατικό ισοζύγιο και το πηγαίο είναι ελάχιστο.
Αίτηση για υπαγωγή σε πρόγραμμα του ΟΑΕΔ
Eν τω μεταξύ, αίτηση για υπαγωγή σε πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για επιχορήγηση επιχειρήσεων φορέων και οργανισμών του Δημόσιου Τομέα και επιχειρήσεων δήμων και περιφερειών για την απασχόληση μακροχρόνια ανέργων, ηλικίας  55 έως 67 ετών θα κάνει η ΔΕΥΑΜΒ.
Ο πρόεδρος του Δ.Σ. Άρης Σαββάκης, είπε πως ήδη η ΔΕΥΑΜΒ έχει έλθει σε συνεννόηση με τον ΟΑΕΔ για να διερευνηθούν οι διαθέσιμες . “ια την ώρα θα κάνουμε την αίτηση για υπαγωγή στο πρόγραμμα. Όταν μας την εγκρίνουν θα συγκεκριμενοποιήσουμε τις και το θέμα θα έλθει προς έγκριση στο Δ.Σ.” ανεφερε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η διάρκεια της επιχορήγησης ορίζεται σε 12 μήνες με δυνατότητα επέκτασης για επιπλέον 12 μήνες ύστερα από αίτηση που θα υποβάλλει η δικαιούχος επιχείρηση. Το ύψος της επιχορήγησης ορίζεται στο 50% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους του ωφελούμενου με ανώτατο όριο τα 600 ευρώ μηνιαίως.
Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη μιας επιχείρησης στο πρόγραμμα είναι να μην έχει προβεί σε μείωση του προσωπικού της κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν την ημερομηνία υποβολής της αίτησης συμμετοχής στο πρόγραμμα. Οι δικαιούχοι φορείς που θέλουν να ενταχθούν στο πρόγραμμα υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση υπαγωγής-εντολή κενής θέσης-υπεύθυνη δήλωση, η οποία είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ.
Τέλος το Δ.Σ. της επιχείρησης αποφάσισε να αποδεχθεί πρόταση που αφροά στην  άσκηση 31 αποφοίτων  ΤΕΙ στην ΔΕΥΑΜΒ.
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση