Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Αισιόδοξος ο γερμανός πρέσβης για έξοδο της Ελλάδας από την κρίση
Αισιόδοξος ο γερμανός πρέσβης για έξοδο της Ελλάδας από την κρίση

Αισιόδοξος ο γερμανός πρέσβης για έξοδο της Ελλάδας από την κρίση

Αισιόδοξος ότι η θα βγει από την κρίση και θα οδηγηθεί στην ανάπτυξη, χωρίς όμως να το προσδιορίσει χρονικά, εμφανίστηκε ο πρέσβης της Γερμανίας στην δρ. Πέτερ Σόοφ, που βρέθηκε σήμερα το πρωί στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας στα , με αφορμή ειδικό Συνέδριο της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών με τη συμμετοχή 50 ανθρώπων από τη Βαυαρία για την θεολογική προσέγγιση των σχέσεων Ελλάδας και Γερμανίας.

Ο κ. Σόοφ χαρακτήρισε σημαντική τη συνάντηση μεταξύ Ελλήνων και Γερμανών τονίζοντας ότι οι σχέσεις των δύο χωρών εξαρτώνται από τη συν των ανθρώπων και πρόσθεσε: «η πολιτική γίνεται από τους πολιτικούς και τις κυβερνήσεις, αλλά το σημαντικό είναι σε όλες τις περιοχές να γίνονται προσπάθειες για τη συν των ανθρώπων».

Αναφερόμενος στην επένδυση της στο αεροδρόμιο της Σκιάθου, ο Γερμανός πρέσβης είπε πως η Γερμανική εταιρία έχει μισθώσει το αεροδρόμιο για χρονοδιάγραμμα που καθορίζεται από τη σύμβαση και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι βελτιώσεις που θα επέλθουν στο αεροδρόμιο, θα το βοηθήσουν για την τουριστική ανάπτυξη τοπικά και πανελλαδικά.

Για το αν θα υπάρξουν και άλλες επενδύσεις από Γερμανικές εταιρίες στην Ελλάδα, ο πρέσβης σημείωσε πως η Γερμανία είναι η χώρα με τη μεγαλύτερη εμπορική παρουσία στην Ελλάδα, καθώς δραστηριοποιούνται 130 εταιρείες που δίνουν δουλειά σε 30.000 Έλληνες και κατά την περίοδο της κρίσης δεν εγκατέλειψαν την Ελλάδα, ενώ θέλουν να βοηθήσουν τη χώρα.

«Γνωρίζω ότι υπάρχουν πολλοί Γερμανοί επενδυτές που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Ελλάδα και είμαι πεπεισμένος ότι η χώρα διαθέτει πολλά προνόμια για επενδύσεις, όπως η καλή στρατηγική θέση μεταξύ δύο ηπείρων, τα πολύ καλά , οι καλές προϋποθέσεις για ενέργεια και το υψηλού επιπέδου εργατικό δυναμικό», είπε ο κ. Σόοφ , διευκρινίζοντας ότι όλα αυτά είναι βασικές προϋποθέσεις για να έρθει σε βάθος χρόνου η ανάπτυξη και απασχόληση.

Στο ερώτημα, αν βλέπει έξοδο της Ελλάδας από τη κρίση στα επόμενα χρόνια, απάντησε πως η Ελλάδα θα βγει από την κρίση αν και δεν το προσδιόρισε χρονικά.

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος χαρακτήρισε τη συνάντηση μεταξύ Ελλήνων και Γερμανών ως πολύ σημαντική και πρόσθεσε: «Είναι μια αρχή και επιδιώκουμε να μην τελειώσει σήμερα, αλλά να συνεχιστεί η ανταλλαγή επισκέψεων που θα εμβαθύνουν τις σχέσεις μας με την Ακαδημία του Μονάχου αλλά και το γερμανικό λαό. Παρά τις δυσκολίες θα πρέπει να διατηρηθούν οι γέφυρες και να γίνονται συζητήσεις με εχέφρονες, που βιώνουν τα δικά τους προβλήματα και μπορούν να συμβάλλουν ση διευθέτηση των μεταξύ μας διαφορών. Γι' αυτό και η θεματολογία του συνεδρίου, δεν είναι μόνο θεολογική, αλλά άπτεται όλων των ζητημάτων που σχετίζεται με τις διακρατικές σχέσεις”.

Ο κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε και στις επιδράσεις που μπορεί να έχουν οι πολιτικές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας στην στη Γερμανία και τόνισε ότι ανάλογα με τον τρόπο που αντιμετωπίζει η γερμανική κυβέρνηση την Ελλάδα, διαμορφώνεται και η προσέλευση ή μη των γερμανών πελατών στα Ελληνικά εστιατόρια.

«Είναι δυνατό ένα μαγαζί να χάσει τους πελάτες του, γιατί ελέχθη κάτι αρνητικό από τη γερμανική κυβέρνηση κατά της Ελλάδας ή μπορεί να γεμίσει από κόσμο όταν οι σχέσεις είναι ομαλές. Γι' αυτό και εμείς θέλουμε να συμβάλλουμε πάντοτε στο δι και η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών αυτό εξυπηρετεί», ανέφερε ο κ. Ιγνάτιος.

Ο διευθυντής της καθολικής Ακαδημίας του Μονάχου Μπέρνχαρντ Πιντλ, ανέφερε ότι οι σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας είναι λίγο δύσκολες αυτή την περίοδο αλλά εξήγησε πως « υπάρχουν πολλοί άνθρωποι και από τις δύο πλευρές που μπορούν να τις κάνουν καλύτερες. Έχουμε καλές πιθανότητες στο μέλλον να βελτιωθούν αρκετά πράγματα».

Η έναρξη του συνεδρίου έγινε με χαιρετισμό από το διευθυντή της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών της Μητρόπολης Παντελή Καλαϊτζίδη.

german2german

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση