Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ερωτηματικά για τη συντριβή του Boeing με 176 νεκρούς στο Ιράν
Ερωτηματικά για τη συντριβή του Boeing με 176 νεκρούς στο Ιράν

Ερωτηματικά για τη συντριβή του Boeing με 176 νεκρούς στο Ιράν

Σοκ στην παγκόσμια κοινή γνώμη προκάλεσε το πρωί της Tετάρτης η είδηση της συντριβής ενός 737 της Ukraine International Airlines (UIA) με 176 νεκρούς λίγο μετά την απογείωση του από το διεθνές αεροδρόμιο της Τεχεράνης.

Η αεροπορική τραγωδία σημειώθηκε τα ξημερώματα, λίγες ώρες μετά την επίθεση ιρανικού πυραύλου εναντίον των αμερικανικών δυνάμεων στο .

Οι ιρανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι το μοιραίο , που είχε προορισμό την πρωτεύουσα της ς, Κίεβο, δεν εξέπεμψε ποτέ σήμα κινδύνου και συνετρίβη ξαφνικά.
Σύμφωνα με την υπηρεσία FlightRadar24, τα δεδομένα πτήσης από το Διεθνές Αεροδρόμιο «Ιμάμης Χομεϊνί» έδειξαν ότι το ουκρανικό αεροσκάφος έπαψε να στέλνει δεδομένα σχεδόν αμέσως μετά την απογείωσή του.

Βίντεο που είδε το φως τη δημοσιότητας δέιχνει την στιγμή που το μοιραίο αεροπλάνο πέφτει απο τουν ουρανό, προσκρούει στο έφαδος και τυλίγεται εξολοκλήρου στις φλόγες, μετά από τεράστια έκρηξη.

Προβολή εικόνας στο Twitter
Όλοι οι επιβαίνοντες βρήκαν τραγικό θάνατο, ενώ τα τηλεοπτικά πλάνα από το σημείο έδειχναν συντρίμμια του αεροσκάφους να έχουν διασκορπιστεί σε μία μεγάλη έκταση, την που διασώστες φορώντας ανέσυραν τις σορούς.

Πρώιμες οι εκτιμήσεις για τα αίτια – Καινούριο και σε καλή κατάσταση το αεροσκάφος

Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστη η αιτία του δυστυχήματος. Αρχικά, σχεδόν αμέσως μετά την συντριβή, τόσο οι ιρανικές όσο και οι ουκρανικές αρχές έσπευσαν να δηλώσουν ότι το αεροσκάφος κατέπεσε εξαιτίας μηχανικής βλάβης.

Στη συνέχεια, η ουκρανική πρεσβεία στο απέσυρε την αρχική της αναφορά περί προτος στον κινητήρα, διευκρινίζοντας ότι δεν έχουν ανακοινωθεί τα αίτια και ότι τα αρχικά σχόλια ήταν ανεπίσημα.

Σύμφωνα με την ουκρανική αεροπορική εταιρία UIA, οι πιλότοι είχαν μεγάλη εμπειρία και το αεροσκάφος ήταν σε καλή κατάσταση, ενώ είχε περάσει πριν από δύο μέρες από τον τακτικό έλεγχο.

Το μοιραίο αεροσκάφος είχε κατασκευαστεί το 2016 και η εταιρεία το είχε προμηθευτεί απευθείας από την Boeing. Επίσης, η γαλλοαμερικανική κατασκευάστρια εταιρεία κινητήρων CFM χαρακτήρισε πρώιμη όποια εικασία σχετικά με τα αίτια του δυστυχήματος, αφού κανείς δεν μπορεί να έχει στοιχεία από τα μαύρα κουτιά, ή από πόρισμα εμπειρογνωμόνων.

Από την πλευρά του, ο εμπειρογνώμονας της αεροπορίας Geoffrey Thomas, μιλώντας στη DW,  εξήρε το «άριστο αρχείο ασφαλείας» του Boeing 737-800, προσθέτοντας ότι είναι «το πιο αξιόπιστο αεροπλάνο σε εμπορική λειτουργία σήμερα» με πάνω από 7.000 τέτοια αεροσκάφη σε λειτουργία παγκοσμίως.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της ς Αλέξι Χόντσαρουκ και Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι, ερωτηθέντες αν το αεροσκάφος ενδέχεται να καταρρίφθηκε από πύραυλο, ζήτησαν να μην γίνονται εικασίες αν δεν διακριβωθούν επισήμως τα αίτια του δυστυχήματος

Όσον αφορά τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους, βρέθηκαν στο σημείο του δυστυχήματος κατεστραμμένα, αλλά θεωρείται ότι τα δεδομένα τους θα μπορούν μολαταύτα να ανακτηθούν.

Ωστόσο, η Τεχεράνη ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να τα παραδώσει στη Boeing, στις ΗΠΑ, ενώ ο επικεφαλής της ιρανικής υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας Αλί Αμπεντζαντέχ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Mehr, δεν ξεκαθάρισε σε ποια χ θα σταλεί το μαύρο κουτί.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση