Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Eρωτες αστέρων του κινηματογράφου που έγραψαν ιστορία
Eρωτες αστέρων του κινηματογράφου που έγραψαν ιστορία

Eρωτες αστέρων του κινηματογράφου που έγραψαν ιστορία

Αγγελάκια που συνωστίζονται, χαρούμενα πάνω σε καρδούλες, σοκολατάκια σε σχήμα καρδιάς, κόκκινα τριαντάφυλλα, αγκαλιασμένα ζευγαράκια, ερωτικά τραγούδια, ρομαντικές ταινίες κι άλλα πολλά χαριτωμένα, όλα στοιχισμένα πίσω από την ημέρα των ερωτευμένων που γιορτάζεται σχεδόν σε όλες τις χώρες την ημέρα του , στις 14 Φεβρουαρίου.

Η ταύτιση του εορτασμού της μνήμης τού με την ημέρα των ερωτευμένων ξεκίνησε από την Αγγλία του ύστερου Μεσαίωνα, έχοντας παγανιστικές και χριστιανικές αναφορές, ενώ τις τελευταίες δεκαετίες έχει συνδυαστεί με τον απαραίτητο καταναλωτισμό, την υποχρέωση των ζευγαριών να αισθανθούν κάτι διαφορετικό, μια υποχρέωση να τιμήσουν τη μέρα και τον έρωτά τους.

Αφήνοντας πίσω τις προτάσεις για ένα «ξεχωριστό» εορτασμό του Αγίου Βαλεντίνου, τις «συμβουλές» για να ικανοποιηθεί το έτερον ήμισυ ή ακόμη και μία απαξίωση της συγκεκριμένης μέρας, θα σταθούμε σε φλογερούς έρωτες κινηματογραφικών αστέρων, που ξεπήδησαν σαν λάβα ηφαιστείου και γοήτευσαν με τις ιστορίες τους εκατομμύρια ανθρώπων.

Έρωτες που δεν έχουν τσαλακωθεί από την έρευνα, δεν γεννήθηκαν μέσα στο πλαίσιο των δημόσιων σχέσεων, των απαιτήσεων που είχαν τα συμβόλαια με τα στούντιο ή της απαραίτητης εικόνας που επιβάλουν οι ανάγκες προώθησης του προϊόντος…

Η «φωνή» και η Άβα

Η θυελλώδης σχέση του Φρανκ Σινάτρα με την Άβα κάρντνερ υπήρξε από τους πιο δυνατούς έρωτες του παγκόσμιου κινηματογράφου. Αυτός, ίσως ένας από τους πιο προικισμένους τραγουδιστές και ηθοποιούς και εκείνη, μία από τις ομορφότερες γυναίκες που ανέδειξαν τα αμερικάνικα στούντιο. Ο Σινάτρα, λάτρης του ωραίου φύλλου και με πολλές κατακτήσεις, αλλά και λάτρης του γλεντιού, των ξέφρενων πάρτι και των καταχρήσεων, ξετρελάθηκε δικαιολογημένα από την 29χρονη Άβα κάρντνερ και την παντρεύτηκε το 1951, όπως είχε δεσμευτεί στους φίλους του. Η σχέση τους ήταν κινηματογραφική, γεμάτη και κάηκε σαν εύφλεκτο σελιλόιντ, έξι χρόνια μετά τον γάμο τους, μέσα στον εγωισμό, το αλκοόλ και τη βία.

«Παράνομος» έρωτας

Το ειδύλλιο των δύο λαμπερών όσο και εξαιρετικών πρωταγωνιστών, Τρέισι-Χέπμπορν ήταν κοινό μυστικό στο Χόλιγουντ, καθώς ο Σπένσερ Τρέισι δεν πήρε ποτέ διαζύγιο από τη νόμιμη σύζυγό του, Λουίζ και η Κάθριν Χέπμπορν κράτησε τα προσχήματα μέχρι τον θάνατο της συζύγου τού διάσημου ηθοποιού το 1980, όταν μίλησε για πρώτη φορά ανοιχτά γι' αυτή τη θρυλική σχέση. Η «άτακτη» όσο και μοναδικά ταλαντούχα ηθοποιός στάθηκε στο πλευρό του Τρέισι παρά τα προβλήματά του με τον αλκοολισμό για περισσότερα από 25 χρόνια, διάστημα στο οποίο γύρισαν μαζί εννέα ταινίες. Η βραβευμένη με τέσσερα Όσκαρ ηθοποιός είχε πολλούς δεσμούς πριν να γνωρίσει τον «σκληρό» Τρέισι στην ταινία «Η γυναίκα της χρονιάς» το 1942.

Μακριά από το Χόλιγουντ

Ο Πολ ιούμαν αν και υπήρξε ένας σταρ πρώτου μεγέθους, ερωτικό «αντικείμενο του πόθου» για εκατομμύρια γυναίκες, αλλά και για δεκάδες στάρλετ και πρωταγωνίστριες, έμεινε για πάντα μακριά από το Χόλιγουντ με τη σύζυγό του, επίσης, ηθοποιό Τζόαν Γούντγουορντ, στο σπίτι τους, στο Κονέκτικατ. Ο ιούμαν παντρεύτηκε την Γούντγουορντ το 1958, απέκτησε μαζί της τρεις κόρες (είχε και έναν γιο από τον πρώτο του γάμο) και έμεινε μαζί της μέχρι τον θάνατό του, το 2008, δείχνοντας αφοσίωση στη σύζυγο και τα παιδιά του.

Σαν θύελλα

Ο ερωτικός δεσμός της Ελίζαμπεθ Τέιλορ με τον Ρίτσαρντ Μπάρτον ήταν τουλάχιστον θυελλώδης, σίγουρα από τους πιο διάσημους, καθώς η σχέση τους αποτέλεσε για χρόνια μόνιμο θέμα στον Τύπο τροφοδοτώντας τις σκανδαλοθηρικές στήλες, αλλά και τη σοουμπίζ με τον απαραίτητο μύθο, που εξαργυρώνεται τελικά στα ταμεία των κινηματογράφων. Τη λάτρεψε, τον μάγεψε, παντρεύτηκαν δυο φορές, αλλά η ιδιοσυγκρασία τους ήταν σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα μπορούσε να τους κρατήσει μαζί για πάντα. Παντρεύτηκαν το 1964, χώρισαν το 1974, ξαναπαντρεύτηκαν το 1975 και χώρισαν οριστικά τον επόμενο χρόνο.

Όταν η Λορίν συνάντησε τον Μπόγκι

Ακόμη και στις ταινίες που πρωτόπαιξαν μαζί, καταλαβαίνεις ότι ο θρυλικός Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ ήταν ξετρελαμένος με την εικοσάχρονη τότε Λορίν Μπακόλ. Ο 25 χρόνια μεγαλύτερος της Μπόγκαρτ βρήκε στο βλέμμα της Μπακόλ τη γυναίκα της ς του και παρότι στην κλασική ταινία «Καζαμπλάνκα» γεννήθηκε ένας από τους μεγαλύτερους έρωτες της κινηματογραφικής μυθολογίας, έχοντας απέναντί του για πρωταγωνίστρια την Ίνγκριτ Μπέργκμαν, τελικά ερωτεύτηκε παράφορα την Λορίν και έζησε μαζί της μέχρι τον πρόωρο θάνατό του, το 1957. Μαζί με τον Μπόγκαρτ η Μπακόλ έπαιξε μεταξύ άλλων, στις κλασικές ταινίες «Ο μεγάλος », «Η σειρήνα της Μαρτινίκα» και στο «Κι Λάργκο».

«Ο αιώνιος εραστής»

Ο Γουόρεν Μπίτι θεωρείται όχι άδικα ο γυναικοκακτητής που αφήνει πίσω του πολλά χιλιόμετρα ακόμη και συναδέλφους του – ιερά τέρατα. Γι' αυτόν, μέχρι να γνωρίσει στα πλατό της ταινίας του Μπάρι Λέβινσον «Μπάγκσι» την ηθοποιό Άνετ Μπένινγκ, την οποία παντρεύτηκε τον επόμενο χρόνο, το 1992, το σεξ ήταν καθημερινή ρουτίνα. Σύμφωνα με τον συγγραφέα Ρον Μπίσκιντ, ο Μπίτι είχε «πλαγιάσει» με περισσότερες από 12.000 (!) γυναίκες, μεταξύ των οποίων ήταν διάσημες σταρ, όπως οι Τζέιν Φόντα, , Νταϊάν Κίτον, Τζούλι Κρίστι και άλλες πολλές λίγο πολύ διάσημες. Σε όλα αυτά έβαλε τέλος ο δημιουργός των «Κόκκινων» με τον γάμο του με την Μπένινγκ, με την οποία ζει μαζί μέχρι σήμερα.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση