Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ερντογάν: Στις 14 Μαΐου οι εκλογές στην Τουρκία
Ερντογάν: Στις 14 Μαΐου οι εκλογές στην Τουρκία

Ερντογάν: Στις 14 Μαΐου οι εκλογές στην Τουρκία

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ  όρισε ως επίσημη των βουλευτικών και προεδρικών εκλογών τη 14η Μαΐου, ένα μήνα αργότερα από ό,τι αρχικά σχεδιαζόταν, υπογράφοντας την στο πλαίσιο τελετής που μεταδόθηκε ζωντανά από την σήμερα Παρασκευή.

«Η χώρα μας θα πάει στις κάλπες για να εκλέξει τον πρόεδρο και τους βουλευτές της στις 14 Μαΐου», είπε ο , κατά τη διάρκεια ομιλίας του αφού υπέγραψε τη σχετική .

Ερντογάν εναντίον Κιλιτσντάρογλου

Σημειώνεται ότι ο αντίπαλος του Ερντογάν στις εκλογές θα είναι ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου. Ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού τος σε πανηγυρικό ανέλαβε τα καθήκοντα της υποψηφιότητάς του έπειτα από σκληρές διαπραγματεύσεις που έκαναν οι έξι ηγέτες των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

«To τραπέζι μας (σ.σ. η συμμαχία ονομάζεται τραπέζι των έξι) είναι της ς και της αδελφοσύνης», είχε δηλώσει ο Κιλιτσντάρογλου παρουσία όλων των προέδρων των κομμάτων της συμμαχίας των έξι.

Την του ονόματος του υποψήφιου προέδρου της αντιπολίτευσης την έκανε ο πρόεδρος του Κόμματος Ευδαιμονίας Τεμέλ Καραμολάογλου, ο οποίος ήταν ο οικοδεσπότης των συναντήσεων που έγιναν τις τελευταίες ημέρες και προκάλεσαν μεγάλη αναταραχή στην Αγκυρα.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση