Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ερντογάν: Στις 14 Μαΐου οι εκλογές στην Τουρκία
Ερντογάν: Στις 14 Μαΐου οι εκλογές στην Τουρκία

Ερντογάν: Στις 14 Μαΐου οι εκλογές στην Τουρκία

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Τγίπ Ερντογάν όρισε ως επίσημη ημερομηνί των βουλευτικών και προεδρικών εκλογών τη 14η Μαΐου, ένα μήνα αργότερα από ό,τι αρχικά σχεδιαζόταν, υπογράφοντας την απόφαση στο πλαίσιο ς που μεταδόθηκε ζωντανά από την τηλε σήμερα Παρασκευή.

«Η χ μας θα πάει στις για να εκλέξει τον πρόεδρο και τους βουλευτές της στις 14 Μαΐου», είπε ο Ερντογάν, κατά τη διάρκεια ομιλίας του αφού υπέγραψε τη σχετική απόφαση.

Ερντογάν εναντίον Κιλιτσντάρογλου

Σημειώνεται ότι ο αντίπαλος του Ερντογάν στις εκλογές θα είναι ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου. Ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος σε πανηγυρικό κλίμα ανέλαβε τα καθήκοντα της υποψηφιότητάς του έπειτα από σκληρές διαπραγματεύσεις που έκαναν οι έξι ηγέτες των κομμάτων της αολίτευσης.

«To τραπέζι μας (σ.σ. η συμμαχία ονομάζεται τραπέζι των έξι) είναι της ς και της αδελφοσύνης», είχε δηλώσει ο Κιλιτσντάρογλου παρουσία όλων των προέδρων των κομμάτων της συμμαχίας των έξι.

Την του ονόματος του υποψήφιου προέδρου της αολίτευσης την έκανε ο πρόεδρος του Κόμματος Ευδαιμονίας Τεμέλ Καραμολάογλου, ο οποίος ήταν ο οικοδεσπότης των συναντήσεων που έγιναν τις τελευταίες ημέρες και προκάλεσαν μεγάλη αναταραχή στην Αγκυρα.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση