Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ερντογάν για τους Έλληνες στρατιωτικούς: Η υπόθεση είναι στη Δικαιοσύνη
Ερντογάν για τους Έλληνες στρατιωτικούς: Η υπόθεση είναι στη Δικαιοσύνη

Ερντογάν για τους Έλληνες στρατιωτικούς: Η υπόθεση είναι στη Δικαιοσύνη

Μαξίμου: Η Ελλάδα έχει πρωθυπουργό, όχι Σουλτάνο

Σε που έκανε πριν από λίγο ο Ερντογάν στην Αντιόχεια, ο Τούρκος Πρόεδρος αναφέρθηκε στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Αδριανούπολη.

«Ξέρετε, κάποιοι προσπάθησαν να με σκοτώσουν και διέφυγαν στην Ελλάδα με », είπε ο Ερντογάν και συνέχισε: «Τότε, ο κ. Τσίπρας, που του είχα μιλήσει, μου είχε πει πως σε 10-15 ημέρες θα κανόνιζε την υπόθεση. Πέρασαν μήνες, πέρασαν χρόνια και ακόμη να το κανονίσει».

«Πριν από λίγες ημέρες πιάσαμε δύο Έλληνες στρατιωτικούς που παρασαν τα σύνορα, ξεσηκώθηκε όλη η Δύση. Μας είπαν είστε μεγάλο κράτος, δώστε τους σε εμάς. Λυπάμαι πολύ, είμαστε κι εμείς κράτος δικαίου. Αυτή η υπόθεση είναι στη Δικαιοσύνη. Ότι αποφασίσει η Δικαιοσύνη. Σταματήστε. Για αυτούς τους τρομοκράτες, (εννοώντας τους 8 Τούρκους), δεν κάνατε τίποτα. Για αυτούς δεν είπατε τίποτα στον Τσίπρα», δήλωσε ο Ερντογάν.

Απάντηση στις νέες του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφορικά με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς και τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς δίνει το , κάνοντας λόγο για έναν «ακατανόητα ολισθηρό δρόμο προκλητικών επιθέσεων».

«Η Ελλάδα είναι κράτος Δικαίου και έχει Πρωθυπουργό που σέβεται και γνωρίζει τις διαδικασίες της ελληνικής ς και όχι Σουλτάνο ώστε να μπορεί να υπόσχεται για τις αποφάσεις της» προσθέτει το Μαξίμου.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

«Ο Τούρκος Πρόεδρος αν είχε να πει κάτι σε σχέση με την υπόθεση των 8 είχε την ευκαιρία να το πει τόσο κατ´ ίδιαν στον Έλληνα Πρωθυπουργό ή και δημόσια κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα.

Σήμερα επιλέγει να συνεχίσει έναν ακατανόητα ολισθηρό δρόμο προκλητικών επιθέσεων, συμψηφίζοντας δυο εντελώς ανόμοιες υποθέσεις.

Του ξεκαθαρίζουμε λοιπόν ότι η Ελλάδα είναι κράτος Δικαίου και έχει Πρωθυπουργό που σέβεται και γνωρίζει τις διαδικασίες της ελληνικής ς και όχι Σουλτάνο ώστε να μπορεί να υπόσχεται για τις αποφάσεις της.

Αν επιθυμεί να είναι επικεφαλής ενός ευνομούμενου κράτους, οφείλει να δώσει εξηγήσεις για το λόγο που η Τουρκία κρατά ακόμη φυλακισμέ δυο Έλληνες στρατιωτικούς που δεν έκαναν τίποτα παραπάνω από το περάσουν ορισμένα στο Τουρκικό έδαφος, την ώρα που ερευνούσαν για παράνομες διελεύσεις.

Την ίδια στιγμή μάλιστα που γνωρίζει καλά, ότι αντίστοιχα περιστατικά στο παρελθόν και οι δυο πλευρές τα αντιμετώπιζαν στο πλαίσιο της συνεννόησης και της καλής θέλησης δυο γειτονικών χωρών, μελών μάλιστα της ίδιας στρατιωτικής συμμαχίας».

 

 

Πηγή: kathimerini.gr
"Αλιεύοντας" την είδηση