Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Έριξε ξανά βενζίνη σε νεαρή 36χρονος που “έφαγε” δύο χρόνια με αναστολή
Έριξε ξανά βενζίνη σε νεαρή 36χρονος που “έφαγε” δύο χρόνια με αναστολή

Έριξε ξανά βενζίνη σε νεαρή 36χρονος που “έφαγε” δύο χρόνια με αναστολή

Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού λέει η παροιμία αλλά αυτό δεν ισχύει στην περίπτωση ενός 36χρονου Βολιώτη ο οποίος προχθές έριξε στο πρόσωπο μιας νεαρής κοπέλας, κάτι που είχε επαναλάβει πριν από περίπου έναν χρόνο κατά μιας άλλης νεαρής και πάλι στον Βόλο. Χθες κάθισε στο σκαμνί του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου κατηγορούμενος για επικίνδυνη σωματική , με το δικαστήριο να τον καταδικάζει σε δύο ετών με αναστολή.

Ο κατηγορούμενος που πέρυσι είχε τιμωρηθεί με 40 μήνες από το Αυτόφωρο και μάλιστα η ποινή του δεν είχε ανασταλεί με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στις φυλακές Τρικάλων, αποφυλακίστηκε και κυκλοφορεί ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης στο του τόπου κατοικίας του μια φορά τον μήνα.

Χθες η 22χρονη παρέστη στη δίκη καταθέτοντας πως στις 17:45 το απόγευμα περπατούσε στην οδό Αναλήψεως έχοντας τελειώσει πριν λίγο τη δουλειά της και ξαφνικά στη διασταύρωση με την οδό Βασσάνη είδε τον 36χρονο ο οποίος κατέβηκε στο δρόμο και της πέταξε ξαφνικά στο πρόσωπο το υγρό που περιείχε το μπουκάλι που κρατούσε.

Το υγρό που αντιλήφθηκε γρήγορα ότι ήταν την βρήκε στο δεξί μάτι και στα μαλλιά, νιώθοντας ένα οξύ τσούξιμο. Πήγε στο οσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε πως δεν έπαθε κάτι, αν και χθες ένιωθε μια μικρή ενόχληση στο δεξί βλέφαρο, χωρίς ευτυχώς όμως να είναι σοβαρό.

Ο κατηγορούμενος στην του ανέφερε πως το μεσημέρι πήγε σε δομή σίτισης της ενορίας του Αγίου ικολάου για φάει και στη συνέχεια αγόρασε στην οδό Γιάννη Δήμου βενζίνη τοποθετώντας την σε μπουκάλι για να τη μυρίζει.

Επίσης υποστήριξε πως είχε πάρει χάπια και βρίσκονταν σε δύσκολη κατάσταση, ενώ κρατούσε το μπουκαλάκι όταν ξαφνικά είδε την κοπέλα να βρίσκεται κοντά του τρόμαξε, αλλά αρνήθηκε ότι της πέταξε τη βενζίνη.

Μετά από λίγο έφτασε ένα περιπολικό με τους αστυνομικούς να προχωρούν στη σύλληψη του.

Ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του, αλλά και την επιβολή ποινή ς δύο ετών με τριετή αναστολή, κάτι που έγινε αποδεκτό από τον δικαστή.

Παράλληλα κάλεσε τον 36χρονο να είναι προσεκτικός στο μέλλον, καθώς σε περίπτωση που επιδείξει και στο μέλλον παρόμοια συμπεριφορά θα κατηγορηθεί για βαρύτερες πράξεις που ενδεχομένως να φτάνουν σε κακουργηματικό επίπεδο.

Σημειώνεται ότι βάσει του παλιού Ποινικού Κώδικα το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής ς επέφερε τιμωρία από τρεις μήνες μέχρι και 5 χρόνια φυλάκισης, ενώ με τον νέο προβλέπονται από 10 ημέρες μέχρι τρία χρόνια το ανώτερο.

 

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση