Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Εργοληπτική εταιρία ζητά από τη ΔΕΥΑΜΒ περισσότερα από 2 εκ. ευρώ
Εργοληπτική εταιρία ζητά από τη ΔΕΥΑΜΒ περισσότερα από 2 εκ. ευρώ

Εργοληπτική εταιρία ζητά από τη ΔΕΥΑΜΒ περισσότερα από 2 εκ. ευρώ

Αντιμέτωπη με κόμη μι εργοληπτική εταιρία βρίσκεται η ΔΕΥΑΜΒ, καθώς η ΔΙΑΤΟΝΟΣ ΑΤΕ διεκδικεί πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ, καθώς θεωρεί ότι υπέστη ζημιά από την Επιχείρηση το 2015.

Στη σημερινή του συνεδρίαση το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ πήρε απόφαση ανάθεσης των νομικών χειρισμών της υπόθεσης σε δικηγόρο, στο πλαίσιο της εκδίκασης της ς που θα γίνει το επόμενο διάστημα.

Το ζήτημα των απαιτήσεων προέκυψε το 2015, λόγω στάσης πληρωμών από το Ελληνικό δημόσιο, η οποία οδήγησε σε καθυστέρηση της εξόφλησης του τρίτου κατά σειρά λογαριασμού που κατέθεσε ο ανάδοχος του υ «Δίκτυο Αποχέτευσης Ακαθάρτων Ιωλκού Δ. Βόλου».

Η εταιρεία θεωρεί ότι στο εξάμηνο που σταμάτησαν οι πληρωμές, τα δεν εργάζονταν, ενώ οι εργαζόμενοι πληρώνονταν κανονικά κάτι που προκάλεσε “ζημιά” ύψους 2.052.463 ευρώ.

Οι ροές των πληρωμών επανήλθαν τελικά τον Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου, με την εκταμίευση των χρημάτων από τη διαχειριστική αρχή του προγράμματος.

Το σύνολο εν τω μεταξύ του υ που κατασκεύασε, ήταν 2,5 εκατομμύρια ευρώ, σχεδόν ισάξιο με το έργο που εκτέλεσε, ενώ σημειώνεται πως η ΔΕΥΑΜΒ αποζημίωσε την εταιρεία με 31.000 ευρώ.

Ήδη η ΔΙΑΤΟΝΟΣ ΑΤΕ κατέθεσε δυο προσφυγές – αγωγές κατά της ΔΕΥΑΜΒ με αίτημα την ακύρωση αντίστοιχων αποφάσεων του γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Πενήντα σε ορίζοντα δύο ετών 

Απόφαση για τον προγραμματισμό προσλήψεων μόνιμου προσωπικού έλαβε σήμερα σε έκτακτη συνεδρίαση το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ.

Η απόφαση ελήφθη έπειτα από την σχετική εγκύκλιο που απέστειλε το Υπουργείο Εσωτερικών στις 22 Μαρτίου και είχε καταληκτική την σημερινή, σχετικά με τον στρατηγικό προγραμματισμό προσλήψεων 2020-.

Η ΔΕΥΑΜΒ θα προχωρήσει στην πρόσληψη 50 άτομα συνολικά, στην πλειοψηφία τους εργατοτεχνικό προσωπικό υψηλής εξειδίκευσης, που θα απασχοληθεί κυρίως σε και συγκεκριμένα θα ζητήσει 47 άτομα για το 2020, και τρία άτομα για το 2021.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση