Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Εργοληπτική εταιρία ζητά από τη ΔΕΥΑΜΒ περισσότερα από 2 εκ. ευρώ
Εργοληπτική εταιρία ζητά από τη ΔΕΥΑΜΒ περισσότερα από 2 εκ. ευρώ

Εργοληπτική εταιρία ζητά από τη ΔΕΥΑΜΒ περισσότερα από 2 εκ. ευρώ

Αντιμέτωπη με ακόμη μια εργοληπτική εταιρία βρίσκεται η ΔΕΥΑΜΒ, καθώς η ΔΙΑΤΟ ΑΤΕ διεκδικεί πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ, καθώς θεωρεί ότι υπέστη ζημιά από την Επιχείρηση το 2015.

Στη σημερινή του το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ πήρε απόφαση ανάθεσης των νομικών χειρισμών της υπόθεσης σε δικηγόρο, στο πλαίσιο της ς της ς που θα γίνει το επόμενο διάστημα.

Το ζήτημα των απαιτήσεων προέκυψε το 2015, λόγω στάσης πληρωμών από το Ελληνικό δημόσιο, η οποία οδήγησε σε καθυστέρηση της εξόφλησης του τρίτου κατά σειρά λογαριασμού που κατέθεσε ο ανάδοχος του έργου «Δίκτυο Αποχέτευσης Ακαθάρτων Ιωλκού Δ. ».

Η εταιρεία θεωρεί ότι στο εξάμηνο που σταμάτησαν οι πληρωμές, τα δεν εργάζονταν, ενώ οι εργαζόμενοι πληρώνονταν κανονικά κάτι που προκάλεσε “ζημιά” ύψους 2.052.463 ευρώ.

Οι ροές των πληρωμών επανήλθαν τελικά τον Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου, με την εκταμίευση των χρημάτων από τη διαχειριστική αρχή του προγράμματος.

Το σύνολο εν τω μεταξύ του έργου που κατασκεύασε, ήταν 2,5 εκατομμύρια ευρώ, σχεδόν ισάξιο με το έργο που εκτέλεσε, ενώ σημειώνεται πως η ΔΕΥΑΜΒ αποζημίωσε την εταιρεία με 31.000 ευρώ.

Ήδη η ΔΙΑΤΟ ΑΤΕ κατέθεσε δυο προσφυγές – αγωγές κατά της ΔΕΥΑΜΒ με αίτημα την ακύρωση αντίστοιχων αποφάσεων του γενικού γραμματέα της ς Διοίκησης.

Πενήντα προσλήψεις σε ορίζοντα δύο ετών 

Απόφαση για τον προγραμματισμό προσλήψεων μόνιμου προσωπικού έλαβε σήμερα σε έκτακτη συνεδρίαση το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ.

Η απόφαση ελήφθη έπειτα από την σχετική εγκύκλιο που απέστειλε το Υπουργείο Εσωτερικών στις 22 Μαρτίου και είχε καταληκτική ημερομηνία την σημερινή, σχετικά με τον στρατηγικό προγραμματισμό προσλήψεων 2020-2023.

Η ΔΕΥΑΜΒ θα προχωρήσει στην πρόσληψη 50 άτομα συνολικά, στην πλειοψηφία τους εργατοτεχνικό προσωπικό υψηλής εξειδίκευσης, που θα απασχοληθεί κυρίως σε νέα και συγκεκριμένα θα ζητήσει 47 άτομα για το 2020, και τρία άτομα για το .

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση