Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Έργο ολικής αποκατάστασης σε μήκος 5 χλμ της εισόδου του Bόλου
Έργο ολικής αποκατάστασης σε μήκος 5 χλμ της εισόδου του Bόλου

Έργο ολικής αποκατάστασης σε μήκος 5 χλμ της εισόδου του Bόλου

Σύμβαση 1,8 εκ. ευρώ από ιδίους πόρους υπεγράφη σήμερα από τον Κώστα Αγοραστό. Το έργο αφορά στην ολική αποκατάσταση σε μήκος 5 χλμ της εισόδου του Bόλου, με τοποθέτηση 80 ιστών ηλεκτροφωτισμού, 3χλμ στηθαίων και 5 χλμ ασφαλτικών.

Έργο που σε συνδυασμό με την ανακατασκευή του δρόμου έμπροσθεν του ΠΕΒ θα αλλάξει την είσοδο της πόλης του .

Σε δηλώσεις του ο   Κ. Αγοραστός σημείωσε τα εξής: «Πρόκειται για ένα έργο 1,8 εκατ. ευρώ, που αφορά τη συντήρηση της εισόδου του , από το Βόλο προς τη Λάρισα.

Είναι ένα έργο με το οποίο συντηρούμε και αποκαθιστούμε σε μεγάλα τμήματα τις βλάβες που υπάρχουν στο οδόστρωμα σε μήκος 5 χλμ., αλλάζουμε και αντικαθιστούμε τα στηθαία σε μήκος 3 χλμ., ενώ αλλάζουμε και συντηρούμε τον φωτισμό σε μήκος 2 χλμ. με 80 νέους ιστούς φωτισμού.

Ταυτόχρονα κάνουμε έργα παροχέτευσης των επιφανειακών νερών με διάνοιξη τάφρων και φτιάχνοντας σχάρες για την εισροή των υδάτων, λύνοντας το πρόβλημα που υπάρχει στην περιοχή. Το χρονοδιάγραμμα του έργου είναι οχτώ μήνες. Θέλουμε να προχωρήσουμε γρήγορα και υπάρχει μηδενική ανοχή σε παρατάσεις γιατί είναι ένα έργο σημαντικό και δεν επιθυμούμε να ταλαιπωρείται ο , αν και όταν υπάρχει ένα έργο υπάρχει μια πρόσκαιρη ταλαιπωρία, το έργο όμως είναι παντοτινό.

Παράλληλα προχωρούν  κανονικά και οι εργασίες στο 304 ΠΕΒ, πιστεύω να έχουμε σύμμαχο τον καιρό για να μην έχουμε σοβαρά προβλήματα και είμαστε εντός χρονοδιαγράμματος.

Με τα έργα αυτά συντηρούμε και θέσεις εργασίας και πέφτει χρήμα στην πραγματική οικονομία γιατί από τα έργα είναι όλοι ωφελούμενοι. Υπάρχει βέβαια ένα βαρύ γραφειοκρατικό σύστημα έγκρισης και δημοπράτησης».

Παρόντες κατά την υπογραφή της ς ήταν η αεριφερειάρχης   Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο θεματικός αεριφερειάρχης Γιώργος , οι περιφερειακοί σύμβουλοι Θ. Λιούπης, Γ, Κίτσιος, Β.Χατζόπουλος, Γρ. Ιγγλέσης, Κοπάνας, ο διευθυντής Τεχνικών Έργων Κ. Φλαμπούρης, ο ανάδοχος του έργου.

Τεχνική περιγραφή

Οι εργασίες αφορούν την συντήρηση της Εθνικής Οδού με αρ.6 Βόλου – Λάρισας και περιλαμβάνουν την ανακατασκευή ασφαλτοτάπητα σε συνεχή τμήματα, την κατασκευή τεχνικών για την ομαλή παροχέτευση της επιφανειακής ροής των υδάτων επι της οδού,  την τοποθέτηση νέων στηθαίων ασφαλείας και την επέκταση ηλεκτροφωτισμού και συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν:

 

5.000,00μ. ανακατασκευή των ασφαλτοταπήτων αφορά την εξάλειψη τοπικών φθορών του ασφαλτικού οδοστρώματος και την ανακατασκευή των ασφαλτικών στρώσεων για την αποκατάσταση της ομαλότητας και συγκεκριμένα προβλέπονται οι παρακάτω εργασίες :

  • Φρεζάρισμα σε βάθος έως 8 εκ ανάλογα με το πρόβλημα που παρουσιάζουν.
  • Εφαρμογή ασφαλτικής συγκολλητικής επάλλειψης με γαλάκτωμα.
  • Διάστρωση ασφαλτικής στρώσης πάχους 5 εκ .
  • Κατασκευή αντιολισθηρής στρώση πάχους 4 εκ.

-Εργασίες διάνοιξης και κατασκευή επενδεδυμένης τάφρου   συνέχειας από το άκρο του καταστρώματος η οποία και θα καταλήγει σε φρεάτιο(συλλογής υδάτων). Η τάφρος και τα φρεάτια θα είναι ορθογωνικής διας, με προστατευτική σχάρα.

-Αποξήλωση κατεσμένων στηθαίων – αντικατάσταση 3.000,00μ. νέων στηθαίων, θα προσαρμοστούν και θα ακολουθούν το ύψος του τμήματος των υπολοίπων στηθαίων.

-Πλήρη διαγράμμιση (είτε αρχική είτε αναδιαγράμμιση) ασφαλτικού οδοστρώματος , με υλικό υψηλής αντοχής και αντανακλαστικότητας

-Η  τοποθέτηση επί πλέον 80,00 ιστών, φωτιστικών σωμάτων σε μήκος 2.000,00μ. κ.τ.λ. όπου κρίνεται απαραίτητη η βελτίωση του οδικού ηλεκτροφωτισμού σε τμήματα της Εθνικής οδού καθ΄ υπόδειξη της Υπηρεσίας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση