Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Εργασίες καθαρισμού ρεμάτων στη Μαγνησία
Εργασίες καθαρισμού ρεμάτων στη Μαγνησία

Εργασίες καθαρισμού ρεμάτων στη Μαγνησία

Εργασίες καθαρισμού των ρεμάτων, έχει ξεκινήσει η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων, στο πλαίσιο δύο εργολαβιών «Καθαρισμός υδατορεμάτων ΠΕΜΣ», συνολικού προϋπολογισμού 650.000,00€. Η μία εργολαβία που υλοποιείται ήδη, ανέρχεται στο των 150.000,00€ και η άλλη στο των 500.000,00 €.

Η πρώτη εργολαβία, προϋπολογισμού 150.000,00 € περιλαμβάνει εργασίες καθαρισμού και οι οποίες ήδη έχουν ξεκινήσει, από τον Κραυσίδωνα, στην οδό Λαρίσης, στην περιοχή του Πανεπιστημίου και ενδιάμεσα από το και την οδό Λαρίσης.

Το προσεχές διάστημα οι εργασίες θα συνεχιστούν στο Πλατανόρεμα στην Κορώπη, στο ρέμα Τιμπλαλέξη στις και στην περιοχή της Σούρπης.

Με μια δεύτερη εργολαβία προϋπολογισμού 500.000,00€ θα καθαριστούν ο Άναυρος, ο Ξηριάς, το Αϊδίνι, τα Καλά Νερά και ρέματα στους Δήμους Βόλου, Ζαγοράς-Μουρεσίου και Ρήγα Φεραίου.

Η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων πραγματοποιεί τις εργασίες καθαρισμού ρεμάτων έγκαιρα, προκειμένου κατά τη διάρκεια του χειμώνα να μην παρατηρηθούν πλημμυρικά φαινόμενα και να υπάρχει ομαλή ροή των υδάτων.

Σε δηλώσεις της η και Σποράδων ανέφερε «Προχωρούμε έγκαιρα στον καθαρισμό ρεμάτων σε περιοχές του Νομού μας, όπως άλλωστε κάνουμε κάθε χρόνο προκειμένου να μην σημειωθούν πλημμυρικά φαινόμενα. Είναι στο πλαίσιο αντιπλημμυρικής θωράκισης του Νομού μας, με σκοπό την προστασία ανθρώπων και περιουσιών, από ενδεχόμενα ακραία . Σε με τους Δημάρχους οι εργασίες θα συνεχιστούν σε περιοχές που κρίνονται απαραίτητες».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στον Ολυμπιακό Βόλου ο Θεόδωρος Βερνάρδος #ΠΑΕΟλυμπιακόςΒόλου - https://t.co/lV4wpoM2MG -

  • Στον Όλυμπο, σε συνθήκες καύσωνα, έτρεξαν οι δρομείς του ΣΔΥ Βόλου #ΣΔΥΒόλου - https://t.co/4XL00xIQHc -

  • Τριάντα τα θετικά κρούσματα covid-19 στη  Θεσσαλία #θετικάκρούσματαCovid19 - https://t.co/3eYYgtmiXo -

"Αλιεύοντας" την είδηση