Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Εργασίες κατασκευής δικτύου ύδρευσης στη Νέα Ιωνία
Εργασίες κατασκευής δικτύου ύδρευσης στη  Νέα Ιωνία

Εργασίες κατασκευής δικτύου ύδρευσης στη Νέα Ιωνία

Ξεκίνησαν σήμερα το πρωί από την Νέα Ιωνία, οι κατασκευής για το μεγάλο υδρευτικό έργο, που θα υλοποιηθεί στο πολεοδομικό συγκρότημα -Νέας Ιωνίας και αφορά στον εκσυγχρονισμό,   ζωνοποίηση και την αυτοματοποίηση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης, προϋπολογισμού 17 εκατ. .

Οι ξεκίνησαν από την οδό Μελίνας Μερκούρη, στη συμβολή της με Μανδηλαρά, στη Ν. Ιωνία  στελέχη της δημοτικής αρχής, εκπρόσωπος της εργολήπτριας εταιρείας και  .

Όπως επεσήμανε σε δηλώσεις του ο κ. , το έργο προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε 2,5 χρόνια.

Υπενθυμίζεται ότι, οι εργασίες του έργου κατανέμονται σε 18 ζώνες στο Πολεοδομικό Συγκρότημα των Δ.Ε. και Ν. Ιωνίας. Τους πρώτους μήνες θα εκτελεστούν εργασίες στην περιοχή της Ν. Ιωνίας που περικλείεται μεταξύ των οδών Ικάρων – Μανδηλαρά – Παρασκευοπούλου – Καραμπατζάκη – Λεωφ. Ειρήνης με έναρξη στην οδό Μ. Μερκούρη (από Μανδηλαρά προς Πολυτεχνείου).

Περιλαμβάνει την αντικατάσταση 95.500 μέτρων δικτύου ύδρευσης, με την κατασκευή 127.500 μέτρων νέου δικτύου, την αντικατάσταση 8.000 ιδιωτικών παροχών, τον αυτόματο έλεγχο λειτουργίας του νεοκατασκευαζόμενου δικτύου και την επέκταση του υφιστάμενου συστήματος αυτομάτου ελέγχου του υδραγωγείου κατά 18 νέων ζωνών ελέγχου.

Με το έργο αυτό που θα εξελιχθεί στο κέντρο του Βόλου (που οριοθετείται από τους χείμαρρους Άναυρο και Κραυσίδωνα, την ακτογραμμή και την οδό Αναλήψεως) και στη Νέα Ιωνία (στην περιοχή η οποία περιμετρικά οριοθετείται από τις οδούς Ιερολοχιτών, Μάρκου Μπότσαρη, Μαιάνδρου, Βενιζέλου, Εθνικών Αγώνων, Ικάρων, Μανδηλαρά, Νικηφόρου και Παρασκευοπούλου), θα αντιμετωπιστεί το φαινόμενο των αφανών διαρροών του παλιού δικτύου, θα δημιουργηθούν συνθήκες ασφαλούς υδροδότησης της πόλης με καλής ποιότητας και θα περιοριστεί σημαντικά η λειτουργία των γεωτρήσεων, ώστε το υδραγωγείο του πολεοδομικού συγκροτήματος να ανταποκρίνεται στα σύγχρονα στάνταρ των κανόνων της αειφορίας.

Με το έργο αναμένεται να διασφαλιστεί η εξοικονόμηση ποσότητας 2,5 εκατ. κυβικών μέτρων νερού ετησίως, γεγονός που απομακρύνει σε ικανό βάθος χρόνου τα όποια προτα υδροδότησης του πολεοδομικού συγκροτήματος και γεννά πραγματικές συνθήκες οικονομικής ς στο τιμολόγιο του πόσιμου νερού.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση