Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Έργα σε Βόλο, Πήλιο, ΠΕΟ Βόλου – Λάρισας ανακοίνωσε το ΥΠΟΜΕΔΙ
Έργα σε  Βόλο, Πήλιο, ΠΕΟ Βόλου – Λάρισας  ανακοίνωσε το ΥΠΟΜΕΔΙ

Έργα σε Βόλο, Πήλιο, ΠΕΟ Βόλου – Λάρισας ανακοίνωσε το ΥΠΟΜΕΔΙ

Τρί έργ για το Βόλο, το Πήλιο και την παλιά εθνική οδό – Λάρισας και πέντε συνολικά για τη Μαγνησία ανακοίνωσε σήμερα το πρωί στα γραφεία της ΕΣΗΕΘΣΤΕΕ ο γενικός γραμματέας του ΥΠΟΜΕΔΙ Γιώργος Δέδες, παρουσία της υφυπουργού Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Μαρίνας Χρυβελώνη, των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Μεϊκόπουλου, Μάκη Μπαλλή και Κατερίνας Παπανάτσιου και της αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέας Κολυνδρίνη.

Ο κ. Δέδες ανακοίνωσε τη χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων τεσσάρων κυκλικών κόμβων, προϋπολογισμού 1,6 εκ. €, παρεμβάσεις στο 1 εκ. € και τη δημιουργία ενός κόμβου στην Παλιά Εθνική Οδό, στο τμήμα της Μαγνησίας (άλλος ένας θα γίνει στο τμήμα του Ν. Λάρισας) προϋπολογισμού 500.000 € ο καθένας.

H υφυπουργός ανακοίνωσε ότι σύντομα αναμένεται στο Βόλο ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρ. Σπίρτζης, για να κάνει ανακοινώσεις για τον σιδηρόδρομο και το , πρόθεση του υπουργείου είναι να προωθήσει τις συνδυασμένες μεταφορές από το λιμάνι με σιδηρόδρομο, αυτοκινητόδρομο και , ενώ για τους παράπλευρους της ΠΑΘΕ δρόμους και τα διόδια τονίστηκε ότι το υπουργείο επεξεργάζεται σχέδια που στόχο έχουν την ασφαλή διέλευση και τις μειώσεις τιμών σε όσους κινούνται πολύ, με μεγάλες εκπτώσεις στους κατοίκους των όμορων νομών.

Τέλος, για την απουσία του Δήμου από την εκδήλωση, που έγινε στα γραφεία της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στ. Ελλάδας και Εύβοιας, τονίστηκε ότι επειδή το πρόγραμμα της επίσκεψης είναι πολύ σφιχτό και πρέπει να πάνε σε όλους τους Νομούς της Θεσσαλίας, δεν υπήρχε χρόνος να δεύτερη συνάντηση με το Δήμο και έπρεπε η εξαγγελία να γίνει σε μια εκδήλωση.

Την εκδήλωση άνοιξε η υφυπουργός που είπε ότι ο Βόλος, η Μαγνησία και η Θεσσαλία είναι εξαιρετικά ευνοημένοι από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ενώ τόνισε ότι εντάσσονται έργα για το Βόλο, τον Αλμυρό και το Πήλιο, που είναι προϊόν ιεράρχησης και αξιολόγησης βάσει των προτεραιοτήτων που έχουν θέσει η Περιφέρεια και οι Δήμοι.

Ο του ΥΠΟΜΕΔΙ Γ. Δέδες είπε ότι παρά τη στενότητα των πόρων του υπουργείο διεκδικεί περισσότερα για έργα υποδομών που θα οδηγήσουν πιο σύντομα στην έξοδο της χώρας από την κρίση.

Πέντε έργα στη Μαγνησία

Όπως ανέφερε στον Αλμυρό εντάχθηκαν έργα αποκατάστασης του οδικού και αγροτικού δικτύου από τις καταστροφές προϋπολογισμού 550.000 € και η επέκταση του Νηπιαγωγείου Σούρπης, προϋπολογισμού επίσης 550.000 €.

Για το Βόλο είπε ότι μετά από αίτημα του Δήμου για τη δημιουργία οκτώ κυκλικών κόμβων round about, που θα λύσει το κυκλοφοριακό πρόβλημα που υπάρχει, στο φετινό πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων εντάσσεται η κατασκευή των τεσσάρων, προϋπολογισμού 1,6 εκ. €, ενώ ίδιο ποσό θα δεσμευτεί από το πρόγραμμα του 2017, για την κατασκευή των άλλων τεσσάρων κόμβων.

Τα , εξήγησε το στέλεχος του υπουργείου θα είναι διαθέσιμα εντός του Νοεμβρίου, θα γίνει η δημοπράτηση και θα υπάρχει ροή στο ταμείο του Δήμου από τη Γ.Γ. Υποδομών του υπουργείου.

Για την αποκατάσταση του οδικού κυκλώματος Πηλίου, ο Γ. Δέδες ανακοίνωση ότι θα διατεθεί από το υπουργείο ποσό 1 εκ. €.
Τέλος, ανακοινώθηκε η δημιουργία δύο κυκλικών κόμβων που αποσκοπούν στην οδική ασφάλεια της Παλαιάς Εθνικής Οδού Βόλου – Λάρισας (ο ένας στα όρια της Μαγνησίας και ο δεύτερος Λάρισας) προϋπολογισμού 500.000 € ο καθένας), τη θέση των οποίων θα αποφασίσουν οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Το στέλεχος του υπουργείου δήλωσε ότι υπάρχει στενή συνεργασία με την υφυπουργό και τους βουλευτές που μεταφέρουν τα προβλήματα.

Για το θέμα του περιφερειακού του Βόλου, ο κ. Δέδες είπε ότι το έργο παραλήφθηκε με προβληματικές εργολαβίες, είναι γνώστης του θέματος και προχωρούν διάφορα σκέλη, ενώ τόνισε ότι στην επόμενη επίσκεψή του θα έχει πιο ευχάριστα νέα.

Η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη τόνισε ότι μέχρι τον Ιούλιο του 2017 θα έχει ολοκληρωθεί η μελέτη του τμήματος Μπουρμπουλήθρα – Λαρίσης και θα είναι έτοιμο να δημοπρατηθεί, ενώ ζήτησε να προχωρήσουν οι απαλλοτριώσεις για παράκαμψη της Αγριάς.

Ο γενικός γραμματέας απάντησε ότι γνωρίζει το πρόβλημα και αναφέρθηκε στο πρόβλημα που παρουσιάζουν πολλά μεγάλα έργα στη χώρα με τις απαλλοτριώσεις, τις αρχαιολογικές έρευνες, ακόμη και τις μελέτες και με τις προσφυγές εργολάβων, οι αποζημιώσεις είναι μεγαλύτερες από την αξία των έργων. «Η Πολιτεία πρέπει να μάθει να ανταποκρίνεται έγκαιρα στις υποχρεώσεις της», είπε και πρόσθεσε ότι πρέπει πλέον να γίνονται απαλλοτριώσεις για να ξεκινήσει ένα έργο.

Για το λόγο αυτό επιτροπή μελετά νέο πλαίσιο για το θέμα των απαλλοτριώσεων.

Για το θέμα του λιμανιού του Βόλου, η κα. Χρυσοβελώνη είπε ότι το υπουργείο προσανατολίζεται στις συνδυασμένες μεταφορές, με λιμάνι, σιδηρόδρομο, αυτοκινητόδρομους και αεροδρόμια.

Στο θέμα υπάρχει συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ανέφερε η υφυπουργός, που για τον σιδηρόδρομο είπε ότι έχει γίνει σημαντικά βήματα προόδου, τα οποί αναμένεται να ανακοινώσει ο υπουργός, ενώ στο τέλος του μήνα θα υπάρχουν νεώτερα.

Τέλος για τη χρήση παράπλευρων δρόμων από βαρέα οχήματα που είναι αιτία πρόκλησης τροχαίων δυστυχημάτων, ο κ. Δέδες ανακοίνωσε ότι ήδη γίνεται χαρτογράφηση και προετοιμασία εκ μέρους του υπουργείου για ασφαλές παράπλευρο οδικό δίκτυο.

Για τις τιμές των διοδίων, επειδή οι συμβάσεις που υπογράφηκαν είναι διεθνής και σε περίοδο ευημερίας, δεν υπάρχει περιθώριο οριζόντιας μείωσης των τιμών, διότι αντιδρούν οι ξένες τράπεζες, ενώ η Πολιτεία προχωράει σε εμπορική πολιτική με τους παραχωρησιούχους, που προβλέπει μειώσεις τιμών για όσους χρησιμοποιούν πολύ το δίκτυο αυτοκινητοδρόμων (από 10 ως 60%), καθώς και κάρτες δωρεάν διέλευσης για κατοίκους όμορων Δήμων που για να πάνε στη δουλειά τους περνούν από δρόμο με διόδια.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση