Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Έργα πολιτισμού 13 εκατ. ευρώ στην Περιφέρεια Θεσσαλίας
Έργα πολιτισμού 13 εκατ. ευρώ στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Έργα πολιτισμού 13 εκατ. ευρώ στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Για την ανάδειξη των μνημείων της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης Τουρισμού-Πολιτισμού

Εκδόθηκε πρόσκληση υποβολής προτάσεων προς το Υπουργείο Πολιτισμού

Έργα πολιτισμού, συνολικού προϋπολογισμού 13.000.000 ευρώ χρηματοδοτεί η Περιφέρεια ς μέσω του ΕΣΠΑ 2014-2020. Ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός υπέγραψε πρόσκληση υποβολής προτάσεων, προς το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, για παρεμβάσεις που αφορούν στην προστασία, αποκατάσταση και ανάδειξη μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς στη Περιφέρεια ς.

«Σε στενή συνεργασία με την υπουργό Πολιτισμού  , προχωράμε στην υλοποίηση του σχεδιασμού μας για την ανάδειξη των πολιτιστικών μνημείων της Θεσσαλίας. Πριν από λίγες μέρες εντάξαμε στο το έργο της ανάδειξης του αρχαίου θεάτρου Φθιωτίδων Θηβών, την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου Διμηνίου, την αποκατάσταση και επαναλειτουργία του σπηλαίου της Θεόπετρας και συνεχίζουμε.

Tα μνημεία πρέπει να εντάσσονται στην καθημερινότητα του πολίτη γιατί μόνο έτσι προστατεύονται. Ο πολιτισμός είναι βαθιά αναπτυξιακό εργαλείο και οικονομικό μέγεθος που συμβάλλει καθοριστικά στην τουριστική ανάπτυξη και τη βελτίωση της ποιότητας ς του πολίτη» δηλώνει ο .

Η πρόσκληση αφορά σε έργα που εντάσσονται στην Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (ΟΧΕ) της διαδρομής Πολιτισμού – Τουρισμού της .

Πρόκειται για τη διαδρομή που καλύπτει σημαντικά αναγνωρισμένα μνημεία της Θεσσαλίας και εκτείνεται χωρικά από την περιοχή της Δυτικής Θεσσαλίας ( – Μετέωρα) ως την Ανατολική (), περιλαμβάνοντας το σύνολο των 4 αρχαίων θεάτρων της Θεσσαλίας καθώς και αξιόλογα μνημεία άλλων ιστορικών περιόδων, κύρια τους νεολιθικούς οικισμούς Σέσκλου και Διμηνίου, το σπήλαιο της Θεόπετρας και την περιοχή των Μονών των Μετεώρων.

Επίσης, δύναται να χρηματοδοτηθούν δράσεις ς μέσω δημιουργίας έντυπου υλικού – φυλλαδίων που θα αναφέρονται αποκλειστικά στο ίδιο το Μνημείο, ή αντίστοιχα να εφαρμοστούν στο χώρο των μνημείων συστήματα Τεχνολογιών Πληροφορικής για τη βελτιστοποίηση λειτουργίας τους.

Η υποβολή προτάσεων γίνεται ηλεκτρονικά από τις 4-5-2020 μέχρι και τις 31-7-2020 και η αξιολόγηση των προτάσεων θα είναι άμεση.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση