Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Έρευνα της Εισαγγελίας για τη λειτουργία κεραίας κινητής κοντά σε σχολεία
Έρευνα της Εισαγγελίας για τη λειτουργία κεραίας κινητής κοντά σε σχολεία

Έρευνα της Εισαγγελίας για τη λειτουργία κεραίας κινητής κοντά σε σχολεία

Στη διενέργεια προκαταρκτικής ς προχωρά η του μετά από καταγγελία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, σχετικά με κεραία κινητής τηλεφωνίας που βρίσκεται στην περιοχή του Καραγάτς, κοντά σε 11 συνολικά σχολεία του , για να διαπιστωθεί εάν λειτουργεί με νόμιμο τρόπο.

Ειδικότερα θα διερευνηθεί κατά πόσο η κεραία που βρίσκεται σε ταράτσα και κοντά σε σχολικά συγκροτήματα, λειτουργεί με την προβλεπόμενη από το νόμο εγκατάστασης, ενώ θα εξεταστεί και εάν τελείται το αδίκημα της ρύπανσης και υποβάθμισης του περιβάλλοντος, πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Γι' αυτό το λόγο θα ληφθούν ένορκες από τους διευθυντές των παρακείμενων σχολείων, αλλά θα ληφθεί και ανωμοτί από το νόμιμο εκπρόσωπο της εταιρίας κινητής τηλεφωνίας.

Σημειώνεται ότι στην ευρύτερη περιοχή λειτουργούν αρκετά σχολεία, που σύμφωνα με κατοίκων, και της Δευτεροβάθμιας, επηρεάζονται από την ακτινοβολία, όπως το 12ο Δ.Σ. Βόλου, το 10ο Δ.Σ. το 3ο και Λύκειο Βόλου, το Εσπερινό Λύκειο, το 1ο και Λύκειο Βόλου, και το 5ο Λύκειο Βόλου.

"Αλιεύοντας" την είδηση