Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ερευνα Public Issue: Απαισιοδοξία για την πορεία της χώρας
Ερευνα Public Issue: Απαισιοδοξία για την πορεία της χώρας

Ερευνα Public Issue: Απαισιοδοξία για την πορεία της χώρας

Δημοφιλέστερος πολιτικός ο Μητσοτάκης

Οι δείκτες πολιτικού κλίματος που δημοσιεύει η τακτική της παρουσιάζουν την απαισιοδοξία των πολιτών αναφορικά με την κατάσταση της χώρας.

Συγκεκριμένα, το 74% πιστεύει ότι η κατάσταση στη χώρα πηγαίνει προς το χειρότερο, ενώ μόλις ένα ποσοστό της τάξης του 17% δηλώνει ότι η χώρα κάνει βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Συντριπτικό είναι το ποσοστό των ερωτηθέντων που εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για την λειτουργία τόσο της κυβέρνησης αλλά και της αντιπολίτευσης. Το 84% των ερωτηθέντων απάντησε αρνητικά για την κυβερνητική δράση, ενώ τα ποσοστά δυσαρέσκειας των πολιτών για τη λειτουργία της αντιπολίτευσης αγγίζουν το 76%.

Ως δημοφιλέστερος πολιτικές αναδεικνύεται ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, , ο οποίος βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων του εκλογικού κοινού, ενώ ο πρωθυπουργός, Αλέξης , βρίσκεται χαμηλά, με ποσοστά αποδοχής μικρότερα από τη , τον Δημήτρη Κουτσούμπα, τον Σταύρο Θεοδωράκη και τον Βασίλη Λεβέντη.

Μοναδικοί που έχουν μικρότερη δημοτικότητα από τον Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με την , είναι ο Πάνος Καμμένος και ο Νίκος Μιχαλολιάκος.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Βρέθηκε 54χρονη Βολιώτισσα στην Πορταριά - https://t.co/e71Dox2Bw9 -

  • Νέες θέσεις προσωπικού στο Νοσοκομείο Βόλου - https://t.co/4VHHUFO7ts -

  • Πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις στην Π.Ε. Μαγνησίας - https://t.co/jDr3jOKQVr -

"Αλιεύοντας" την είδηση