Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Έρευνα για την ανάπτυξη του Γυναικείου Αγροτουριστικού Συνεταιρισμού Τρικερίου
Έρευνα για την ανάπτυξη του Γυναικείου Αγροτουριστικού Συνεταιρισμού Τρικερίου

Έρευνα για την ανάπτυξη του Γυναικείου Αγροτουριστικού Συνεταιρισμού Τρικερίου

Δεν υπάρχουν ουσιαστικοί περιοριστικοί παράγοντες οι οποίοι θα μπορούσαν να αποτρέψουν την ανάπτυξη του υπάρχοντος υναικείου Αγροτουριστικού Συνεταιρισμού Τρικερίου, ούτε στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού, ούτε στην και στις δεξιότητές του.

Αυτό προκύπτει από τη μελέτη- ανάλυση που πραγματοποίησε στο Τρίκερι ο κ. Λεωνίδας Τσινταράκης (Προϊστάμενος του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης , εωπόνος – Μηχανικός Γεωργικών Εφαρμογών M. Sc. Υδρολογίας – Εδαφολογίας και Μηχανικός Τεχνολογίας Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών) .
Από την άλλη πλευρά, η ενδελεχής ανάλυση των στοιχείων και αποτελεσμάτων της έρευνας κατέδειξε ότι δεν κατέστη δυνατή η διαπίστωση αν ο έχοντας κατανοήσει τη χρησιμότητα των πάσης φύσεως Αναπτυξιακών Νόμων του κράτους, επιθυμεί τη συνέχιση της υπάρχουσας μορφής του Συνεταιρισμού, ή την μετεξέλιξή του σε κάτι άλλο. Επιπρόσθετα, όλοι συμφωνούν στην δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος για την των προϊόντων και αύξηση των πωλήσεων.
Επίσης, φαίνεται ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχει καθόλου υπόβαθρο τεχνογνωσίας εξαγωγών, ούτε έχει αναπτυχθεί η ανάλογη νοοτροπία γι' αυτό, παρότι όλοι επιθυμούν να πραγματοποιήσουν εξαγωγές είτε ατομικά είτε συλλογικά.
Σύμφωνα με τον κ. Τσινταράκη, η έρευνα πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία των εκεί ιθυνόντων, μέσω Ανώνυμου Ερωτηματολογίου, στο Τρίκερι από τις 05-12-2014 έως τις 15-12-2014,με στόχο την διερεύνηση των προθέσεων των κατοίκων του Δημοτικού Διαμερίσματος Τρικερίου της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας της Περιφέρειας ς.
Η συμμετοχή στην έρευνα αφορούσε αποκλειστικά κατοίκους του Τρικερίου εν γένει, εργαζόμενους και μη στον υπάρχοντα Γυναικείο Αγροτουριστικό Συνεταιρισμό. Επιπλέον, η έρευνα ήταν προαιρετική και ο στόχος της ήταν να διερευνηθούν οι προθέσεις των κατοίκων, κυρίως σχετικά με την ανάπτυξη του Γυναικείου Αγροτουριστικού Συνεταιρισμού.
Η μεθοδολογία ανάλυσης είναι η στατιστική επεξ χωρίς αν.
Το δείγμα του πληθυσμού, στο οποίο βασίστηκε ολόκληρη η ανάλυση, ανέρχεται σε δεκαεπτά [ 17 ] άτομα. Σύμφωνα με στοιχεία του Δήμου Νοτίου Πηλίου στον οποίο υπάγεται το Τρίκερι, προκύπτει ότι κατά τη χειμερινή περίοδο διαμένουν μόνιμα στο Τρίκερι λίγο περισσότεροι από 500 κάτοικοι, ενώ την τουριστική περίοδο ο ξεπερνά τους 3.000 κατοίκους. Συνεπώς, το δείγμα ανέρχεται σε ποσοστό 3,40% περίπου του μόνιμου πληθυσμού. Το ποσοστό αυτό κρίνεται πολύ ικανοποιητικό και διασφαλίζει την αξιοπιστία των παραγομένων αποτελεσμάτων.
Όπως μπορεί εύκολα να διαπιστώσει κανείς, τα παραπάνω συμπεράσματα της έρευνας, όχι μόνο δεν αποκλείουν, αλλά αντιθέτως αποτελούν έναυσμα για την εκπόνηση μελετών και προσπαθειών προς την αναπτυξιακή κατεύθυνση.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση