Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Έρχεται χιονιάς από την Τετάρτη το βράδυ
Έρχεται χιονιάς από την Τετάρτη το βράδυ

Έρχεται χιονιάς από την Τετάρτη το βράδυ

Χιονοπτώσεις ναμένονται στη Μαγνησία και τον Βόλο από το πρωί της Πέμπτης έως και την Παρασκευή (τουλάχιστον) και συγκεκριμένα στην ανατολική  Μαγνησία (Πήλιο) , ίσως και νότια Μαγνησία (τοπικά και στα πεδινά), σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο.

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, από την Τετάρτη το απόγευμα προς το βράδυ, πολύ ψυχρές αέριες μάζες θα εισέλθουν από τα Βαλκάνια πρώτα στην βόρεια Ελλάδα, με συνέπεια να χιονίσει ακόμη και σε περιοχές πολύ χαμηλού υψομέτρου στην Μακεδονία και τη Θράκη.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, οι στα βόρεια θα απασχολήσουν τμήματα με υψόμετρο άνω των 150-200 μέτρων αλλά και τοπικά ακόμη και πεδινά.

Προς το παρόν, από το πέρασμα αυτό, δεν φαίνεται να επηρεάζεται μεγάλο κομμάτι της κεντρικής Μακεδονίας και επομένως και η πόλη της ς από τις . Αντιθέτως σε τμήματα της δυτικής και ανατολικής Μακεδονίας αλλά και της Θράκης οι χιονοπτώσεις θα είναι έως και μέτριας ς αλλά σχετικά σύντομες.

Από την Τετάρτη τα μεσάνυχτα προς το ξημέρωμα της Πέμπτης θα μπει στο “παιχνίδι” το νοτιότερο κομμάτι της ηπειρωτικής Ελλάδας. Όλα δείχνουν ότι ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται στα βόρεια (θα σταματήσουν τα α αλλά το κρύο θα είναι πολύ έντονο) και τα όποια φαινόμενα θα κινηθούν νοτιότερα. Επομένως μέσα στη νύχτα και προς το ξημέρωμα της Πέμπτης θα υπάρξει ένα γρήγορο “πέρασμα” με ασθενείς κατά βάση χιονοπτώσεις στη Θεσσαλία (ακόμη και σε πεδινές περιοχές).

Χιονοπτώσεις αναμένονται και στις παρακάτω περιοχές:
– κεντρική και ανατολική Στερεά (και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής Στερεάς και από τα 150-200 μέτρα στην ανατολική Στερεά)
– Εύβοια (από τα 150-200 μέτρα)
– Αττική (από τα 150 μέτρα και στα δυτικά ενδεχομένως και στα πεδινά)
– Πολύ ανατολικά τμήματα της Πελοποννήσου (από τα 200 μέτρα)
– βόρειο και βόρειοανατολικό Αιγαίο (από τα -150 μέτρα, τοπικά και σε παραθαλάσσια τμήματα)
– νότιο άκρο Χαλκιδικής (μικρή πιθανότητα από τα μέτρα)
– Κυκλάδες (από τα 400 μέτρα)
(από τα 450-500 μέτρα)

Να σημειωθεί ότι οι βοριάδες στο Αιγαίο την Πέμπτη και την Παρασκευή θα πνέουν με εντάσεις που θα αγγίζουν τα 9 μποφόρ.

Αυτά είναι τα στοιχεία που φαίνονται μέχρι στιγμής και σε καμία περίπτωση δεν έχει “κλειδώσει” καμία ακόμη καιρική κατάσταση. Ενδέχεται να υπάρξουν οι οποίες ίσως και να είναι μεγάλες. Τα υψόμετρα χιονοπτώσεων είναι ενδεικτικά. Όσο πλησιάζουμε προς την Τρίτη, θα ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Το σύστημα τελικώς μπορεί να ευνοήσει και για ακόμη χαμηλότερα υψόμετρα χιονοπτώσεων ή ενδέχεται και να έρθει κάτι πιο “light” με αποτέλεσμα να δυσαρεστηθούν οι χιονόφιλοι.

"Αλιεύοντας" την είδηση