Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Στα περσινά επίπεδα τα έσοδα από τον Έρανο Αγάπης το 2015 στη Μητρόπολη Δημητριάδος
Στα περσινά επίπεδα τα έσοδα από τον Έρανο Αγάπης  το 2015 στη Μητρόπολη Δημητριάδος

Στα περσινά επίπεδα τα έσοδα από τον Έρανο Αγάπης το 2015 στη Μητρόπολη Δημητριάδος

Στ περσινά επίπεδ κινήθηκαν τα έσοδα από τον Έρανο Αγάπης  το 2015 στη Μητρόπολη Δημητριάδος, γεγονός που καταδεικνύει ότι ο κόσμος παρά την κρίση που διέρχεται  εξακολουθεί να είναι αλληλέγγυος   και αυτό το δείχνει μέσω της Τοπικής Εκκλησίας. Συγκεκριμένα το ποσό που δόθηκε απο τους ιστούς ανέρχεται στο ποσό των 83.9991 . Τα έξοδα  είναι ιδίου ύψους με τα έσοδα και συγκεκριμένα δόθηκαν : 8.400   στα ενοριακά φιλόπτωχα ταμεία, 35.000 ευρώ στο Κέντρο συμπαραστάσεως Οικογένειας και 40.591 ευρώ σε βοηθήματα γενικού φιλόπτωχου ταμείου.

Αυτό προέκυψε κατά την αποψινή εκδήλωση απολογισμού του Εράνπου Αγάπης που διοργάνωσε η Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού στο ξενοδοχείο “Ξενία” Βόλου , στην οποία μετείχαν 400 και πλέον άτομα.

 

Ο Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος αναφερόμενος στην αποψινή τελετή είπε: ” έχουμε καθιερώσει μια ευχαριστήρια για τις γυναίκες που διενεργούν τον έρανο της ς” ενώ για τον έρανο σημείωσε: ” Με τη βοήθεια και τη χάρη του Θεού και τη συμπαράσταση των πιστών μας, ο έρανος πήγε αρκετά καλά. Νομίζω ότι φθάσαμε σε αυτό που αναμέναμε όπως κάθε χρόνο.  Ένα ποσό που μας επιτρέπει τις ημέρες των εορτών να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των ανθρώπων αλλά να μπορούμε να στηρίξουμε οικογένειες και ανάγκες όλη τη χρονιά, διότι αποτελεί το βασικό έσοδο για το γενικό φιλόπτωχο ταμείο”.

 

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις δράσεις της Εκκλησίας  λέγοντας: “Όπως ξέρετε έχουμε αναπτύξει ένα δίκτυο ασφάλειας για τους ανθρώπους μας, εξασφαλίζοντας το φαγητό, έχοντας λύσει το πρόβλημα του υποσιτισμού παιδιών στα σχολεία και λειτουργεί  άψογα το πρόγραμμα αυτό με τους διευθυντές και τους συλλόγους των γονέων, έχουμε ανταποκριθεί στις ανάγκες των φυλακισμένων  με τον Εσταυρωμένο, έχουμε συνεχίσει τη λειτουργία του κοινωνικού φαρμακείου με τους φαρμακοποιούς μας, ενώ λειτουργεί παράλληλα και το κοινωνικό ιατρείο. Έτσι αυτά τα τελευταία χρόνια ζούμε στην πόλη μας και στην περιοχή μας μια συνεργασία φορέων και θεσμών που επιτρέπει τουλάχιστον κανείς να μην νοιώσει εγκαταλελειμμένος. Ελπίζω ότι θα συνεχίσουμε παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν και θα αντέξουμε μέχρι τέλους και όσο χρειαστεί προκειμένου η χώρα μας να περάσει αυτή τη δύσκολη περίοδο.”

 

Ο Ποιμενάρχης μίλησε για τονίζοντας πως έχει αναπτυχθεί στο έπακρο και πρόσθεσε: ” Η Εκκλησία διαθέτει εθελοντές όπως οι γυναίκες που δεξιωνόμαστε και βεβαίωσε δείχνει εμπιστοσύνη καθώς βλέπει ότι αυτό που λέμε το κάνουμε πράξη. Δεν έχω παράπονο από κανέναν θεσμό και φορέα στην περιοχή μας και έχουμε θετικά αποτελέσματα, αν και εύχομαι να μην χρειαζόταν”.

Σε ό,τι αφορά την Εκκλησία της Ελλάδος,υπογράμμισε , ότι  όντως στην κεντρική διοίκηση υπάρχουν ζητήματα διότι εκεί η διαχείριση έχει υποστεί μια μεγάλη  καθίζηση και συμπλήρωσε: “Κι εμείς έχουμε ανάλογα προτα, αλλά επειδή εδώ οι ενορίες προσπαθούν με κάθε τρόπο να αναπληρώνουν το που υπάρχει στις εισφορές κυρίως με εθελοντική προσφορά, π.χ. λειτουργώντας τα  σπίτια γαλήνης με τα τρόφιμα που προσφέρουν οι άνθρωποι. Άρα εμείς για την ώρα δεν αντιμετωπίζουμε οξύ πρόβλημα. Δεν έχει απολυθεί κανείς που ζει από την τοπική και ίσα-ίσα έχουμε προσλάβει ανθρώπους. Μάλιστα με το πρόσφατο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας ερχόμαστε να αναπληρώσουμε κενά που δημιουργούνται. Όχι δεν ανησυχούμε για τα οικονομικά για την ώρα”.

eranos6 (2)

eranos2 (2) eranos2 (1) eranos

"Αλιεύοντας" την είδηση