Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΛΛΑΔΑ / Επτά κανάλια στην επόμενη φάση των αδειών

Επτά κανάλια στην επόμενη φάση των αδειών

Επτά από τους συνολικά δέκα ενδιαφερομένους για την απόκτηση τηλεοπτικής άδειας εθνικής εμβέλειας γενικού περιεχομένου συνεχίζουν στη β΄ φάση του διαγωνισμού.

Χθες, η κυβέρνηση ολοκλήρωσε τη διαδικασία προεπιλογής των σχημάτων εκείνων που θα συμμετάσχουν στη σχετική δημοπρασία που προγραμματίζεται για τα μέσα Αυγούστου.

Πρόκειται για τις εταιρείες 1. Ειδήσεις Ντοτ Κομ Α.Ε. (ΣΚΑΪ), 2. Νέα Τηλεόραση Α.Ε. (ΣΤΑΡ), 3. Αντέννα ΤV AE (ΑntTV), 4. Alpha Δορυφορική Τηλεόραση Α.Ε. (Alpha), 5. Ιωάννης-Βλαδίμηρος Χ. Καλογρίτσας Μονοπρόσωπη Α.Ε. (ΤΠΚ ΜΑΕ), 6. Ραδιοτηλεοπτική Α.Ε. (E RADIO-TV) και 7. Αlter Ego Α.Ε., συμφερόντων του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη. Αποκλείστηκαν επομένως οι ενδιαφερόμενοι Dimera Media Investements Ltd, συμφερόντων του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Πάροχος Περιεχομένου Α.Ε. (ITV CP), κυπριακών συμφερόντων, και, τέλος, η Τηλέτυπος Α.Ε. (Mega Channel).

Πάντως, η κυβέρνηση αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο κάποιοι ενδιαφερόμενοι που «κόπηκαν» στην αρχική προεπιλογή να επανέλθουν στη διαδικασία. «Κατά της σχετικής απόφασης», όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, «οι υποψήφιοι έχουν το δικαίωμα της προδικαστικής προσφυγής, όπως προβλέπεται από την προκήρυξη του διαγωνισμού…». Επιπλέον, ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος απηύθυνε ερώτημα προς την Διενέργειας του Διαγωνισμού και την Εταιρεία των Ορκωτών Λογιστών που υποστήριξε το έργο της επιτροπής, κατά πόσον οι λόγοι απόρριψης των τριών υποψηφίων (Dimera Media, ITV CP και Mega Channel), που αποκλείστηκαν από την προεπιλογή, είναι θεραπεύσιμοι.

 

Παράλληλα, η κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες ότι δεν θα προχωρήσει στην απόκτηση του συστήματος διενέργειας της δημοπρασίας των αδειών και, προς την κατεύθυνση αυτή, ανακοίνωσε ότι θα αξιοποιήσει το σύστημα της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ). Η τελευταία διαθέτει την τεχνογνωσία, καθώς στο παρελθόν έχει πραγματοποιήσει δεκάδες δημοπρασίες συχνοτήτων, πολύ μεγαλύτερης αξίας από τις . Υπενθυμίζεται ότι βάσει του αρχικού χρονοδιαγράμματος, η διενέργεια της δημοπρασίας των αδειών θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Αυγούστου.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #διακομιδή αλλοδαπού από την Σκιάθου #διακομιδή - https://t.co/nZZBfDIy2t -

  • Νεκρός 61χρονος στο Φυτόκο #νεκρόςάνδρας - https://t.co/9xYTc7uXM4 -

  • Τροχαίο στο Βόλο #τροχαίοατύχημα - https://t.co/LBpjK34jvT -

"Αλιεύοντας" την είδηση