Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Επτά εκατομμύρια ευρώ με διαδικασίες εξπρές στα Νοσοκομεία από την Περιφέρεια Θεσσαλίας
Επτά εκατομμύρια ευρώ με διαδικασίες εξπρές στα Νοσοκομεία από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Επτά εκατομμύρια ευρώ με διαδικασίες εξπρές στα Νοσοκομεία από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Σε τροπο του ΕΣΠΑ προχώρησε ο περιφερειάρχης για να καλύψει ανάγκες του υ συστήματος υγείας

Κ. Αγοραστός: « Οι αποφάσεις που παίρνουμε σήμερα, θα αλλάξουν τη ζωή μας για τα επόμενα χρόνια»

Επτά εκατομμύρια ευρώ κατευθύνει με διαδικασίες – εξπρές ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός στα Νοσοκομεία της Θεσσαλίας, για την ενίσχυση του υ συστήματος υγείας και την κάλυψη κατεπειγουσών αναγκών, λόγω του κορωναϊού.

«Οι επιλογές που κάνουμε σήμερα θα αλλάξουν τις ζωές μας για τα επόμενα χρόνια» υπογράμμισε ο περιφερειάρχης προχωρώντας σε τροπο του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, ώστε τα Νοσοκομεία να εξοπλιστούν άμεσα με μηχανήματα και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Παράλληλα ενεργοποιείται η «ρήτρα ευελιξίας» του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου () που επιτρέπει την άμεση προμήθεια αναγκαίων αναλώσιμων υλικών.

«Ως σε συνεργασία με την Διαχειριστική Αρχή του , με συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αποφασίσαμε να τροποποιήσουμε το Πρόγραμμα μας» δήλωσε ο Κ. Αγοραστός. «Αυτή τη στιγμή» διευκρίνισε «διαθέτουμε 7 εκατομμύρια ευρώ για να μπορέσουμε να εξοπλίσουμε άμεσα με τα μηχανήματα που χρειάζονται και με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό τα Νοσοκομεία μας. Και το ίδιο μπορούμε να κάνουμε με ρήτρα ευελιξίας στο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, για την προμήθεια αναλώσιμων».

«Χρειάζονται όμως κάποιες αλλαγές από πλευράς Υπουργείου, ώστε να πάμε γρήγορα και να προλάβουμε την κρίση» επεσήμανε ο περιφερειάρχης:

1. Να μας υποβάλουν άμεσα “Πρόταση Εξειδίκευσης” για Νέα Δράση στο ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020 για Εξοπλισμούς Υγείας στις Δημόσιες Δομές Υγείας της Θεσσαλίας, με προτεραιότητα στις σχετικές με τα μέτρα για κορωναϊό, με δυνατότητα χρήσης και “Ρήτρας Ευελιξίας” Ε.Κ.Τ για αναλώσιμα.

2. Να εγκριθεί Νομοθετικά (ΠΝΠ) η κατάργηση απαίτησης έκδοσης Απόφασης “Έγκρισης Σκοπιμότητας” από τον Υπουργό Υγείας, για τα έργα Προμηθειών Υγείας που σχετίζονται με τον κορωναϊό και προωθούνται για ένταξη στα ΠΕΠ – ΕΣΠΑ. Εναλλακτικά, να δίνεται Βεβαίωση – σύμφωνη Γνώμη από την αρμόδια ΥΠΕ, στη λογική του συντονισμένου έργου προμήθειας ειδών στα Νοσοκομεία από κάθε πηγή χρηματοδότησης.

20.000 γάντια από την για τις ανάγκες των Νοσοκομείων

Με 20.000 αποστειρωμένα χειρουργικά γάντια ενισχύει η Περιφέρεια Θεσσαλίας την 5η ΥΠΕ, προκειμένου τα Νοσοκομεία της Θεσσαλίας να καλύψουν τις κατεπείγουσες ανάγκες τους, λόγω του κορωναϊού. Τα γάντια παραδόθηκαν στον διοικητή της 5ης ΥΠΕ  Φώτη Σερέτη, που θα αναλάβει την διανομή τους στα νοσοκομεία της Θεσσαλίας ανάλογα με τις ανάγκες τους.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ενεργοποιεί παράλληλα δίκτυο δωρητών για την αγορά και άλλων μέσων ατομικής προστασίας που βρίσκονται σε έλλειψη, όπως οι μάσκες. Η Βιομηχανία Ζυμαρικών Melissa Κίκιζας, καλύπτει το κόστος της προμήθειας 40.000 χειρουργικών μασκών για τα Νοσοκομεία της Θεσσαλίας ενώ αναζητείται δωρητής για τις προστατευτικές λευκές στολές. Με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και αναλώσιμα ενισχύουν τα Νοσοκομεία της Θεσσαλίας οι εταιρίες Βιοκαρπέτ- Exalco, Cosmos Aluminium, Intercomm Foods, Βιολάντα και ο όμιλος Σαράντη.

“Πάνω απ όλα είναι η και η δημόσια υγεία. Καλύπτουμε με όσα μέσα διαθέτουμε τις ανάγκες των δημόσιων Νοσοκομείων σε αυτή την πρωτοφανή για τη χώρα και την ανθρωπότητα κρίση. Και ενεργοποιούμε ανθρώπους που θέλουν και μπορούν να προσφέρουν. Τους ευχαριστούμε που ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμα της Περιφέρειας και επέδειξαν υψηλό αίσθημα κοινωνικής και εταιρικής ευθύνης. Με τη στάση τους αποδεικνύουν ότι ο κοινωνικός ιστός είναι συμπαγής και με συνείδηση» δηλώνει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Οι σύγχρονοι ήρωες της καθημερινότητας είναι οι γιατροί μας, οι νοσηλευτές μας, το σύνολο του επιστημονικού δυναμικού και του υγειονομικού προσωπικού μας. Εκείνοι μάχονται για εμάς στο δημόσιο και βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά της πανδημίας. Διευκολύνουμε το έργο τους, ¨Μένουμε Σπίτι¨, μένουμε ενωμένοι, μένουμε αισιόδοξοι».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση