Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ » Επτά χρόνια φυλάκιση στον πρώην δήμαρχο Αισωνίας
Επτά χρόνια φυλάκιση στον πρώην δήμαρχο Αισωνίας

Επτά χρόνια φυλάκιση στον πρώην δήμαρχο Αισωνίας

Ποινή φυλάκισης επτά ετών επέβαλε το Δικαστήριο στον πρώην δήμαρχο Αισωνίας Δημ. Καντόλα, σε δύο αιρετούς, τον εργολάβο και τον πρώην ταμία, που κρίθηκαν ένοχοι για το κακούργημα της απιστίας σε έργα που είχαν γίνει το 2010 στη Χρυσή Ακτή Παναγίας, στο Διμήνι και στο Σέσκλο.

Ο πρώην δήμαρχος καταδικάστηκε σε επτά χρόνια κάθειρξη, ενώ σε φυλάκιση 6 ετών και 8 μηνών καταδικάστηκαν οι δύο αιρετοί και σε φυλάκιση 6 ετών ο εργολάβος και ο πρώην ταμίας του Δήμου Αισωνίας. Ωστόσο οι ποινές είναι εφέσιμες και έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα.
Αντιθέτως, το Δικαστήριο αθώωσε την υπεύθυνη Λογιστηρίου του πρώην Δήμου Αισωνίας.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, ο πρώην δήμαρχος Δημ. Καντόλας, τέλεσε το κακούργημα της απιστίας το χρονικό διάστημα Σεπτέμβριος – Νοέμβριος 2010. Με την ιδιότητά του ως δήμαρχος ανέθεσε στον εργολάβο την κατασκευή επτά έργων και συγκεκριμένα: Διαγραμμίσεις οδών με ιδιωτικό συμφωνητικό 1/9/2010, διαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων Χρυσής Ακτής Παναγίας με δύο ιδιωτικά συμφωνητικά που καταρτίστηκαν το πρώτο 1/9/2010 και 1/10/2010, συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων ΔΔ Διμηνίου, με ιδιωτικό συμφωνητικό στις 1/11/2010, συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων ΔΔ Σέσκλου με ιδιωτικό συμφωνητικό 1/11/2010, πλακόστρωση πεζοδρομίου Χρυσής Ακτής Παναγίας με ιδιωτικό συμφωνητικό στις 1/10/2010, διαμόρφωση πεζοδρομίων Χρυσής Ακτής Παναγίας με ιδιωτικό συμφωνητικό στις 1/9/2010 και διαρρύθμιση χώρων δημοτικού καταστήματος με ιδιωτικό συμφωνητικό στις 1/9/2010, κατά παράβαση των διατάξεων.

Οι δύο αιρετοί, ως μέλη της επιτροπής παραλαβής, συνέταξαν βεβαιώσεις περί καλής εκτέλεσης των δύο έργων και ο ταμίας και υπάλληλος λογιστηρίου του πρώην Δήμου Αισωνίας, εξόφλησαν εν γνώσεις τους παράνομα με μετρητά, 13 πλαστά και εικονικά τιμολόγια.

Επίσης, το βούλευμα αναφέρει ότι ο εργολάβος δεν ήταν εγγεγραμμένος στο ΙΚΑ, εξοφλήθηκε με μετρητά χωρίς και ασφαλιστική ενημερότητα, βεβαίωση εγγραφής στο Μητρώο Επιχειρήσεων, βεβαίωση ΔΟΥ και βεβαίωση παρακολούθησης των έργων.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση