Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΒΟΛΟΣ / Επιβαρυμένο σε χλωριόντα το νερό στο Π.Σ. Βόλου
Επιβαρυμένο σε χλωριόντα το νερό στο Π.Σ. Βόλου

Επιβαρυμένο σε χλωριόντα το νερό στο Π.Σ. Βόλου

Επιβαρυμένο σε χλωριόντα είναι το πόσιμο νερό σε μεγάλο μέρος του Πολεοδομικού Συγκροτήματος σύμφωνα με μετρήσεις της ΔΕΥΑΜΒ τον μήνα Ιανουάριο,   αλλά και τις μετρήσεις της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων, όπως ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη. Επιπλέον μέσα στο Φεβρουάριο δεν έχουν γίνει μετρήσεις στο Βιολογικό Καθαρισμό από το Τμήμα Περιβάλλοντος της Π.Ε.Μ.Σ. διότι η ΔΕΥΑΜΒ είχε ενημερώσει ότι μέχρι 21 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιούνταν εργασίες συντήρησης.
Η ΔΕΥΑΜΒ έχει αναρτήσει τα αποτελέσματα των δειγματοληψιών στο site της επιχείρησης (http://www.deyamv.gr/stoixeia_nerou/2017/01-2017/DW%2001.2017%204.pdf) όπου φαίνεται ότι υπάρχουν αυξημένα χλωριόντα στα αποτελέσματα των δειγματοληψιών του Ιανουαρίου.
Το ίδιο διάστημα μετρήσεις διενήργησε και η Διεύθυνση Υγείας και όπως είπε υπάρχουν περιπτώσεις που οι δειγματοληψίες έδειξαν αυξημένα χλωριόντα που θα πει ότι το πόσιμο νερό δεν είναι πηγαίο αλλά από τις στις οποίες έχει εισχωρήσει θαλασσινό νερό.
“Κανονικά η ΔΕΥΑΜΒ θα έπρεπε να ενημερώσει και με δελτία τύπου τους πολίτες ότι το νερό είναι επιβαρυμένο σε χλωριόντα γιατί η μακροχρόνια κατανάλωσή του μπορεί να επιβαρύνει την υγεία ομάδων πολιτών που είναι πιο ευαίσθητοι ή αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας” επισήμανε η κα. Κολυνδρίνη.
Εν τω  μεταξύ η αντιπεριφερειάρχης ανέφερε ότι μέσα στο Φεβρουάριο η διεύθυνση Περιβάλλοντος της Π.Ε.Μ.Σ. δεν έχει λάβει δείγματα από το Βιολογικό και στις εκβολές του στον Παγασητικό, καθώς η ΔΕΥΑΜΒ ενημέρωσε ότι έως τις 21 Φεβρουαρίου θα βρίσκονταν σε εξέλιξη εργασίες συντήρησης του Βιολογικού καθαρισμού.
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #αναπηρία και Πολιτική Ορθότητα #αναπηρία - https://t.co/1BJ9nONw7d -

  • Θανατηφόρο τροχαίο στην Ευξενούπολη Αλμυρού #θανατηφόροτροχαίο - https://t.co/QpgodRhMPd -

  • Υπερσύγχρονο Διαλογητήριο Mήλων στη "#ΖΑΓΟΡΙΝ" #ΖΑΓΟΡΙΝ - https://t.co/wNDSFS86S9 -

"Αλιεύοντας" την είδηση