Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Επιτυχής υλοποίηση σεναρίου αντιμετώπισης πυρκαγιάς στην ΑΓΕΤ
Επιτυχής υλοποίηση σεναρίου αντιμετώπισης πυρκαγιάς στην ΑΓΕΤ

Επιτυχής υλοποίηση σεναρίου αντιμετώπισης πυρκαγιάς στην ΑΓΕΤ

Με στέφθηκε το σενάριο της άσκησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στις 10 στις εγκαταστάσεις της ΑΓΕΤ Ηρακλής, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου που προέβλεπε πυρκαγιά σε υποσταθμό διανομής φυσικού αερίου, με εγκλωβισμένο εργαζόμενο.

Η Πυροσβεστική παρενέβη έγκαιρα και παρείχε απεγκλωβίζοντας τραυματία από κυλινδρική κάμινο), στην «ΑΓΕΤ Ηρακλής», στην Αγριά Βόλου.

Ειδικότερα το σενάριο προέβλεπε στις 10 το πρωί, ότι ειδοποιείται το της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου για και διαρροή Φυσικού Αερίου στην Βιομηχανία ΑΓΕΤ σε υποσταθμό Φυσικό Αερίου και την ύπαρξη εργαζομένου που πιθανόν κινδυνεύει, εντός περιστροφικού κυλινδρικού μύλου, πλησίον του υποσταθμού.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η άσκηση αποτέλεσε αντικείμενο εκπαίδευσης των εμπλεκομένων Υπηρεσιών και φορέων, στην αντιμετώπιση μιας πυρκαγιάς που είναι πιθανό να εκδηλωθεί σε χώρο βιομηχανίας, με ταυτόχρονη διάσωση ατόμου.

Πιο συγκεκριμένα, επρόκειτο για προσομοίωση αντιμετώπισης συμβάντων μετά από εκδήλωση πυρκαγιάς σε Υποσταθμό Διανομής Φυσικού Αερίου της επιχείρησης, με επέμβαση για απεγκλωβισμό ατόμου που υπέστη εγκαύματα και απώλεια αισθήσεων εντός περιστροφικού κυλινδρικού μύλου, αναφέρει η Πυροσβεστική.

Σκοπός της άσκησης ήταν:
• Ο των δυνατοτήτων των οργάνων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που εμπλέκονται, για την και διάσωση ατόμων σε Βιομηχανία όπου εκδηλώνεται πυρκαγιά.
• Ο της αντίδρασης των ομάδων πυρος της Βιομηχανίας , όσο αφορά την πρώτη αντίδραση, την αρχική εκτίμηση και την εφαρμογή των επί μέρους σχεδίων τους.
• Η βελτιστοποίηση της διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού και των υλικών πόρων.
• Ο έλεγχος, η και ο επανακαθορισμός των μνημονίων ενεργειών και των επιχειρησιακών σχεδίων, που αφορούν την αντιμετώπιση του υποτιθέμενου συμβάντος.
• Η ανάδειξη τυχόν προβλημάτων κατά την αντιμετώπιση του Συμβάντος και η εξάλειψη αυτών μέσω της διαδικασίας της ανατροφοδότησης.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση