Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ / Επιτυχής υλοποίηση σεναρίου αντιμετώπισης πυρκαγιάς στην ΑΓΕΤ
Επιτυχής υλοποίηση σεναρίου αντιμετώπισης πυρκαγιάς στην ΑΓΕΤ

Επιτυχής υλοποίηση σεναρίου αντιμετώπισης πυρκαγιάς στην ΑΓΕΤ

Με επιτυχία στέφθηκε το σενάριο της άσκησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στις 10 στις εγκαταστάσεις της ΑΓΕΤ , της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που προέβλεπε πυρκαγιά σε υποσταθμό διανομής φυσικού αερίου, με εγκλωβισμένο εργαζόμενο.

Η Πυροσβεστική παρενέβη έγκαιρα και παρείχε βοήθεια απεγκλωβίζοντας τραυματία από κυλινδρική κάμινο), στην «ΑΓΕΤ », στην .

Ειδικότερα το σενάριο προέβλεπε στις 10 το πρωί, ότι ειδοποιείται το τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου για έκρηξη και διαρροή Φυσικού Αερίου στην Βιομηχανία ΑΓΕΤ σε υποσταθμό Φυσικό Αερίου και την ύπαρξη εργαζομένου που πιθανόν κινδυνεύει, εντός περιστροφικού κυλινδρικού μύλου, πλησίον του υποσταθμού.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η αποτέλεσε αντικείμενο εκπαίδευσης των εμπλεκομένων Υπηρεσιών και φορέων, στην αντιμετώπιση μιας πυρκαγιάς που είναι πιθανό να εκδηλωθεί σε χώρο βιομηχανίας, με ταυτόχρονη ατόμου.

Πιο συγκεκριμένα, επρόκειτο για προσομοίωση αντιμετώπισης συμβάντων μετά από εκδήλωση πυρκαγιάς σε Υποσταθμό Διανομής Φυσικού Αερίου της επιχείρησης, με επέμβαση για απεγκλωβισμό ατόμου που υπέστη και απώλεια αισθήσεων εντός περιστροφικού κυλινδρικού μύλου, αναφέρει η Πυροσβεστική.

Σκοπός της άσκησης ήταν:
• Ο έλεγχος των δυνατοτήτων των οργάνων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που εμπλέκονται, για την αντιμετώπιση πυρκαγιάς και ατόμων σε Βιομηχανία όπου εκδηλώνεται πυρκαγιά.
• Ο έλεγχος της αντίδρασης των ομάδων πυροπροστασίας της Βιομηχανίας , όσο αφορά την πρώτη αντίδραση, την αρχική εκτίμηση και την εφαρμογή των επί μέρους σχεδίων τους.
• Η βελτιστοποίηση της διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού και των υλικών πόρων.
• Ο έλεγχος, η αξιολόγηση και ο επανακαθορισμός των μνημονίων ενεργειών και των επιχειρησιακών σχεδίων, που αφορούν την αντιμετώπιση του υποτιθέμενου συμβάντος.
• Η ανάδειξη τυχόν προβλημάτων κατά την αντιμετώπιση του Συμβάντος και η εξάλειψη αυτών μέσω της διαδικασίας της ανατροφοδότησης.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #διακομιδή 73χρονης από την Σκόπελο στο Βόλο #διακομιδή - https://t.co/AvNQLnFkfM -

  • Συνελήφθη αλλοδαπός για #παραεμπόριο #παραεμπόριο - https://t.co/bo8i4LndC4 -

  • Νέα γέφυρα στον Ξηριά κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/5dHeOA4ehL -

"Αλιεύοντας" την είδηση