Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ / Επιτυχής η σημερινή άσκηση της Π.Υ. αντιμετώπισης σεισμικής δόνησης και πυρκαγιάς στο Νοσοκομείο
Επιτυχής  η σημερινή άσκηση της  Π.Υ.  αντιμετώπισης σεισμικής δόνησης και πυρκαγιάς στο Νοσοκομείο

Επιτυχής η σημερινή άσκηση της Π.Υ. αντιμετώπισης σεισμικής δόνησης και πυρκαγιάς στο Νοσοκομείο

Επιτυχής ήταν η σημερινή άσκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αντιμετώπισης σεισμικής δόνησης 5,2 ρίχτερ που σημειώθηκε στην πόλη του Βόλου, με πυρκαγιών στο νέο και στο παλαιό νοσοκομείο με εγκλωβισμένα άτομα στους ανελκυστήρες του νέου κτιρίου.

Η Άσκηση Ετοιμότητας ξεκίνησε στις 11:30’ το πρωί και περιελάμβανε παροχή βοηθείας (απεγκλωβισμός ατόμων) και επέμβασης σε δύο (2) πυρκαγιές στο Αχιλλοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου εν ώρα λειτουργίας, μετά από σεισμική δόνηση.

Σκοπός της άσκησης στη οποία πήραν μέρος επτά οχήματα και 22 πυροσβέστες ήταν η αποτελεσματική αντιμετώπιση πυρκαγιάς και απομάκρυνση εγκλωβισμένων ατόμων από τους χώρους του Νοσοκομείου.

Αναλυτικότερα, στις 11:30΄, εκδηλώθηκε σεισμική δόνηση σε μικρό εστιακό βάθος κοντά στην πόλη του. Το μέγεθος του σεισμού ήταν 5,2 Richter με διάρκεια δόνησης 19’’.

Ειδοποιήθηκε το της Π.Υ. Βόλου για εκτεταμένες ζημιές στην νέα πτέρυγα του χώρου του Νοσοκομείου Βόλου, με εγκλωβισμένους στα ασανσέρ καθώς και για έναρξη πυρκαγιών τόσο στο στο λεβητοστάσιο, όσο και στο παλαιό κτίριο στον τομέα της παιδοψυχιατρικής.

Στο λόγω του σεισμού είχαν ακινητοποιηθεί τα ασανσέρ του κοινού και υπήρχαν εντός τους εγκλωβισμένα άτομα εκ των οποίων ο ένας είναι καρδιοπαθής, ενώ προκλήθηκε στο δεύτερο στον χώρο του λεβητοστασίου και υπήρχε και εκεί εγκλωβισμένος τραυματίας με εγκαύματα.

Στην παλαιά πτέρυγα του Νοσοκομείου εκδηλώθηκε πυρκαγιά στον ΄ όροφο με αποτέλεσμα ένας εργαζόμενος να εγκλωβιστεί στον δεύτερο όροφο και ένας ακόμη λόγω των καπνών εγκλωβίστηκε στην ταράτσα του Νοσοκομείου.

Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για επτά (7) εγκλωβισμένους στα ασανσέρ , εκ των οποίων ο ένας είναι ασθενής με καρδιολογικά προβλήματα, για στον χώρο του υπογείου και έναν (1) αγνοούμενο υπάλληλο που έχει χρέη συντηρητή του Νοσοκομείου.

Ταυτόχρονα διαπιστώθηκε η πυρκαγιάς στην παλαιά πτέρυγα εξαιτίας κατεστραμμένης γραμμής φυσικού αερίου.

Ο αναπληρωτής περιφερειακού διοικητή Θεσσαλίας πύραρχος . Παπαπολύκαρπος τόνισε ότι η άσκηση γίνεται για να αξιολογηθεί η ετοιμότητα του πυροσβεστικού προσωπικού και όλων των εμπλεκόμενων φορέων και να καταγράφουν τυχόν δυσλειτουργίες που τυχόν παρουσιαστούν.

Ο ίδιος είπε ότι παρόμοια άσκηση γίνεται σήμερα στο Νοσοκομείο της Λάρισας και πως οι ασκήσεις συνεχίζονται, όπως η άσκηση επί χάρτου Πυρσός σε όλη τη Θεσσαλία στις 27 Απριλίου που θα καταγραφεί η ετοιμότητα του προσωπικού.

Ο διοικητής της Π.Υ. Βόλου Χαρ. Πόζογλου είπε ότι η άσκηση γίνεται ώστε να υπάρχει ετοιμότητα σε κάθε ενδεχόμενο και για να επισημαίνονται λάθη και παραλείψεις ώστε να μην εμφανίζονται σε πραγματικές συνθήκες.
Στην άσκηση μετείχαν ο διοικητής Π.Υ. Βόλου Χαρ. Πόζογλου ο αντιδήμαρχος Βόλου Απόστολος Ζαρκάδας-Βεργής, ο διοικητής του Νοσοκομείου Ματθ. Δραμητινός κ.ά.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #σεισμός 3,2 βαθμών Ρίχτερ στο Βόλο #σεισμός - https://t.co/2AufMC5J8X -

  • Πρόβλημα καθημερινής ακτοπλοϊκής σύνδεσης Β. Σποράδων με το λιμάνι του Βόλου - https://t.co/MNJqttKVM8… -

  • Οι πλέον πολυσύχναστες παραλίες της Μαγνησίας #παραλίεςτηςΜαγνησίας - https://t.co/Gu5TL3jXUb -

"Αλιεύοντας" την είδηση