Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Επιτυχημένη η εκδήλωση για την Μαγνησία ως διεθνές διαμετακομιστικό κέντρο 
Επιτυχημένη η εκδήλωση για την Μαγνησία ως διεθνές διαμετακομιστικό κέντρο 

Επιτυχημένη η εκδήλωση για την Μαγνησία ως διεθνές διαμετακομιστικό κέντρο 

Το Τμήμα AHEPA HJ 13 Argonauts Volos, στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων λειτουργίας της AHEPA (26/7/1922 ),  διοργάνωσε την Δευτέρα 25/7/2022 και ώρα 20:00, στο ανοιχτό θεατράκι του Αναύρου, Ανοικτή Επιστημονική Εκδήλωση με τίτλο : «Μαγνησία 2030: Ένα διαμετακομιστικό κέντρο με διεθνή εμβέλεια».

Κύριος ομιλητής στην εκδήλωση, ήταν ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό, αρμόδιος για θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές δρ. Χρήστος Τριαντόπουλος και συνομιλητές οι  Παναγιώτης Λιαργκόβας, , πρόεδρος και επιστημονικός διευθυντής του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών και του Εθνικού Συμβουλίου Παραγωγικότητας και Σπύρος Νιαβής, επίκουρος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Σκοπός της εκδήλωσης και των ομιλητών υπήρξε η ανάδειξη των δυνατοτήτων και του ρόλου που δύναται να επιτελέσει στα επόμενα χρόνια η Μαγνησία  και το λιμάνι του στις διεθνείς εμπορευματικές και όχι μόνο, θαλάσσιες μεταφορές, ως θαλάσσια πύλη της Θεσσαλίας και της Κεντρικής Ελλάδος.

 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων οι: περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός, ο γ.γ. του  Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κυριαζόπουλος , ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας νέων τεχνολογιών – μεταφορών – επικοινωνιών Ι. Τέας , οι δήμαρχοι Νοτίου Πηλίου  Μιχ. Μιτζικός, Ρ. Φεραίου Δ. Νασίκας,   Ζαγοράς- Μουρεσίου Π. Κουτσάφτης, Αργιθέας κ. Στεργίου, , ο πρόεδρος Δ.Σ. Γ. Μουλάς, οι αντιδήμαρχοι : Ανδρέας Άρης Ζέρβας , Γεώργιος Πράττος , Απόστολος Ζαρκάδας Βεργής, , Αργύρης Κοπάνας , Αθανάσιος Σταυρίδης , Χρήστος Στεφόπουλος , ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρ. Μπασδάνης, , ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Γ. Τόρης , η πρόεδρος της ΔΙΕΚ  Σοφία Χάλαρη , οι δημοτικοί σύμβουλοι Βόλου: Άρης Σαββάκης, , Μπάμπης Ζάχος, Θέμης Τζούνης, Τριαντάφυλλος Γκογκινούδης , Βούλα Στάθη-Αναγνώστου , Σόνια Χαρανά, ο διευθύνων σύμβουλος του Σ. Αναγνώστου, η πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ Δ. Καναβιτσά , ο αντιπρόεδρος του ΟΕΒΕΜ Ν. Πλουμιστός, ο σύμβουλος του δημάρχου Βόλου Γιώργος Σκλιάς, ο αρχιμανδρίτης Βαρνάβας,  ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Ν. Ιωνίας κ. Αλεξίου, η πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Ν. Αγχιάλου  Βασιλική Πυργάνη ,ο διοικητής του Αχιλλοπούλειου Γ.Ν. Βόλου κ.Ντόκος , ο αναπληρωτής διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας  Γεώργιος Αποστολίνας, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου   Απόστολος Οντόπουλος, ο πρόεδρος του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Ν. Αγχιάλου «ΔΗΜΗΤΡΑ»  Ιωάννης Κίτσιος , ο εκπρόσωπος του Τμήματος HJ-48 ΑΧΕΠΑ Παναγιώτης Μίλης, εκπρόσωποι των 32 ΤΑΞ Π/Ν , 111 Π.Μ ,1η ΤΑΞ ΑΣ και πλήθος εκπροσώπων από τοπικά σωματεία και συλλόγους.

Την εκδήλωση συντόνισε το μέλος της AHEPA HJ-13 ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ και πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Δημοτικός Σύμβουλος Θέμης Τζούνης.

Τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση καλωσόρισε ο πόεδρος του τμήματος  AHEPA HJ-13 ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ Λάμπρος Βελούδος, ενώ σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε  ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Στο κατάμεστο ανοιχτό θεατράκι του Πάρκου του Αναύρου, το πλήθος των Βολιωτών που παρέστησαν και παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τις παρουσιάσεις των ομιλητών, είχαν την μοναδική ευκαιρία  να ενημερωθούν αναλυτικά και διεξοδικά για τις μεγάλες προοπτικές που ανοίγονται για την Μαγνησία και το λιμάνι του Βόλου και τα τεράστια οφέλη, τα οποία μπορούν να προκύψουν από την περαιτέρω αξιοποίησή του επ' ωφελεία της ς, όχι μόνο  της πόλης του Βόλου, αλλά ολόκληρης της Θεσσαλικής οικονομίας.

Από τους έμπειρους και καταξιωμένους ομιλητές,  οι οποίοι συνεχάρησαν το  τμήμα AHEPA HJ-13 ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ για την πολύ σημαντική, αυτή, πρωτοβουλία, τονίστηκε ότι στα επόμενα χρόνια, με τις κατάλληλες πρωτοβουλίες, ο Βόλος μπορεί να καταστεί ένα σύγχρονο διεθνές διαμετακομιστικό κέντρο, ικανό να καλύψει τις μεταφορικές ανάγκες ολόκληρης της Κεντρικής Ελλάδος συμβάλλοντας στη προσέλκυση επενδύσεων και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Ειδικότερα, ο κ. Τριαντόπουλος στην ομιλία του,  αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις πρωτοβουλίες και στις ενέργειες της Πολιτείας για την αξιοποίηση και του λιμένα Βόλου, στον σχεδιασμό του ΟΣΕ σε σχέση με την επέκταση του σιδηροδρομικού, αλλά και στο στόχο δημιουργίας ενός νέου σύγχρονου διαμετακομιστικού κέντρου στο Νομό , ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει τον ρόλο που να αναμένεται να επιτελέσει τα επόμενα χρόνια το Αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου όχι μόνο σε σχέση με την επιβατική και τουριστική δραστηριότητα, αλλά και με την ανάπτυξη σ΄ αυτό εμπορευματικής δραστηριότητας cargo.

Από τη μεριά του, ο καθηγητής  Παναγιώτης Λιαργκόβας τόνισε ότι η ανάπτυξη της Μαγνησίας στα επόμενα χρόνια θα πρέπει να είναι συνολική για όλους τους πυλώνες που διαθέτει και πως αυτή την φορά υπάρχουν οι πόροι από το ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ για να αναβαθμιστούν οι υποδομές.

Τέλος, από τον καθηγητή  Σπύρο Νιαβή τονίστηκε η ανάγκη να αποφευχθούν λάθη του παρελθόντος και οι όποιες προσπάθειες  να ενταχθούν σε ένα συνολικό στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης συνδυασμένων μεταφορών στην περιοχή, κάτι που θα διασφαλίσει την μέγιστη αξιοποίηση των υπαρχόντων υποδομών και θα έχει σημαντικά οφέλη για την ευρύτερη περιοχή.

Υπεύθυνη για την ασφάλεια της εκδήλωσης ήταν η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Μαγνησίας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση