Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Επιτυχίες μαθητών της Μαγνησίας και εισαγωγή τους στα Πανεπιστήμια
Επιτυχίες μαθητών της Μαγνησίας και εισαγωγή τους στα Πανεπιστήμια

Επιτυχίες μαθητών της Μαγνησίας και εισαγωγή τους στα Πανεπιστήμια

Πολλές  επιτυχίες σημείωσαν οι Βολιώτες αριστούχοι, με την Ιατρική Σχολή να αποτελεί την πρώτη επιλογή των περισσοτέρων εξ' αυτών.

Ειδικότερα, οι αριστούχοι των σχολείων της περιοχής εισάγονται στις εξής σχολές:

Κωνσταντίνος Μαντζίρης, 19.136 μόρια, 2ο ΓΕΛ Βόλου εισάγεται στην Ιατρική Αθηνών

Ο Κωνσταντίνος κατάφερε με συστηματικό διάβασμα αλλά χωρίς στερήσεις να αριστεύσει στο του σημειώνοντας την καλύτερη επίδοση σ' αυτό και τη δεύτερη καλύτερη στη Μαγνησία. Γιος του γνωστού οφθαλμίατρου της πόλης, ο Κωνσταντίνος Μαντζίρης θα ακολουθήσει τα βήματα του πατέρα του στην Ιατρική, πιθανώς όμως σε άλλη ειδικότητα. Εισάγεται στην Ιατρική Σχολή Αθηνών και η χαρά του όσο και της οικογένειάς του δεν κρύβεται πλέον.

Απόστολος Γερογιάννης, 18.924 μόρια, 8ο ΓΕΛ Βόλου εισάγεται στην Ιατρική Αθηνών

Στην Ιατρική Αθηνών εισάγεται ο Απόστολος Γερογιάννης κάνοντας το παιδικό του όνειρο πραγματικότητα. Μάλιστα ο απόφοιτος του 8ου ΓΕΛ Βόλου είχε δώσει διεθνείς , άκρως απαιτητικές και έγινε δεκτός τόσο στην Ιατρική Σχολή του Lancaster στην Αγγλία, όσο και στην Ιατρική Σχολή του Μιλάνου. Όμως ο Απόστολος αποφάσισε να μείνει στη χώρα του και να γίνει φοιτητής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Φρειδερίκη- Μαρία Τσιουκαντάνα, 17.999, 7ο ΓΕΛ Βόλου εισάγεται πρώτη στο ΙΑΚΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Στην πρώτη της επιλογή και στην πρώτη θέση εισάγεται η Φρειδερίκη Μαρία στη Σχολή της επιλογής της που είναι το Τμήμα Ιστορίας, Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Η χαρά της ήταν μεγάλη, τόσο για την εισαγωγή της στο Τμήμα αλλά και για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στους εισακτέους.

Ειρήνη Χονδρού, 18.735 μόρια, 8ο ΓΕΛ Βόλου εισάγεται στο Οικονομικό ΣΣΑΣ Θεσσαλονίκης

Την πρώτη της επιλογή κατέκτησε η Ειρήνη Χόνδρου, η οποία εισάγεται στο Οικονομικό ΣΣΑΣ στη Θεσσαλονίκη. Η ίδια ήταν πολύ ικανοποιημένη με την επιτυχία της αυτή και τόνισε πως οι κόποι της δικαιώθηκαν.

Ευαγγελία Κωνσταντοπούλου, 18.819 μόρια, Μουσικό Σχολείο εισάγεται στην Ιατρική Θεσσαλονίκης

Στην πρώτη της επιλογή, την Ιατρική Θεσσαλονίκης εισάγεται η Ευαγγελία Κωνσταντοπούλου, η οποία είχε κατακτήσει την πρωτιά των πανελλαδικών στο της.

Φωτεινή Παλαμίδη, 18.012, 3ο ΓΕΛ Βόλου εισάγεται στην Οδοντιατρική Θεσσαλονίκης

Απόλυτα ικανοποιημένη για την εισαγωγή της στην Οδοντιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης είναι η Φωτεινή Παλαμίδη, η οποία κατέφερε να κατακτήσει το στόχο της. Μάλιστα η Φωτεινή συμμετείχε φέτος για δεύτερη φορά στις πανελλαδικές συγκεντρώνοντας πέρυσι 17.231 μόρια. Η φετινή χρονιά όμως και οι κόποι της τελικά δικαιώθηκαν.

Ιωάννα Πανάγου, 18.711 μόρια, 8ο ΓΕΛ Βόλου εισάγεται πρώτη στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Όχι μόνο πέρασε στην πρώτη της επιλογή, η Ιωάννα κατάφερε και πέρασε και πρώτη στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Πέρασε μία δύσκολη χρονιά με πολύ διάβασμα, όμως σήμερα η χαρά της έσβησε όλες τις δυσκολίες του προηγούμενου διαστήματος. Η Ιωάννα δεν βλέπει την ώρα να ξεκινήσει τις σπουδές της στην αγαπημένη της σχολή

Αφροδίτη Χονδρονίκου, 18603 μόρια, 2ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας, Σχολή Ικάρων

Το όνειρό της πραγματικότητα έκανε η Αφροδίτη Χονδρονίκου, απόφοιτη του 2ου ΓΕΛ Ν. Ιωνίας, που συγκέντρωσε 18603 μόρια και εισήχθη ένατη στη Σχολή Ικάρων Μηχανικών της Πολεμικής Αεροπορίας (ΣΜΑ). Η ίδια είπε ότι η συγκεκριμένη σχολή ήταν πρώη της επιλογή και ευχαρίστησε τους γονείς, τους καθηγητές της και το φροντιστήριο, που τη βοήθησαν να πετύχει το στόχο της.

Κυριακή Λουμπάκη, 18282 μόρια, 2ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας εισάγεται στη Νομική Θεσσαλονίκης

Στη Νομική Θεσσαλονίκης, που ήταν πρώτη της επιλογή, εισήχθη η Κυριακή Λουμπάκη, απόφοιτη του 2ου ΓΕΛ Ν. Ιωνίας και συγκέντρωσε 18282 μόρια. Η φοιτήτρια πλέον δήλωσε ότι σε όλο αυτό τον αγώνα είχε συμπαραστάτες τους γονείς και τους καθηγητές της, γιατί δεν ήταν μόνο το διάβασμα, αλλά και οι θυσίες που έκανε.

Μαρία Κοκόλα, 18267, ΓΕΛ Καναλίων εισάγεται στη Σχολή Πυροσβεστών στην Πτολεμαΐδα

Στη σχολή Πυροσβεστών εισάγεται η Μαρία Κοκόλα και κάνει επιτέλους το όνειρό της πραγματικότητα. Η ίδια θα συναντήσει στην ίδια σχολή τον αδερφό της, ο οποίος ήδη φοιτά εκεί. Η Μαρία πέρασε μία δύσκολη χρονιά, καθώς οι αποστάσεις που έπρεπε να διανύσει ήταν μεγάλες, οι καιρικές συνθήκες δύσκολες, όμως η χαρά της για την επιτυχία αυτή, τα ξεπέρασε όλα.

Σταύρος Ανδραδόπουλος, 18. 430 μόρια, 1ο ΕΠΑΛ Βόλου εισάγεται στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Με τη βοήθεια του Θεού, της οικογένειάς του αλλά και την πλήρη στήριξη των καθηγητών του σχολείου του, όπως δήλωσε ο Σταύρος Ανδραδόπουλος κατόρθωσε και συγκέντρωσε 18.430 μόρια και πέτυχε την εισαγωγή του στην πρώτη του επιλογή, στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΔΙΚΤΥΑ) στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Η χαρά του και η ικανοποίησή του για την επιτυχία του αυτή είναι μεγάλη.

Αναστάσιος Πασχαλίδης, 17.908 μόρια, 1ο ΓΕΛ Βόλου εισάγεται στο Τμήμα Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Μπορεί ο Αναστάσιος Πασχαλίδης να εισάγεται στη δεύτερη επιλογή του, δηλαδή στο Τμήμα Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, όμως ουσιαστικά αυτή ήταν η πρώτη επιλογή και επιθυμία. Κατάφερε και ανταποκρίθηκε με επιτυχία στις πανελλαδικές εξετάσεις, συγκέντρωσε το δεύτερο μεγαλύτερο βαθμό στο σχολείο του και πλέον το μέλλον του ανήκει.

Μυρσίνη Κωνσταντοπούλου, 17.549 μόρια, ΓΕΛ Αγριάς εισάγεται στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών

Μια χρονιά κούρασης και διαβάσματος έκλεισε με επιτυχία για τη Μυρσίνη. Η αριστούχος του Λυκείου Αγριάς , που μένει στην Άφησσο και πήγαινε σχολείο στην Αγριά και φροντιστήρια στο Βόλο. κατάφερε και έκανε πραγματικότητά το όνειρό της και εισάγεται στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας στην Αθήνα. Η επιτυχία της αυτή την έδωσε χαρά τόσο σε εκείνη όσο και στην οικογένειά της.

Απόστολος Μπατακόγιας, 18.860 μόρια, ΓΕΛ Βελεστίνου εισάγεται στη σχολή Ικάρων Μηχανικών

Ο Απόστολος Μπατακόγιας είναι ο πρώτος από το ΓΕΛ Βελεστίνου και πέρασε στη Σχολή Ικάρων Μηχανικών.

Σάββας Καρατζίδης, 17.509 μόρια ΓΕΛ Βελεστίνου, εισάγεται στη σχολή Αστυφυλάκων

Οι στόχοι του Σάββα κατά καιρούς άλλαζαν όπως τόνισε. Τελικά αποφάσισε ότι θέλει να περάσει σε μία Αστυνομική Ακαδημία και εισάγεται στη Σχολή Αστυφυλάκων. Η χρονιά κύλησε για εκείνον με πολύ διάβασμα και κόπο. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένειά μου που ήταν δίπλα μου και τους καθηγητές μου, τόσο από το σχολείο, όσο και από τα φροντιστήρια. Η ζωή τώρα ξεκινά.»

Αντωνία Κουσκουρίδα, 17.467 μόρια, ΓΕΛ Βελεστίνου εισάγεται στη σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων

Στη Σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων εισάγεται η αριστούχος του ΓΕΛ Βελεστίνου Αντωνία Κουσκουρίδα, η οποία ευχαριστεί τους γονείς της, τους καθηγητές και τους φροντιστές της για τη στήριξη και την βοήθεια που της παρείχαν όλο το προηγούμενο διάστημα.

Γιώργος Φραγκόπουλος, 17166 μόρια, 7ο ΓΕΛ Βόλου, εισάγεται στο Τμήμα Χημείας του ΑΠΘ

Αρίστευσε ο Γιώργος στο σχολείο του και έτσι ολοκληρώθηκε μία απαιτητική χρονιά για εκείνον. Αν και επιθυμούσε την εισαγωγή του στην Ιατρική Σχολή, ο Γιώργος εισάγεται στο Τμήμα Χημείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Χρήστος Πανταζόπουλος, 18187 μόρια, Μουσικό Σχολείο Βόλου εισάγεται 4ος στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Στη σχολή πρώτης επιλογής του που είναι η Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κατάφερε να εισαχθεί και μάλιστα τέταρτος ο Χρήστος Πανταζόπουλος, απόφοιτος του Μουσικού Σχολείου, που συγκέντρωση 18187 μόρια.
Ο ίδιος δήλωσε πολύ χαρούμενος γιατί ήθελε να μείνει στο Βόλο και να μπει στη συγκεκριμένη σχολή και ευχαρίστησε τους γονείς του και τους καθηγητές του σχολείου και του φροντιστηρίου.

Έλενα Μαχμουτάι, 18040 μόρια, Μουσικό Σχολείο Βόλου εισάγεται στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ

Στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κατάφερε να εισαχθεί η απόφοιτη του Μουσικού Σχολείου Έλενα Μαχμουτάι, που συγκέντρωσε 18040 μόρια.

Σύμφωνα με την ίδια, ήταν η δεύτερη επιλογή της (η πρώτη ήταν η αντίστοιχη σχολή στην Αθήνα), ωστόσο ήταν ιδιαίτερα χαρούμενη και δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους γονείς και τους καθηγητές του σχολείου και του φροντιστηρίου που τη στήριξαν.

Γκατζόπουλος Δημήτριος, 17912 μόρια 6ο ΓΕΛ Βόλου εισάγεται 2ος στο Τμήμα Χημείας των Ιωαννίνων

Ο Δημήτρης Γκατζόπουλος από το 6ο Λύκειο Βόλου ήταν ένας από τους αριστούχους και μάλιστα κατάφερε να εισαχθεί δεύτερος στο Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Παναγιώτης Στέκας, 18.006 ΓΕΛ Αλμυρού εισάγεται στη Σχολή Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής στην Αλεξανδρούπολη

Ο αριστούχος του Γενικού Λυκείου Αλμυρού εισάγεται σε μία από τις σχολές επιλογής του, που είναι η Μοριακή Βιολογία στην Αλεξανδρούπολη. Παρά την κουραστική χρονιά και τα δύσκολα θέματα των πανελλαδικών εξετάσεων, εκείνος κατάφερε να επιτύχει το στόχο του.

Χρήστος Νικητάκης, 18.053 μόρια, ΓΕΛ Σκιάθου εισάγεται στο Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς

Ο Χρήστος Νικητάκης από τον τομέα της Οικονομίας συγκέντρωσε 18.053 μόρια εισάγεται στη σχολή Πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά, γιατί δηλώνει και Ολυμπιακός! Πλέον θα φοιτά την σχολή της πρώτης του επιλογής και θα παρακολουθεί και την αγαπημένη του ομάδα.

Γιάννης Λίτσος, 18.616 μόρια, Σκόπελος εισάγεται στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλ. Υπολογιστών του ΕΜΠ

Ο Γιάννης Λίτσος, αριστούχους του Λυκείου Σκοπέλου έβαλε το δικό του «τρίποντο» και εισάγεται στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου που αποτελούσε την πρώτη του επιλογή. Να σημειωθεί πως ο Γιάννης ασχολείται και με την ομάδα καλαθοσφαίρισης του νησιού.

Δημήτρης Γαλατσίδας, 18910 μόρια ΕΠΑΛ Αλμυρού εισάγεται στην Ιατρική Λάρισας

Ο Δημήτρης Γαλατσίδας από το ΕΠΑΛ Αλμυρού, αφού κατάφερε να αριστεύσει στις πανελλαδικές εξετάσεις και να βγει πρώτος στο σχολείο του, κατάφερε και την εισαγωγή του στην Ιατρική Σχολή Λάρισας και είναι ο πρώτος μαθητής από το ΕΠΑΛ Αλμυρού, ο οποίος πέρασε σε Ιατρική Σχολή.

Γιώργος Μοσχοβόπουλος, 18645 μόρια, ΕΠΑΛ Αλμυρού εισάγεται στη ΣΜΥΑ

Ο Γιώργος Μοσχοβόπουλος από το ΕΠΑΛ Αλμυρού εισάγεται πρώτος στην κατάταξη στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Αεροπορίας.

3ο ΕΠΑΛ Βόλου

Στην Ιατρική Σχολή Λάρισας του Π.Θ. εισήχθη η απόφοιτη του 3ου ΕΑΛ Βόλου Ιωάννα – Φανουρία Μπιγκόλα η οποία συγκέντρωσε 18700 μόρια στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Ο Δημήτριος Πίτσιος που συγκέντρωσε 18270 μόρια εισήχθη στην Ιατρική Σχολή Κρήτης, ο Ευάγγελος – Γαβριήλ Πίτσιος με 18105 μόρια στη Νοσηλευτική Αθήνας.

Από το ίδιο σχολείο η Ελένη Μπαντιδάκη εισήχθη στη Σχολή Λογοθεραπείας Ιωαννίνων, ο Ευθύμης Μακρής στην Προσχολικής Αγωγής Αλεξανδρούπολης, ο Νικ. Πλιάτσικας στην Φυσικής Αγωγής Κομοτηνής, η Σταυρούλα Νατσαρίδη στην Προσχολικής Αγωγής του Π.Θ. στο Βόλο, η Φρειδερίκη Σταμοπούλου στη Προσχολικής Αγωγής Πάτρας, ο Αλέξανδρος Χασάλλα στην Προσχολικής Αγωγής Ρόδου, η Σοφία Κουρκουρίδα και η Ντανιέλα Χόντο στην Προσχολικής Αγωγής Ρεθύμνου, οι Γιώργος Ξυράφης, Αδαμάντιος Ντόλιος, Γιώργος Γεωργούδης και Στέφ. Συνάτικας στην του Π.Θ. στο Βόλο.

ΓΕΛ Αλμυρού
Οι απόφοιτοι του ΓΕΛ Αλμυρού εισήχθησαν στις παρακάτω σχολές:
Ο Παναγιώτης Στέκας εισάγεται στο Τμήμα Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής (Αλεξανδρούπολη), Ο Γιώργος Τώρης στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (Βόλος), η Κωνσταντίνα Κατσαρού στη Νομική Κομοτηνής, ο Γρηγόρης Αγραφιώτης στο Τμήμα Βιοχημείας και Βιος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Λάρισα), ο Έλβις Λάζρι στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Θεσσαλονίκης, η Αναστασία Κεραμίδα στη– Σχολή Αστυφυλάκων, ο Νικόλαος Λωρίτης στο ΕΚΠΑ: Πολιτικό Νομικής Αθήνα, η Αποστολία Παπακωνσταντίνου στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Βόλος), ο Επαμεινώνδας Μιχαήλ στη Σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων, ο Παναγιώτης Γερακούδης στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (Βόλος), ο Κωνσταντίνος Αρβανίτης στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (Βόλος) και ο Κωνσταντίνος Μπαζής στο Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

ΕΠΑΛ Αλμυρού
Οι απόφοιτοι του ΕΠΑΛ Αλμυρού εισάγονται στις παρακάτω σχολές:
Ο Γαλατσίδας Δημήτριος στην Ιατρική Λάρισας (18.910), ο Μοσχοβόπουλος Γεώργιος στη ΣΜΥΑ κατεύθυνση Διοίκησης – 1ος Πανελλαδικά (18.6545), ο Γεωργοσόπουλος Νικόλαος στη ΣΜΥΝ, ο Μπατσαβάνος Ιωάννης στη ΣΜΥ όπλα Τρίκαλα (17.815), ο Δημαρέλος Απόστολος στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας), ο Παναγιώτης Λιούπης στο Οικονομικό Τμήμα του ΑΠΘ και η Ευτυχία Σανοζίδη στο ΤΕΦΑΑ.

ΓΕΛ Βελεστίνου

Οι απόφοιτοι του ΓΕΛ Βελεστίνου εισήχθησαν στις σχολές επιλογής τους.

Ο Δημ. Αραμπατζής εισήχθη στη Φιλοσοφική Αθηνών, ο Λεωνίδας Κουτσολιάκος στη Σχολή Ευελπίδων, ο Απόστολος Μπατακόγιας στη Σχολή Ικάρων Μηχανικών Αεροσκαφών, η Σοφία Καρρά και η Αντριάνα Ακριβούση στη Νομική του Πανεπιστημίου Θράκης, η Χριστίνα – Φωτεινή Κοντογιάννη στο Προσχολικό Ειδικής Αγωγής Βόλου, η Αικατερίνη Αποστολάκη στο Τμήμα Πληροφορικής του ΠΘ. Στη Λαμία, η Ελένη – Παρασκευή Λαΐνα στη σχολή Πλοιάρχων, η Ευαγγελία Μησιάκου στο Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης Ρόδου, ο Στυλ. Τσότρας στα ΤΕΦΑΑ Τρικάλων, ο Αιμιλιάνο Ντίλι και ο Γεώργος Μπόλκας στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών του Π.Θ. στο Βόλο, η Ευαγγελία Ανδριώτη στο Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, ο Ιωάν. Τινανάς στο Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης Ρόδου και η Δέσποινα Λουφοπούλου στη Βόλου του Π.Θ.

ΕΠΑΛ Βελεστίνου
Οι απόφοιτοι του ΕΠΑΛ Βελεστίνου εισήχθησαν στις σχολές επιλογής τους.
Η Φωτεινή Μαρία Στεργιούλα εισήχθη στη Σχολή Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (Καβάλα), η Δήμητρα- Αθηνά Ζενίδη στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η Πολυξένη- Παρία Κουκουτσέλου στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η Αναστασία Περιστεροπούλου στη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και η Γεωργία Ντουσίκα στο Τμήμα Πολιτισμού και Δημιουργικών Μέσων και Βιομηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Να σημειωθεί ότι από σύνολο επτά μαθητών που συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις εισήχθησαν σε σχολές πρώτης προτίμησης οι πέντε.

Πτώση  στις  βάσεις παρατηρήθηκε στο σύνολο σχεδόν των σχολών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, μετά την ανακοίνωση των σημερινών αποτελεσμάτων .

Σύμφωνα με το συγκριτικό των βάσεων, η μεγαλύτερη στις σχολές, παρατηρείται στο Τμήμα Γεωπονίας Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος,  με 3.477 μόρια πτώση.

Ειδικότερα, ανά πόλη:

Στο Βόλο

-Στο Τμήμα ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ΒΟΛΟΣ) οι βάσεις φέτος διαμορφώθηκαν στα 14.109 έναντι 14.424 το 2018 πτώση 315 μόρια

-Στο Τμήμα ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ, ΙΧΘΥΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΥΔΑΤΙΝΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ (ΒΟΛΟΣ) οι βάσεις διαμορφώθηκαν φέτος στα 8.807 έναντι 12.284 το 2018, πτώση 3.477 μόρια

-Στο τμήμα ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ, ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ (ΒΟΛΟΣ) οι βάσεις διαμορφώθηκαν φέτος στα 11.950 έναντι 14.668 μόρια το 2018, πτώση 2.718 μόρια

-Στο τμήμα ΓΛΩΣΣΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΒΟΛΟΣ) οι βάσεις διαμορφώθηκαν φέτος στα 12.535 μόρια.

-Στο τμήμα ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ (ΒΟΛΟΣ) οι βάσεις διαμορφώθηκαν φέτος στα 15.664 έναντι 16.329 το 2018, πτώση 665μόρια.

-Στο τμήμα ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑΣ (ΒΟΛΟΣ) οι βάσεις διαμορφώθηκαν φέτος στα 12.956 έναντι 14.058 το 2018, πτώση 1.102 μόρια

-Στο τμήμα ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ (ΒΟΛΟΣ) οι βάσεις διαμορφώθηκαν φέτος στα 11.703 μόρια, έναντι 11.840 το 2018, πτώση 137 μόρια.

-Στο τμήμα ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΒΟΛΟΣ), οι βάσεις διαμορφώθηκαν φέτος στα 14.361, έναντι 14.647 το 2018, πτώση 286 μόρια

-Στο τμήμα ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ (ΒΟΛΟΣ) οι βάσεις διαμορφώθηκαν φέτος στα 15.685 έναντι 16.175 το 2018, πτώση 490 μόρια.

-Στο τμήμα ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΒΟΛΟΣ), οι βάσεις διαμορφώθηκαν φέτος στα 12.773, έναντι 13.314 το 2018, πτώση 541 μόρια

-Στο τμήμα ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ, ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΒΟΛΟΣ), οι βάσεις διαμορφώθηκαν φέτος στα 7.468, έναντι 9.914 μόρια το 2018, πτώση -2.446 μόρια.

-Στο τμήμα ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ΒΟΛΟΣ), οι βάσεις διαμορφώθηκαν φέτος στα 16.120, έναντι 16.520 το 2018, πτώση 400 μόρια.

-Στο τμήμα ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ΒΟΛΟΣ), οι βάσεις διαμορφώθηκαν στα 13.140μόρια, έναντι 14.086 το 2018, πτώση 946 μόρια.

-Στο τμήμα ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ (ΒΟΛΟΣ) οι βάσεις διαμορφώθηκαν στα 9.972 μόρια.

Στη Λάρισα

-Στο τμήμα ΒΙΟΧΗΜΕΙΑΣ ΚΑΙ ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ (ΛΑΡΙΣΑ) οι βάσεις διαμορφώθηκαν φέτος στα 16.697 μόρια, έναντι 17.222 το 2018, πτώση 525 μόρια.

-Στο τμήμα ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ – ΑΓΡΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ (ΛΑΡΙΣΑ) οι βάσεις διαμορφώθηκαν στα 9.662 μόρια

-Στο τμήμα ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΛΑΡΙΣΑ) οι βάσεις διαμορφώθηκαν στα 7.120 μόρια

-Στο τμήμα ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ (ΛΑΡΙΣΑ) οι βάσεις διαμορφώθηκαν στα 7.369 μόρια

-Στο τμήμα ΙΑΤΡΙΚΗΣ (ΛΑΡΙΣΑ) οι βάσεις διαμορφώθηκαν στα 18.249 μόρια, έναντι 18.564το 2018, πτώση 315 μόρια

-Στο τμήμα ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ (ΛΑΡΙΣΑ) οι βάσεις διαμορφώθηκαν στα 7.142 μόρια

-Στο τμήμα ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ (ΛΑΡΙΣΑ) οι βάσεις διαμορφώθηκαν 11.524 μόρια

-Στο τμήμα ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ (ΛΑΡΙΣΑ) οι βάσεις διαμορφώθηκαν στα 7.570 μόρια

-Στο τμήμα ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (ΛΑΡΙΣΑ) οι βάσεις διαμορφώθηκαν στα 5.861 μόρια

Στην Καρδίτσα

-Στο τμήμα ΔΑΣΟΛΟΓΙΑΣ, ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΞΥΛΟΥ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ (ΚΑΡΔΙΤΣΑ) οι βάσεις διαμορφώθηκαν στα 6.658 μόρια

-Στο τμήμα ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΙΑΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ (ΚΑΡΔΙΤΣΑ) οι βάσεις διαμορφώθηκαν στα 10.197μόρια

-Στο τμήμα ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ (ΚΑΡΔΙΤΣΑ) οι βάσεις διαμορφώθηκαν στα 11.059 μόρια

-Στο τμήμα ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ (ΚΑΡΔΙΤΣΑ) οι βάσεις διαμορφώθηκαν στα 17.407 μόρια, έναντι 17.829 το 2018, πτώση 422 μόρια.

Στα Τρίκαλα

-Στο τμήμα ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΙΑΣ (ΤΡΙΚΑΛΑ) οι βάσεις διαμορφώθηκαν στα 13.383 μόρια

-Στο τμήμα ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ (ΤΡΙΚΑΛΑ) οι βάσεις διαμορφώθηκαν στα 15.828 μόρια, έναντι 16.372 το 2018, πτώση 544 μόρια.

Στη Λαμία

-Στο τμήμα ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ (ΛΑΜΙΑ) οι βάσεις διαμορφώθηκαν στα 9.433 μόρια.

-Στο τμήμα ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ (ΛΑΜΙΑ) οι βάσεις διαμορφώθηκαν στα 11.405 μόρια, έναντι 12.437 το 2018, πτώση 1.032 μόρια

-Στο τμήμα ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΜΕ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΤΗ ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ (ΛΑΜΙΑ) οι βάσεις διαμορφώθηκαν στα 12.650 μόρια, έναντι 14.815 το 2018, πτώση 2.165 μόρια

-Στο τμήμα ΦΥΣΙΚΗΣ (ΛΑΜΙΑ) οι βάσεις διαμορφώθηκαν στα 9.876 μόρια

-Στο τμήμα ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ (ΛΑΜΙΑ) οι βάσεις διαμορφώθηκαν στα 14.657 μόρια.

Μήνυμα του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Όπως αναφέρει συγκεκριμένα, «Ἐδῶ ποῦ ἔφθασες, λίγο δὲν εἶναι, τόσο ποῦ ἔκαμες, μεγάλη δόξα, έγραψε ο Κωσταντίνος Καβάφης πριν από καιρό. Σα να είχε στο μυαλό του εσένα χτεσινέ μας μαθητή. Σα να είχε στο μυαλό του, όλη αυτή την προσπάθεια που έκανες, όλα αυτά τα χρόνια που μόχθησες στα σχολικά θρανία στα χέρια των γονιών σου στους οποίους οφείλεις το ζειν, στα χέρια των δασκάλων σου στους οποίους οφείλεις το ευ ζειν. Είσαι ακόμη στο πρώτο σκαλί αλλά σου πρέπει μεγάλη δόξα. Διότι εδώ που έφτασες, λίγο δεν είναι. Να ξέρεις ότι σε περιμένουν κι άλλα σκαλιά. Σκαλιά που για να τα ανέβεις πρέπει να μοχθήσεις κι άλλο πολύ. Δύσκολο ν' ανέβεις τα σκαλιά της γνώσης, το ξέρεις καλά αυτό. Αλλά ξέρεις, ότι θα τα' ανέβεις κι αυτά επειδή γνωρίζεις καλά ότι δύναμή σου είναι η ελπίδα ότι θα οδηγηθείς στην Ιθάκη της αρετής, του καλού και του ανθρώπινου.
Κι εσένα χτεσινέ μαθητή μας, που θεωρείς ότι δεν κατάφερες ν' ανέβεις στο πρώτο σκαλί. Κι εσένα σου αξίζει μεγάλη δόξα. Επειδή προσπάθησες, επειδή τόλμησες και κύρια επειδή θα ξαναπροσπαθήσεις προς την ίδια ή προς άλλη ρότα. Να ξέρεις ότι κι εσύ βρίσκεσαι στο πρώτο σκαλί μιας σκάλας διαφορετικής, μιας σκάλας την οποία εσύ θα οικοδομήσεις και η οποία θα σ' ανεβάσει ψηλά. Αρκεί να την κατευθύνεις στο δρόμο της αρετής και της προσφοράς στον άνθρωπο. Αγαπημένοι μας μαθητές θερμά συγχαρητήρια».

Ο Αθ. Λιούπης 

Ο βουλευτής Ν. Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Αθανάσιος Λιούπης, με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:

“Συγχαρητήρια σε όλους τους επιτυχόντες των πανελλαδικών εξετάσεων. Η επιτυχία ήταν το αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς όλων των προηγούμενων ετών. Συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς και στις οικογένειες των μαθητών,  που στάθηκαν στο πλάι τους σ' αυτή τη μεγάλη διαδρομή.

Συγχαρητήρια όμως αξίζουν και τα παιδιά, που μπορεί να μην  κατάφεραν να εισαχθούν σε κάποια σχολή, έδωσαν όμως τον δικό τους αγώνα. Το μέλλον τους ανήκει και σίγουρα η εισαγωγή σε μία σχολή δεν σημαίνει μία επιτυχημένη επαγγελματική και προσωπική ζωή.

Εύχομαι οι απόφοιτοι της Μαγνησίας να βρουν ο καθένας ξεχωριστά το δικό του δρόμο, με υγεία, γνώση, πρόοδο και πολλές επιτυχίες».

Ο Αλ. Μεϊκόπουλος 

Καλή σταδιοδρομία σε όλα τα παιδιά , εύχεται με δήλωσή του, ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Όπως αναφέρει, «η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σηματοδοτεί για πολλούς νέους και νέες το τέλος μίας απαιτητικής και αγωνιώδους πορείας και την αρχή μιας νέας που θα τους φέρει πιο κοντά στην πραγμάτωση των στόχων και των ονείρων τους. Ακόμη και για όσους δεν είδαν το πέρας αυτής της προσπάθειας να συνοδεύεται με την αναμενόμενη ίσως επιτυχία, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η προσπάθεια αυτή καθ' αυτή και ο αγώνας, τους έχουν ωριμάσει σαν προσωπικότητες για να τους οδηγήσουν αργά ή γρήγορα στην εκπλήρωση των στόχων τους.
Μ' αυτές τις σκέψεις, στα παιδιά που κατόρθωσαν να επιτύχουν στις εξετάσεις, θα ήθελα από καρδιάς να δώσω πολλά συγχαρητήρια!
Έχετε κάνει το πρώτο βήμα και ετοιμάζεστε για το επόμενο ταξίδι, που στο χέρι σας είναι να το ολοκληρώσετε με δουλειά και προσήλωση στο στόχο σας.
Στους δε νέους που δεν τα κατάφεραν σε αυτή τους την προσπάθεια.
Θέλω να πω πως δεν πρέπει και δεν αξίζει να απογοητευθούν. Πρέπει να δουν την αποτυχία ως μία προσωρινή μόνο δυσκολία και ως ένα επιπλέον εμπόδιο που όμως η παρουσία του σίγουρα τους έχει διδάξει πολλά και πλέον καλείστε και μπορείτε να το προσπεράσετε για να συνεχίσετε.
Βέβαια, μέσα σ' όλα αυτά, δεν πρέπει να ξεχνούμε και τους ανθρώπους που κρύβονται πίσω από τις προσπάθειες των παιδιών.
Πολλά μπράβο αξίζουν στους γονείς και τους καθηγητές που στήριξαν και στάθηκαν δίπλα στους υποψήφιους σε όλη τους τη διαδρομή!
Εύχομαι καλή σταδιοδρομία σε όλα τα παιδιά!
Η ζωή είναι μια όμορφη διαδρομή με τις ανηφόρες και τις κατηφόρες της, αλλά να έχετε πάντα κατά νου πως ό,τι και αν κάνετε, δεν πρέπει ποτέ να σταματήσετε να κυνηγάτε τα όνειρά σας και να παλεύετε γι αυτά. Είστε το μέλλον αυτού του τόπου και στην πορεία θα διαπιστώσετε πως όποιος προσπαθεί και δεν παραιτείται, μπορεί να πετύχει πολλά, ίσως περισσότερα απ' ότι στην αρχή νόμιζε!»

Ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημ. Νασίκας 

Εκφράζω τα θερμά συγχαρητήριά μου σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολείων του Δήμου Ρήγα Φεραίου  – αλλά και  όλης της Μαγνησίας – για την εισαγωγή τους στα Τριτοβάθμια Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας μας.

Εύχομαι η νέα αυτή προοπτική, να αποτελέσει την απαρχή της εκπλήρωσης όλων των προσδοκιών σας.

Στη αυριανή, μελλοντική σας πορεία, εφοδιαστείτε με γνώση και εμπειρία για να χτίσετε όχι μόνο το δικό σας μέλλον αλλά και το μέλλον της χώρας.

Ξεκινήστε, λοιπόν, ανεβαίνοντας αυτό το πρώτο σκαλοπάτι και με τα ίδια όπλα να συνεχίζετε να ανεβαίνετε και τα υπόλοιπα. Μέχρι να τα κατακτήσετε όλα.

Γιατί η γνώση όπως και τα όνειρα δεν έχουν ουρανό.

Αυτό ισχύει και για τα παιδιά μας που δεν είχαν την τύχη της εισαγωγής.

Η προσπάθεια για την κατάκτηση των ονείρων δεν σταματάει ποτέ.

Η  ζωή ανήκει σε όλους σας.

Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν επίσης στους εκπαιδευτικούς αλλά και στις οικογένειες των επιτυχόντων, που στηρίξατε την προσπάθεια των παιδιών.

Ο Δημ. Εσερίδης 

Θέλω από τα βάθη της καρδιάς μου να συγχαρώ όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες για την επιτυχία τους στις πανελλαδικές εξετάσεις. Η επιτυχία αυτή  αποτελεί δικαίωση μιας  μακράς και επίπονης προσπάθειας, αλλά και  την απαρχή ενός νέου κεφαλαίου στη ζωή τους, γεμάτο χαρές, συγκινήσεις και ακαδημαϊκές γνώσεις.

Εύχομαι η ζωή τους να συνοδεύεται πάντα από επιτυχίες όπως η σημερινή, οι επιλογές τους να τους δικαιώσουν και να έχουν καλή σταδιοδρομία σε όποιο δρόμο κι αν ακολουθήσουν.

Στον δύσκολο  αγώνα που έδωσαν είχαν συνοδοιπόρους τους γονείς τους  και τους καθηγητές τους, που τους στηρίζουν σε κάθε τους βήμα και τους δίνουν δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουν να παλεύουν και να κυνηγούν τους στόχους και τα όνειρά τους.

Θερμά συγχαρητήρια για τον αγώνα που έδωσαν, αξίζουν και οι μαθητές και μαθήτριες που δεν κατάφεραν να εισαχθούν στις σχολές προτίμησής τους. Δεν θα πρέπει να απογοητεύονται, γιατί  το μέλλον δεν καθορίζεται από μία πρόσκαιρη ατυχία. Η ζωή είναι γεμάτη  νέες  ευκαιρίες και εναλλακτικές επιλογές και είναι βέβαιο πως σε μια νέα προσπάθεια θα ανταμειφθούν.

Καλό ξεκίνημα και καλή δύναμη.

Ο Ευ. Χατζηκυριάκος 

Το δικό του μήνυμα προς τους συμμετέχοντες στις Πανελλαδικές εξετάσεις , δίνει ο νέος δήμαρχος Αλμυρού, Βαγγέλης Χατζηκυριάκος.
Όπως αναφέρει, «θέλω να απευθύνω τα πιο εγκάρδια και θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές και τις μαθήτριες, τους νέους και τις νέες που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές εξετάσεις και προσπάθησαν με όλες τους τις δυνάμεις για την εισαγωγή τους σε κάποιο Ανώτατο ή Ανώτερο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της πατρίδας μας.

Η μάχη για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΤΕΙ , ήταν μονάχα μία από τις πολλές που θα κληθούν να δώσουν στη ζωή τους και, το πιθανότερο, όχι η πιο σημαντική.

Αποτελεί σίγουρα μιαν αφετηρία του ταξιδιού στον διαρκή αγώνα για την κατάκτηση της γνώσης, για επαγγελματική και κοινωνική καταξίωση και σταδιοδρομία, μέσα σ' έναν κόσμο με διαρκώς περισσότερες απαιτήσεις. Όμως, σ' αυτό το δύσκολο μα και όμορφο ταξίδι, τους περιμένουν πολλά ανάλογα προσωπικά ορόσημα που θα τους προμηθεύσουν με πολύτιμες εμπειρίες και εφόδια ώστε να πραγματοποιήσουν τους στόχους και τα όνειρά σας.
Οι επιτυχόντες έχουν κάθε λόγο να χαίρονται για την επιτυχία τους και τη δικαίωση των κόπων τους, γεγονός που γεμίζει και τους δικούς τους ανθρώπους με μεγάλη ικανοποίηση και δικαιολογημένη περηφάνια. Τώρα μπορούν να αρχίσουν να σχεδιάζουν το μέλλον τους όπως το έχουν ονειρευτεί.

Μα και όσοι δεν τα κατάφεραν αυτή τη φορά , δεν έχουν κανέναν λόγο να απογοητεύονται. Οι ευκαιρίες που θα τους παρουσιαστούν στη ζωή τους θα είναι πολλές αφενός, αφετέρου μπορούν να επαναλάβουν το εγχείρημά τους τη νέα χρονιά, αφού οπλιστούν με μεγαλύτερη θέληση και υπομονή.

Και επειδή καμιά τέτοια νίκη δεν είναι αποτέλεσμα ενός μονάχα ανθρώπου συγχαίρω επίσης ολόθερμα τους γονείς, τους κηδεμόνες, τους συμπαραστάτες και τους καθηγητές των παιδιών, πολύτιμους αρωγούς στην προσπάθεια που κατέβαλαν.

Ο τόπος μας έχει ανάγκη από τους νέους και τις νέες του, από τις καινοτόμες ιδέες τους και τη δυναμική τους, έχει ανάγκη από την επιθυμία τους να πετύχουν το καλύτερο ατομικά μα και συλλογικά.
Χρειαζόμαστε την ορμή της νιότης, την αισιοδοξία και τη ζωντάνια τους για να ελπίζουμε βάσιμα σε ένα καλύτερο μέλλον, γι αυτό και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να τους κρατήσουμε κοντά μας μετά το πέρας των σπουδών τους, ώστε να ζήσουν και να δημιουργήσουν στην ιδιαίτερη πατρίδα τους. Ακόμη μια φορά, θερμά συγχαρητήρια σε όλους!»

Το ΚΚΕ

Το ΚΚΕ συγχαίρει όλους τους μαθητές που πέρασαν από τη δύσκολη δοκιμασία των πανελλαδικών εξετάσεων και τους εύχεται καλή δύναμη για τη νέα αρχή στη ζωή τους. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, «ευχόμαστε επίσης καλή δύναμη στους γονείς τους, που έβαλαν βαθιά το χέρι στην τσέπη και θα συνεχίσουν να πληρώνουν για το αυτονόητο δικαίωμα στη δημόσια και δωρεάν παιδεία.
Η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα πανεπιστήμια, φέρνει άλλη μια φορά στην επικαιρότητα την άμεση ανάγκη να δυναμώσει η πάλη των νέων για ζωή και σπουδές με δικαιώματα, να δυναμώσει η απαίτηση για άμεσα μέτρα, προκειμένου να εξασφαλιστεί η δωρεάν στέγαση, σίτιση και μετακίνηση, να ικανοποιηθούν άμεσα οι ανάγκες για εκπαιδευτικό προσωπικό στα πανεπιστήμια της χώρας μας.
Παράλληλα, είναι επείγουσα ανάγκη να παρθούν μέτρα στήριξης για τους νέους που δεν κατάφεραν να περάσουν σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ ή και για τα παιδιά που εγκαταλείπουν το σχολείο, για επαγγελματικές σχολές δημόσιες και δωρεάν, καταβολή επιδόματος ανεργίας από την πρώτη μέρα αναζήτησης δουλειάς, για πλήρη .
Η κυβέρνηση της ΝΔ, παίρνοντας την αντιλαϊκή σκυτάλη από τον ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζει να οικοδομεί μια Παιδεία, όπου η πρόσβαση στη μόρφωση μετριέται με βάση την τσέπη των γονιών. Γι' αυτό, δίπλα στη χαρά για την εισαγωγή στο πανεπιστήμιο υπάρχει το άγχος και η αγωνία για το αν η οικογένεια θα μπορεί να στηρίξει το παιδί της. Γι' αυτό και αυξάνονται τα αδιέξοδα των νέων, που δεν καταφέρνουν να πετύχουν τους στόχους τους και ζουν ένα εμπόριο ελπίδας με σοβαρό κόστος, για ένα χαρτί επαγγελματικής αποκατάστασης.
Το ΚΚΕ καλεί τους νέους και τις νέες να «σημαδέψουν» με την πάλη τους την κοινωνία της εκμετάλλευσης, που γεννά την ανασφάλεια και τον ανταγωνισμό. Να ισχυροποιήσουν τους φοιτητικούς συλλόγους και να διεκδικήσουν τη ζωή και τις σπουδές που τους αξίζουν».

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση