Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Επιτυχίες για τους ιστιοπλόους μας
Επιτυχίες για τους ιστιοπλόους μας

Επιτυχίες για τους ιστιοπλόους μας

Από διάκριση σε διάκριση χαράζουν ρότα οι Έλληνες ιστιοπλόοι. Στο ευρωπαϊκό Τορνέιντο, που διεξήχθη στη λίμνη Κόμο της Ιταλίας, οι Αλέξανδρος Ταγαρόπουλος – Νίκος Μαύρος κατέκτησαν το .

Εντυπωσιακές ήταν οι επι και των νεαρών αθλητών μας της ιστιοσανίδας. Οι Κατερίνα Δίβαρη και ο Λεωνίδας Τσορτανίδης ανέβηκαν στη δεύτερη και στην τρίτη θέση του βάθρου, αντίστοιχα, στο παγκόσμιο ΤECHNO και έφεραν στη χώρα μας δύο προκρίσεις για τους Ολυμπιακούς Νέων που θα πραγματοποιηθούν του χρόνου στην Αργεντινή.

 

Στο ευρωπαϊκό των Τορνέιντο αγωνίστηκαν 21 και οι Ταγαρόπουλος – Μαύρος κυριάρχησαν. «Ο ανταγωνισμός ήταν αρκετά μεγάλος, κάτι που δεν περίμενα. Κάθε κούρσα είχε τη δικιά της δυσκολία. Είμαστε ευχαριστημένοι από την απόδοσή μας. Η λίμνη Κόμο είναι φανταστική, σα να αγωνίζεσαι σε θάλασσα», δήλωσε στην «Κ» ο Αλέξανδρος Ταγαρόπουλος.

Η Κατερίνα Δίβαρη και ο Λεωνίδας Τσορτανίδης θεωρούνται από τους κορυφαίους νέους αθλητές της ιστιοσανίδας και σε κάθε διοργάνωση το επιβεβαιώνουν. Το παγκόσμιο διεξήχθη στο Κίμπερον της ς και η 18χρονη Κατερίνα, παρά την αμυγδαλίτιδα και τον πυρετό, κατάφερε να κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο. «Τι τρεις τελευταίες ημέρες με πονούσε ο λαιμός μου. Κατά τα άλλα ο αγώνας ήταν ωραίος παρόλο που περιμέναμε για να φυσήξει ο αέρας», μας είπε η πρωταθλήτριά μας.

 

Ο Λεωνίδας πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις. Αγωνίστηκαν 95 και κατέκτησε το τρίτο μετάλλιο για το 2017. «Το επίπεδο ήταν υψηλό και υπήρχε μεγάλος ανταγωνισμός. Οι καιρικές συνθήκες άλλαζαν συνεχώς. Επόμενός μου στόχος είναι το παγκόσμιο νέων RSX, της ISAF, που θα διεξαχθεί τον Δεκέμβριο στην », δήλωσε στην «Κ» ο πρωταθλητής μας. Ο Α. Καλπογιαννάκης τερσε 5ος και ο μικρότερος αδελφός του Λεωνίδα, ο 15χρονος Πέτρος, ήρθε 15ος.

Σε εξέλιξη βρίσκονται στον Όρμο του Φαλήρου τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ανδρών – γυναικών στα 420. Ύστερα από τέσσερις ιστιοδρομίες οι Αθανασόπουλος – Τάσσιος είναι 3οι. Στις γυναίκες ξεχωρίζουν οι Τσαμοπούλου – Παππά που ανέβηκαν στην τέταρτη θέση. Αύριο η εκκίνηση των ιστιοδρομιών αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 14.30.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση