Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Mε επιτυχία το StartingUP Βόλου
Mε  επιτυχία το StartingUP Βόλου

Mε επιτυχία το StartingUP Βόλου

Στην γεμάτη ίθουσ του Επιμελητηρίου ς πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου με μεγάλη επιτυχία το StartingUP Βόλου στο πλαίσιο του 1ου Roadshow Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας, το οποίο διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον Ελληνικό Σύνδεσμο Νέων Επιχειρηματιών (ΕΣΥΝΕ) σε 20 πόλεις ανά την με αφορμή τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία για μικρές-μεσαίες επιχειρήσεις και startups που ανακοινώθηκαν στον πλαίσιο των δράσεων του Πακέτου Γιούνκερ.

Η αίθουσα του Επιμελητηρίου γέμισε από νωρίς με αρκετούς νέους και εν δυνάμει επιχειρηματίες, οι οποίοι θέλησαν να μάθουν όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν για την εφαρμογή της Καινοτομίας στην επιχείρησή τους και τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία που προσφέρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Αυτό που τόνισαν όλοι οι ομιλητές είναι ότι δεν πρέπει να προσαρμόζεται το business plan μιας επιχείρισης στα προγράμματα ς/επιδότησης, αλλά το πρόγραμμα να χρησιμοποιείται ως εργαλείο ανάπτυξης μίας υφιστάμενης ή νέας επιχείρισης μόνο αν ταιριάζει με τους στόχους και της επιδιώξεις της.

Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Νέων Επιχειρηματιών (ΕΣΥΝΕ) προσφέρει δυνατότητες δικτύωσης σε Έλληνες επιχειρηματίες και startuppers με επιχειρηματίες, επενδυτές και μέντορες ανά την . Ενώ, ο Πρόεδρός του Ορέστης Ματσούκας τόνισε την αλλαγή που παρατηρείται ως προς την αντιμετώπιση της Καινοτομίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η μικρή και μεσαία  αντιμετωπίζεται πλέον πιο θεσμικά και το Αναπτυξιακό Πακέτο “Γιούνκερ” είναι καλύτερη ένδειξη αυτής της αλλαγής.

Σχετικές με τις νέες δυνατότητες ς που προσφέρει το Αναπτυξιακό Πακέτο για την “Γιούνκερ” σε startups και μικρομεσαίους επιχειρηματίες που επενδύουν στην καινοτομία, έγινε αντιληπτό ότι παρά τις πολλές πηγές χρηματοδότησης που υπάρχουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο, παρατηρείται μία δυσκολία στο να φτάσει η πληροφορία στον μέσο επιχειρηματία ή ενδιαφερόμενο.

Γι'αυτό το λόγο, ο Ελληνικός Σύνδεσμος Νέων Επιχειρηματιών (ΕΣΥΝΕ) για την καλύτερη ενημέρωση των νέων, υφιστάμενων και εν δυνάμει επιχειρηματιών έχει δημιουργήσει το Κέντρο Νέων Επιχειρηματιών με σκοπό την άμεση και διαρκή ενημέρωση των ενδιαφερόμενων μέσω του esyne.gr.

Ενδιαφέρουσες όμως απόψεις ακούστηκαν και για το κατά πόσο η εκπαίδευση συντελεί στην  της Καινοτομίας σε μία τοπική οικονομία. Ο Γιώργος Σταμπουλής (υπεύθυνος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της ΜΟΚΕ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και μέλος ΔΕΠ του ΤΟΕ του Πανεπιστημίου), η Χρυσή Λασπίδου (αναπληρώτρια καθηγήτρια, Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας) και ο Χαράλαμπος Σαμαντζής (συνεργάτης Γραφείου Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας) τόνισαν την ελλιπή διασύνδεση της έρευνας με την τοπική αγορά. Ενώ, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας παράγει Καινοτομία και καινοτόμες εφαρμογές, αυτές τελικά δεν καταφέρνουν να φτάσουν στην αγορά και να αξιοποιηθούν από την τοπική οικονομία του Βόλου και της Μαγνησίας. Με αποτέλεσμα μεγάλο μέρος να καταλήγει σε επιχειρήσεις και επενδυτές του εξωτερικού.

Κατά γενική ομολογία, η πρωτοβουλία του προέδρου του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Αριστοτέλη Μπασδάνη να φιλοξενήσει το 1ο Roadshow Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας, StartingUP στο Βόλο ήταν επιτυχημένη, γεγονός που επιβεβαιώθηκε από την προσέλευση του κόσμου και τη συμμετοχή του στη συζήτηση με τη μορφή ανοιχτού διαλόγου με τους εξειδικευμένους ομιλητές, αποκομίζοντας χρήσιμη και πρακτική συμπυκνωμένη γνώση.

Το 1ο Roadshow Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας, StartingUP συνεχίζει σήμερα το “ταξίδι” του στη Λάρισα. Το StartingUP Λάρισας θα φιλοξενηθεί σήμερα Τρίτη 14 Φεβρουαρίου στις17:45 στο Επιμελητήριο Λάρισας.

 

"Αλιεύοντας" την είδηση