Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Επιτροπή του ΝΑΙ: Καταστροφικό για την Ελλάδα το ΟΧΙ
Επιτροπή του ΝΑΙ: Καταστροφικό για την Ελλάδα το ΟΧΙ

Επιτροπή του ΝΑΙ: Καταστροφικό για την Ελλάδα το ΟΧΙ

Τις καταστροφικές συνέπειες του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της Κυριακής επισήμαναν σε που έδωσαν σήμερα το απόγευμα τα μέλη της Επιτροπής του ΝΑΙ στην αίθουσα του ξενοδοχείου «ΠΑΡΚ».

Αρχικά ο δάσκαλος Κώστας Πολύζος εξέφρασε σκέψεις και προβληματισμούς, σημειώνοντας πως διανύουμε την πιο κρίσιμη εβδομάδα ελληνικής ιστορίας, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση για διγλωσσία και ασάφεια, που θα οδηγήσει τη χώρα σε απομόνωση από την ΕΕ και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση πέταξε το μπαλάκι στο λαό, δεδομένου ότι καμία πρόταση δεν υπάρχει στο τραπέζι διαπραγματεύσεων.

Ο ίδιος τόνισε πως μια έξοδος από το ευρώ και την Ε.Ε. θα σημάνει χρεοκοπία και έκανε λόγο για ανεύθυνη, επιζήμια, διχαστική πολιτική και χαρακτήρισε λάθος την αποχή.

Ο κ. Πολύζος είπε ακόμη ότι οι τράπεζες έκλεισαν και η χώρα ξέμεινε από χρήματα και πρόσθεσε: «Η επόμενη μέρα δεν θα είναι εύκολη. Υπάρχουν δυο : ο δύσκολος και ο καταστροφικός. Λέμε ναι στην ευρωπαϊκή οικογένεια, όχι στην Ευρώπη των εκβιασμών, της πόλωσης και διχασμού που καλλιεργεί η κυβέρνηση για να ξεπεράσει τα πολιτικά της αδιέξοδα».

Στη συνέχεια ο επιχειρηματίας –εξαγωγέας ελαιών Νίκος Αθανασάκης η απόφαση της κοινωνίας για το ΝΑΙ δεν έχει να κάνει με κόμματα και κυβερνήσεις, αλλά με την επιβίωση της χώρας και για μια Ελλάδα ευρωπαϊκή και όχι τριτοκοσμική.

Ο ίδιος είπε πως η Ελλάδα αν φύγει από την Ε.Ε. θα θεωρείται τρίτη χώρα που θα σημαίνει δασμούς, γραφειοκρατία, περιορισμένη διακίνηση χρημάτων και μια σειρά άλλα αρνητικά συνεπακόλουθα.

Επίσης έκανε λόγο για μεγάλη δυσκολία μεταφοράς προϊόντων στο (πάγωσαν , εξαγωγές), αδυναμία πληρωμής μεταφορικών εταιρειών και οι περισσότερες εξαγωγικές εταιρείες ζητούν από αυτές του εξωτερικού να μην στείλουν εμβάσματα στην Ελλάδα διότι τα παρακρατούν οι τράπεζες, με αποτέλεσμα να χάνονται δεκάδες εκατομμύρια.

Ακόμη, ο κ. Αθανασάκης αναφέρθηκε στον τουρισμό τονίζοντας ότι δέχτηκε μεγάλο πλήγμα με τις ακυρώσεις κρατήσεων στον τουρισμό και πρόσθεσε πως η κυβερνητική πολιτική σημαίνει απώλεια θέσεων εργασίας, ανεργίας, μείωση φόρων και εισφορών στα ασφαλιστικά και κλείνοντας είπε πως ο μόνος δρόμος είναι η εξωστρέφεια και όχι η απομόνωση.

Ακολούθως ο επιχειρηματίας Διανέλλος Γεωργούδης χαρακτήρισε δραματικές τις στιγμές , σημειώνοντας πως τα χειρότερα θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί , ενώ πρόσθεσε: « να στείλουμε ισχυρό και στο εσωτερικό και στο ότι δεν θέλουμε να φύγουμε από το ευρώ. Ανήκουμε στην Ε.Ε. και ο ευρωπαϊκός πολιτισμός είναι δικές μας αξίες.

Η Ελλάδα έχει μεγάλα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, αλλά το πελατειακό και διαπλεκόμενο κατεστημένο δεν αφήνει τους δημιουργικούς πολίτες της να αναπτύξουν την οικονομία.
Να αλλάξουμε προς το ευρωπαϊκό μοντέλο. Στο χέρι μας είναι να γίνουμε ευρωπαϊκό κράτος.»

Τέλος ο αγρότης Δημήτρης Νανάς ανέφερε πως εάν χρεοκοπήσουμε εντός ευρώ οι επιδοτήσεις και οι χρηματοδοτήσεις από το ΕΣΠΑ θα παρακρατούνται για να πληρώνονται τα και πρόσθεσε ότι οι θα στερηθούν τη δυνατότητα επιδοτήσεων κι αυτό θα σημαίνει πως θα είναι μαύρο το μέλλον της ελληνικής γεωργίας).

Επίσης, χαρακτήρισε τα μέτρα Βαρουφάκη δραματικά και τόνισε πως είναι αλλιώς να είσαι μέσα στην Ε.Ε. και να παλεύεις παρά εκτός και απομονωμένος, ενώ πρόσθεσε:”Έχουμε αποκτήσει πολλά πλεονεκτήματα τα οποία θα χαθούν. Να επιλέξουμε το δρόμο που ανήκουμε, στην Ε.Ε.»

Συγκέντρωση στην παραλία

NAI

Το βράδυ, οι υποστηρικτές του ΝΑΙ συγκεντρώθηκαν στην παραλία του Βόλου,μπροστά από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Μεταξύ των συγκεντρωθέντων ήταν ο βουλευτής Μαγνησίας της Χρ. Μπουκώρος, η πρώην υφυπουργός Ζέττα Μακρή, οι πρώην δήμαρχοι Βόλου Δημ. Πιτσιώρης, Παν. Σκοτινιώτης και Αλ. Βούλγαρης κ.ά.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Πρόβλημα καθημερινής ακτοπλοϊκής σύνδεσης Β. Σποράδων με το λιμάνι του Βόλου - https://t.co/MNJqttKVM8… -

  • Οι πλέον πολυσύχναστες παραλίες της Μαγνησίας #παραλίεςτηςΜαγνησίας - https://t.co/Gu5TL3jXUb -

  • Μικρά τα ποσοστά εμβολιασμένων στην Π.Υ. Μαγνησίας #ποσοστάεμβολιασμένων - https://t.co/y1UcgWFZMk -

"Αλιεύοντας" την είδηση