Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Επιτροπή διερευνά τα αίτια πρόκλησης του ατυχήματος στην Εφορία Βόλου
Επιτροπή διερευνά τα αίτια πρόκλησης του ατυχήματος στην Εφορία Βόλου

Επιτροπή διερευνά τα αίτια πρόκλησης του ατυχήματος στην Εφορία Βόλου

Στα όρια του αυτοφώρου αναζητείται η υπεύθυνη συντήρησης

Επιτροπή της Διεύθυνσης Βιομηχανίας της Περιφερειακής Ενότητας θα εξετάσει σήμερα τις συνθήκες πρόκλησης του ατυχήματος με την ελεύθερη πτώση του ανελκυστήρα στο που στεγάζεται μεταξύ άλλων και η Εφορία του Βόλου.

Ο εκ των διαχειριστών του κτιρίου Θανάσης Κοντονίνας δηλώνει ότι το ασανσέρ είναι σωστά συντηρημένα και πιστοποιημένα από τον αρμόδιο φορέα και σύμφωνα με τον ίδιο, το ατύχημα πιθανόν να προκλήθηκε λόγω υπερφόρτωσης καθώς σε αυτό επέβαιναν περισσότερα άτομα από όσα επιτρέπεται.

Ο κ. Κοντονίνας εξέφρασε τη λύπη του για τον τραυματισμό των ατόμων -τέσσερα σύμφωνα με την από τους έξι που επέβαιναν- και τόνισε ότι όλα τα ασανσέρ συντηρούνται κανονικά σε εβδομαδιαία βάση. “Πριν δύο μήνες ένα μία μεγάλη επισκευή. Ο καθημερινός φόρτος είναι πολύ μεγάλος και για τους δύο ανελκυστήρες” ανέφερε, οι οποίοι έχουν διαφορετικό συντηρητή, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Βόλου και μάλιστα τους οφείλονται αρκετά .
Ο κ. Κοντονίνας ανέφερε ότι στο ασσανσέρ επέβαιναν επτά άτομα. “Τα τέσσερα έφυγαν και έμειναν οι τρεις που τραυματίστηκαν”, εξηγώντας ότι στον ανελκυστήρα είχαν εισέλθει περισσότερα άτομα από ό,τι επιτρέπεται. Επιπλέον τόνισε ότι λειτούργησε ο μηχανισμός ασφαλείας και σταμάτησε ο ανελκυστήρας λίγο κάτω από το ισόγειο. Παραδέχθηκε ότι συχνά οι ανελκυστήρες μπλοκάρουν μεταξύ ορόφων, επισήμανε όμως ότι αυτό προκαλείται και από κακή χρήση των πολιτών που τα χρησιμοποιούν.

Στο μεταξύ σύμφωνα με την Αστυνομία, στον ανελκυσήτρα επέβαιναν έξι άτομα. Αρχικά μεταφέρθηκαν στο , τρία εξ αυτών και στη συνέχεια μεταφέρθηκε και τέταρτο άτομο.
Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες της Αστυνομίας, έχουν κατατεθεί για το συμβάν, ενώ στα όρια του αυτοφώρου αναζητείται η υπεύθυνη συντήρησης.
Από την Εισαγγελία Βόλου, διατάχθηκε για το συμβάν, ενώ και η Υφ Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου με επιστολή της προς τον διοικητή της ΑΑΔΕ ζήτησε να διερευνηθεί το περιστατικό και να διασφαλιστεί η πολιτών και εργαζομένων.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση