Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Επιτυχής η άσκηση στη σήραγγα της Γορίτσας
Επιτυχής η άσκηση στη σήραγγα της Γορίτσας

Επιτυχής η άσκηση στη σήραγγα της Γορίτσας

Με διεξήχθη και ολοκληρώθηκε η της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου σήμερα το πρωί στη σήραγγα της Γορίτσας. Η προέβλεπε τη σφοδρή σύγκρουση δυο Ι.Χ. αυτοκινήτων με τρείς εγκλωβισμένους τους οποίους απεγκλώβισαν οι πυροσβέστες και σε με το διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο.

Μετά το τέλος της άσκησης ο Αρχιπύραρχος, Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας, Νικ. Μιχαλάκης, που ήταν ο συντονιστής, δήλωσε: «Εύχομαι να είναι μόνο η και να μην συμβεί πραγματικό γεγονός μέσα στη σήραγγα της Γορίτσας.

Το σενάριο περιελάμβανε δυο οχήματα τα οποία συγκρούστηκαν, με τρία άτομα εγκλωβισμένα, και παράλληλα εκδηλώθηκε πυρκαγιά.

Θέλαμε να δοκιμαστούμε όλες οι υπηρεσίες (Π.Υ., , ) και πιστεύω ότι τα καταφέραμε σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό. Ο χρόνος απεγκλωβισμού των τριών ατόμων ήταν 20 λεπτά και κρίνεται πάρα πολύ ικανοποιητικός.

Το ΕΚΑΒ προσέφερε άμεσα και άριστα τις υπηρεσίες , όπως και η Αστυνομία που έκλεισε ταχύτατα το δρόμο.

Ο κ. Μιχαλάκης τόνισε πως οι οδηγοί πρέπει να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή στη σήραγγα, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς` μήνες για να αποφευχθούν τέτοια περιστατικά όπως αυτό της άσκησης και πρόσθεσε: « Απεύχομαι να υπάρξουν συμβάντα εντός της σήραγγας της Γορίτσας».

Ο διοικητής της Π.Υ. Βόλου Χαρ. Πόζογλου είπε: «Ήταν ένα σενάριο άσκησης εντός της σήραγγας της Γορίτσας. Οι υπηρεσίες έχουν κάνει πολλές φορές παρόμοιες ασκήσεις. Η άσκηση ήταν επιτυχής , συμμετείχαν τέσσερα οχήματα με 15 πυροσβέστες. Ο κ. Πόζογλου ευχαρίστησε όλους τους φορείς και υπηρεσίες που συνεργάστηκαν για την της άσκησης.

Στην άσκηση παρών ήταν και ο Αστυνομικός Διευθυντής Μαγνησίας Ι. Τόλιας ο οποίος συνεχάρη την Π.Υ. για την άψογη διεξαγωγή της άσκησης και σημείωσε: « Η συνδρομή της ήταν να λάβει τα κατάλληλα τροχονομικά μέτρα ώστε να αποφευχθεί άλλο τροχαίο ατύχημα».

Για τη λειτουργία της σήραγγας ο κ. Τόλιας είπε πως οι οδηγοί δεν θα πρέπει να τρέχουν στην σήραγγα για να αποφευχθούν τροχαία ατυχήματα, ενώ πρότεινε να συγκληθεί μια όλων των εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών ώστε να βρεθεί μια λύση στις εισόδους της σήραγγας κατά τους` καλοκαιρινούς μήνες.

Τέλος, ο εκπρόσωπος της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων (ΔΕΔ) Βασ. Ηλιόπουλος που παραβρέθηκε στην άσκηση όπως και πολλοί εθελοντές εξήγησε πως «από τη ΛΕΔ και ΕΟΔ και την εθελοντική ομάδα Αγριάς συμμετείχαμε σαν παρατηρητές για να εκπαιδευτούμε. Το έχουμε κάνει και παλιότερα ήταν πολύ καλή ευκαιρία η άσκηση.»

IMG_20150430_103451

IMG_20150430_102551

IMG_20150430_103127

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Κυριακή της Πεντηκοστής – Εορτή του Αγίου Πνεύματος #ΑγίουΠνεύματος - https://t.co/9DfeFqYf7n -

  • Κανονικά οι Πανελλαδικές Εξετάσεις αποφοίτων και μαθητών #πανελλαδικέςεξετάσεις - https://t.co/hozHN35OLd -

  • Συνάντηση Αθ.  Λιούπη με τον υπουργό Δικαιοσύνης #ΔικαστικόΜέγαροΒόλου - https://t.co/fHsGRkDjkl -

"Αλιεύοντας" την είδηση