Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Επίθεση των ΗΠΑ με 59 πυραύλους «Τόμαχοκ» εναντίον αεροπορικής βάσης στη Συρία- Το παρασκήνιο της απόφασης Τραμπ
Επίθεση των ΗΠΑ με 59 πυραύλους «Τόμαχοκ» εναντίον αεροπορικής βάσης στη Συρία- Το παρασκήνιο της απόφασης Τραμπ

Επίθεση των ΗΠΑ με 59 πυραύλους «Τόμαχοκ» εναντίον αεροπορικής βάσης στη Συρία- Το παρασκήνιο της απόφασης Τραμπ

Πυραυλική επίθεση κατά της αεροπορικής βάσης Σαϊράτ που βρίσκεται στα δυτικά της επαρχίας Χομς στη Συρία, πραγματοποίησαν στις 04:40 τοπική ώρα οι ΗΠΑ, σύμφωνα με την ανακοίνωση του αμερικανικού Πενταγώνου.

Οι 59 «Τόμαχοκ» εκτοξεύτηκαν από τα πυραυλοφόρα καταδρομικά πλοία USS Porter και USS Ross που πλέουν ανατολικά της Μεσογείου και σύμφωνα με την ενημέρωση του Πενταγώνου η επίθεση ήταν στοχευμένη κι έπληξε μαχητικά αεροσκάφη, χώρους στάθμευσης αεροσκαφών, αποθήκες πυρομαχικών και εξοπλισμού, αλλά και αντιαεροπορικά συστήματα.

Ο συριακός στρατός ανακοίνωσε ότι τα αμερικανικά πλήγματα εναντίον μιας αεροπορικής του βάσης κοντά στη Χομς προκάλεσαν τον θάνατο έξι ανθρώπων αλλά και εκτεταμένες ζημιές. Η ρωσική κρατική τηλεόραση ανέφερε ότι από την επίθεση καταστράφηκαν εννέα αεροπλάνα, ωστόσο ο κύριος διάδρομος έχει μείνει σχεδόν άθικτος.

Ο στρατός της Συρίας τόνισε ότι θα απαντήσει στα πλήγματα αυτά συνεχίζοντας την εκστρατεία του για να «εξαλείψει την τρομοκρατία» και να αποκαταστήσει την ειρήνη και την ασφάλεια σε όλη τη χώρα. Στην ανακοίνωσή της η διοίκηση του συριακού στρατού χαρακτήρισε τη σημερινή αμερικανική επίθεση «κατάφωρη επίθεση», επισημαίνοντας ότι κατέστησε τις ΗΠΑ «εταίρο» του Ισλαμικού Κράτους, του Μετώπου αλ Νόσρα και άλλων «τρομοκρατικών οργανώσεων».

Η βρετανική κυβέρνηση εξέφρασε την πλήρη στήριξή της στη στρατιωτική δράση των ΗΠΑ στη Συρία. «Πρόκειται για την κατάλληλη απάντηση στη βάρβαρη επίθεση με χημικά από τη συριακή κυβέρνηση», είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ. Από την πλευρά της η Γαλλία ανακοίνωσε ότι ο της χώρας είχε ενημερωθεί από τον Αμερικανό ομόλογό του Ρεξ Τίλερσον πριν από την πυραυλική επίθεση. Μάλιστα ο Ζαν Μαρκ Ερό δήλωσε πως «το μέλλον της Συρίας δεν είναι με τον Ασαντ, οι Αμερικανοί έχουν αρχίσει να ξεκαθαρίζουν τη στάση τους». Χαρακτήρισε παράλληλα τις αμερικανικές επιθέσεις ως μια «προειδοποίηση» απέναντι σε ένα «εγκληματικό καθεστώς» ενώ απευθυνόμενος στη Ρωσία και το είπε ότι οι δύο αυτές χώρες θα πρέπει «να κατανοήσουν ότι η στήριξη στον Ασαντ δεν έχει καμία λογική» και ότι «η Γαλλία δεν επιθυμεί να έρθει σε αντιπαράθεση μαζί τους στο θέμα της Συρίας».

Την πυραυλική επίθεση καλωσόρισε η Εθνική Συμμαχία της Συρίας που ανήκει στην αντιπολίτευση, εκφράζοντας την ελπίδα ότι με αυτό τον τρόπο θα μπει ένα τέλος στους βομβαρδισμούς της συριακής κυβέρνησης.

Η αντίδραση του Κρεμλίνου

Επίθεση κατά ενός κυρίαρχου κράτους χαρακτηρίζει την κίνηση των ΗΠΑ το Κρεμλίνο κάνοντας λόγο για παραβίαση του διεθνούς δικαίου και για «πρόσχημα που επινόησαν οι ΗΠΑ». Εξάλλου, το Κρεμλίνο αναφέρει ότι ο πρόεδρος θεωρεί ότι οι ΗΠΑ προσπαθούν με αυτό τον τρόπο να αποσπάσουν την προσοχή της διεθνούς κοινότητας από τον θάνατο πολλών αμάχων στο Ιράκ και χαρακτήρισε τις επιθέσεις ως ένα «μεγάλο εμπόδιο» στη δημιουργία διεθνούς συνασπισμού κατά της τρομοκρατίας». Προειδοποίησε επίσης τις ΗΠΑ για «σημαντική ζημιά στις σχέσεις με τη Ρωσία» στον απόηχο αυτής της ενέργειας προσθέτοντας ότι «ο συριακός στρατός δεν έχει χημικά όπλα».

Το επίσης καταδίκασε την επίθεση με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών να επισημαίνει τον κίνδυνο ενίσχυσης των τρομοκρατών στην Συρία.

Η ανακοίνωση Τραμπ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στην γραπτή ανακοίνωση προς τους Αμερικανούς πολίτες για την πυραυλική επίθεση αναφέρει μεταξύ άλλων ότι οι ΗΠΑ ενήργησαν κατ' αυτόν τον τρόπο με γνώμονα την εθνική τους ασφάλεια.

«Την Τρίτη, ο δικτάτορας της Συρίας, Μπασάρ αλ-Άσαντ εξαπέλυσε μία αποτρόπαιη επίθεση με χημικά όπλα κατά αθώων πολιτών. Χρησιμοποιήθηκε ένας θανατηφόρος νευροπαραλητικός παράγοντας κι ο Άσαντ αφαίρεσε τη ζωή αβοήθητων ανδρών, γυναικών και παιδιών. Ήταν ένας αργός και βασανιστικός για πολλούς ανθρώπους. Ακόμη κι όμορφα βρέφη δολοφονήθηκαν αποτρόπαια, από αυτή τη βαρβαρική επίθεση. Κανένα παιδί του Θεού δεν πρέπει να βιώσει ποτέ αυτόν τον τρόμο», αναφέρει ο Ντόναλντ Τραμπ και συνεχίζει:

Σήμερα το βράδυ, διέταξα ένα στοχευμένο στρατιωτικό πλήγμα κατά της αεροπορικής βάσης στη Συρία από την οποία εξαπολύθηκε η επίθεση με τα χημικά όπλα. Είναι προς το ουσιαστικό εθνικό συμφέρον των ΗΠΑ να δράσουν προληπτικά και να αποτρέψουν την εξάπλωση της χρήσης των θανατηφόρων χημικών όπλων. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Συρία χρησιμοποίησε απαγορευμένα χημικά όπλα, παραβίασε τις υποχρεώσεις της έναντι της Συμφωνίας για τα Χημικά Όπλα, ενώ αγνόησε επιδεικτικά το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Οι προσπάθειες των προηγούμενων ετών για την αλλαγή της συμπεριφοράς του Άσαντ, απέτυχαν ολικά και δραματικά. Ως συνέπεια, η προσφυγική κρίση εξακολουθεί να γίνεται βαθύτερη, και η περιοχή συνεχίζει να αποσταθεροποιείται, απειλώντας τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους.

Απόψε το βράδυ, καλώ όλα τα πολιτισμένα έθνη να μας πλαισιώσουν επιζητώντας το τέλος της σφαγής και της αιματοχυσίας στη Συρία, τερματίζοντας την τρομοκρατία όλων των τύπων και μορφών. Ζητούμε τη σοφία του Θεού καθώς βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τις προκλήσεις των προβλημάτων του κόσμου που μας περιβάλλει. Προσευχόμαστε για τη ζωή των τραυματισμένων, αλλά και για τις ψυχές όλων αυτών που πέθαναν.

Ελπίζουμε ότι όσο η Αμερική ενεργεί για το δίκαιο, τόσο η ειρήνη και η αρμονία θα επικρατήσουν τελικά, στο τέλος.

Καλή σας νύχτα. Ο Θεός να ευλογεί την Αμερική και ολόκληρο τον κόσμο. Σας Ευχαριστώ».

Το παρασκήνιο της απόφασης Τραμπ

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε τα ξημερώματα ότι οι ΗΠΑ αποφάσισαν να επιτεθούν με πυραύλους στη Συρία αντιδρώντας στην επίθεση με χημικά όπλα που έκανε την Τρίτη η κυβέρνηση της, με συνέπεια το θάνατο περισσοτέρων από 80 αμάχων, σημειώνει η εφημερίδα «The New York Times».

«Απόψε το βράδυ διέταξα έναν στοχευμένο βομβαρδισμό κατά της αεροπορικής βάσης στη Συρία, από την οποία πραγματοποιήθηκε η επίθεση με χημικά όπλα. Είναι προς το άμεσο εθνικό συμφέρον των ΗΠΑ να δράσουν προληπτικά και να αποτρέψουν την εξάπλωση και τη χρήση των θανατηφόρων χημικών όπλων,” τόνισε ο Τραμπ στο τηλεοπτικό διάγγελμά του από το τουριστικό του θέρετρο (Mar-a-Lago) στη Φλόριντα. Τον Αμερικανό πρόεδρο πλαισίωναν στενοί σύμβουλοί του όπως ο Στιβ Μπάνον κι ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Ράινς Πρίμπους, η κόρη του, Ιβάνκα Τραμπ και άλλοι. Ο ίδιος τόνισε ότι η απόφασή του να αναλάβει δράση υπαγορεύτηκε μερικώς από τις προηγούμενες αποτυχημένες προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας να αντιδράσει αποτελεσματικά, στο εμφύλιο πόλεμο που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Συρία. “Οι προσπάθειες των προηγούμενων χρόνων για την αλλαγή της συμπεριφοράς του Άσαντ απέτυχαν, και απέτυχαν δραματικά», είπε ο Τραμπ αναφερόμενος στον Μπασάρ αλ-Άσαντ. «Ως συνέπεια, η προσφυγική κρίση βαθαίνει και η περιοχή εξακολουθεί να αποσταθεροποιείται απειλώντας τις ΗΠΑ, αλλά και τους συμμάχους τους» τόνισε.

Το αμερικανικό Πεντάγωνο από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι 59 Tomahawk τύπου κρουζ, εξαπολύθηκαν κατά της αεροπορικής βάσης Αλ Σαϊράτ στη Συρία. Οι πύραυλοι έπληξαν μαχητικά αεροσκάφη, αποθήκες καυσίμων και οπλισμού, καθώς επίσης και θέσεις ραντάρ. Δεν έχει γίνει γνωστό αν στην αναφερόμενη βάση είχαν αποθηκευτεί χημικά όπλα.

«Οι ρωσικές δυνάμεις ενημερώθηκαν προηγουμένως για την πυραυλική επίθεση με δεδομένη τη γραμμή επικοινωνίας για την αποφυγή συγκρούσεων που έχει καθιερωθεί, δήλωσε ο Τζεφ Ντέιβις, εκπρόσωπος Τύπου του αμερικανικού Πενταγώνου. “Οι σχεδιαστές της επιχείρησης πυραυλικής επίθεσης έλαβαν μέτρα προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί το ρίσκο απωλειών ρωσικού και συριακού προσωπικού που βρίσκεται στη βάση», τόνισε ο ίδιος.

Αμερικανοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι τόνισαν ότι δεν υπήρχαν ρωσικά αεροσκάφη στη βάση. «Αξιολογούμε τα αποτελέσματα της επιχείρησης. Οι πρώτες ενδείξεις επιβεβαιώνουν ότι τα πυραυλικά πλήγματα επέφεραν σοβαρές ή ολοκληρωτικές καταστροφές σε μαχητικά αεροσκάφη, υποδομές υποστήριξης κι εξοπλισμού στη βάση Σαϊράτ, ώστε να μειωθεί η επιθετική ικανότητα της συριακής κυβέρνησης στη χρήση χημικών όπλων. Η πυραυλική επίθεση πραγματοποιήθηκε στις 04:40 τοπική ώρα, με τους πυραύλους να εκτοξεύονται για τρία ή τέσσερα λεπτά, ενώ η εκτόξευσή τους έγινε από τα πυραυλοφόρα καταδρομικά USS Porter και USS Ross που πλέουν στα ανατολικά της Μεσογείου».

Αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης περιέγραψαν την πυραυλική επίθεση ως ένα πρακτικό μήνυμα του προέδρου Τραμπ προς τον κόσμο, αναφορικά με την εξάντληση της υπομονής του για τη χρήση απαγορευμένων όπλων από τον Άσαντ στον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας.

Παράλληλα, οι ίδιοι αξιωματούχοι τονίζουν το μήνυμα πρόληψης και αποτροπής για την πιθανή χρήση χημικών όπλων προς τη διεθνή κοινότητα, αλλά και την αποφασιστικότητα ανάληψης δράσης που επιδεικνύει ο Αμερικανός πρόεδρος. «Οι εξελίξεις δείχνουν ότι ο πρόεδρος είναι έτοιμος να προχωρήσει σε δραστικές ενέργειες όταν κληθεί να το πράξει», δήλωσε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους στη Φλόριντα ο Αμερικανός Ρεξ Τίλερσον.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι ο πρόεδρος Τραμπ έλαβε την απόφαση για την επίθεση μετά τις δραματικές συνέπειες της επίθεσης με χημικά όπλα, ώστε οι ΗΠΑ να μην παραμένουν πλέον απαθείς έναντι των εξελίξεων στη Συρία. «Όσο καθυστερούμε ν' αντιδράσουμε στη χρήση τέτοιων όπλων, τόσο αρχίζουμε να νομιμοποιούμε τη χρήση τους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, κάνοντας υπαινιγμό για την απόφαση του πρώην προέδρου Μπαράκ Ομπάμα να μην προχωρήσει σε βομβαρδισμούς το 2013.

Δεν ενημερώθηκε ο Πούτιν

Σύμφωνα με την άποψη του Αμερικανού ΥΠΕΞ, αξιωματούχοι των στρατιωτικών υπηρεσιών και των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ είχαν πειστεί σε μεγάλο βαθμό ότι η κυβέρνηση της Συρίας, βρισκόταν πίσω από την επίθεση με τα χημικά όπλα, αλλά και για το γεγονός ότι τα όπλα αυτά βρίσκονταν στη βάση που έγινε στόχος του αμερικανικού πυραυλικού πλήγματος. Ο Τίλερσον πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ δεν είχαν ενημερώσει σχετικά τον πρόεδρο της Ρωσίας, για την επερχόμενη πυραυλική επίθεση, ενώ ο πρόεδρος Τραμπ δεν μίλησε μαζί του και μετά την επίθεση.

Η συνάντηση όπου ελήφθη η απόφαση

Η απόφαση για το αμερικανικό πυραυλικό πλήγμα κατά της Συρίας ελήφθη γρήγορα και σε τέτοιο βαθμό που όσοι παρακολουθούν τις ενέργειες του νέου προέδρου των ΗΠΑ αισθάνθηκαν έκπληξη. Μετά την ενημέρωση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών για την επίθεση με τα χημικά όπλα, τόσο αυτές, όσο και οι αντίστοιχες υπηρεσίες συμμάχων των ΗΠΑ εργάστηκαν με ταχύτητα προκειμένου να εντοπίσουν την πηγή των χημικών όπλων, σύμφωνα με αξιωματούχους της αμερικανικής κυβέρνησης. Την επόμενη ημέρα (Τετάρτη) στην Ουάσιγκτον πραγματοποιήθηκε συνάντηση του προέδρου με τα μέλη του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, όπου οι στρατιωτικοί ενημέρωσαν τον Τραμπ για τη διαθεσιμότητα τριών αμυντικών επιλογών. Οι ίδιοι αξιωματούχοι δηλώνουν ότι ο Αμερικανός πρόεδρος τους βομβάρδισε με ερωτήσεις, ενώ τους κατηύθυνε στην υιοθέτηση δύο από τις τρεις διαθέσιμες επιλογές.

Χθες, μετά το ταξίδι του στη Φλόριντα για το δείπνο με τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ πραγματοποιήθηκε και νέα συνάντηση με τους συμβούλους του αλλά και τα μέλη του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ. Στη συνάντηση αυτή, συμμετείχαν όσοι βρίσκονται μαζί του στο θέρετρο Μαρ-α-Λάγκο, αλλά και άλλοι μέσω ασφαλών τηλεδιασκέψεων από την Ουάσιγκτον. Η συνάντηση αυτή περιγράφεται από τους Αμερικανούς αξιωματούχους ως «συνάντηση για την απόφαση» ενώ είχε σημαντική χρονική διάρκεια. Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης αυτής, ο πρόεδρος Τραμπ έδωσε την έγκριση του, για την υλοποίηση του πολλαπλού πυραυλικού πλήγματος, πριν από το δείπνο του με τον πρόεδρο Σι.

Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του προέδρου Τραμπ Χέρμπερτ Ρέιμοντ Μακμάστερ τόνισε ότι ήταν σημαντικό για τις συζητήσεις που είχε ο πρόεδρος να αξιολογηθεί το ρίσκο ανάληψης δράσης έναντι μιας ενδεχόμενης επανάληψης αποτρόπαιων επιθέσεων με χημικά όπλα κατά αθώων πολιτών.

Από την πλευρά του, στρατιωτικός αξιωματούχος των ΗΠΑ δήλωσε ότι η επιλογή που έκανε ο πρόεδρος Τραμπ για την πυραυλική επίθεση, ήταν μεταξύ των τελευταίων διαθέσιμων επιλογών ανάληψης στρατιωτικής επιθετικής δράσης που του είχε παρουσιάσει ο υπουργός Άμυνας, Τζιμ Μάτις. Ο ίδιος αξιωματούχος τόνισε ότι η πυραυλική επιδρομή επιλέχθηκε προκειμένου να στείλει ένα ουσιαστικό μήνυμα στον πρόεδρο Άσαντ αναφορικά με την πραγματική πλέον πρόθεση στην ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν στρατιωτικά μέσα στην περίπτωση που ο πρόεδρος της Συρίας συνεχίσει να χρησιμοποιεί χημικά όπλα.

Ήταν η πρώτη φορά, που ο Λευκός Οίκος διέταξε την ανάληψη στρατιωτικής δράσης κατά των δυνάμεων που είναι πιστές στον πρόεδρο Άσαντ.

Στο επίπεδο της επιχειρησιακής αξιολόγησης του πυραυλικού πλήγματος, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Μακμάστερ δήλωσε ότι δεν θα εξαλείψει την ικανότητα διεξαγωγής επιθέσεων με χημικά όπλα από τις δυνάμεις της συριακής κυβέρνησης, αλλά θα την υποβαθμίσουν. Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι η στοχοποίηση του αμερικανικού πολλαπλού πυραυλικού πλήγματος έγινε με τέτοιο τρόπο, ώστε να αποφευχθεί άμεσο πλήγμα κατά της εγκατάστασης της αεροπορικής βάσης, όπου εκτιμάται ότι είχαν αποθηκευτεί ποσότητες αερίου Σαρίν. Σύμφωνα με την άποψη του Μακμάστερ, ο σχεδιασμός της επιχείρησης έγινε με τέτοιο τρόπο, ώστε ν' αποφευχθούν ενδεχόμενες παράπλευρες απώλειες μεταξύ πολιτών άλλων χωρών και κυρίως Ρώσων, που ενδεχόμενα να βρίσκονταν στη βάση την ώρα που εκδηλώνονταν η πυραυλική επίθεση.

Πολιτικοί αναλυτές στην Ουάσιγκτον επισημαίνουν ότι πρόκειται για την πιο σημαντική εντολή ανάληψης στρατιωτικής δράσης που έδωσε ο Τραμπ, καθώς οι αποφάσεις για την υλοποίηση προηγούμενων στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Συρία, την Υεμένη και το Ιράκ, είχαν ληφθεί κατόπιν εξουσιοδότησης από τους αρμόδιους επιτελείς των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων.

Σε διπλωματικό επίπεδο, η πυραυλική επίθεση είχε ως σκοπό την αποστολή ενός αμυντικά πρακτικού μηνύματος αποφασιστικότητας προς τη Βόρεια Κορέα και το Ιράν, αλλά και άλλες χώρες του διεθνούς συστήματος, για την αποφασιστικότητα του νέου αρχιστράτηγου των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων να αντιδρά άμεσα στις προκλήσεις.

Την υποστήριξη του στο πυραυλικό πλήγμα κατά της Συρίας εξέφρασε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, αλλά και η Σαουδική Αραβία.

Ο Τίλερσον στη Ρωσία

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, Τίλερσον αναμένεται να επισκεφτεί τη Μόσχα την Τρίτη. Αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης άφησαν να εννοηθεί ότι η πυραυλική επίθεση τοποθετεί τον Αμερικανό ΥΠΕΞ σε μια θέση ισχύος έναντι των Ρώσων, προκειμένου να τους πείσει να ασκήσουν την επιρροή τους, ώστε η κυβέρνηση Άσαντ να μην πραγματοποιήσει άλλες επιθέσεις με χημικά όπλα, αλλά και να βοηθήσει στην εξεύρεση διπλωματικής λύσης του εμφυλίου πολέμου στη Συρία.

Δραματική μεταστροφή του Τραμπ

Πρόκειται για μία δραματική μεταστροφή της στάσης του Αμερικανού προέδρου, ο οποίος μέχρι πρόσφατα τηρούσε απαθή στάση για το ενδεχόμενο ανάληψης ενός πιο ουσιαστικού ρόλου από τις ΗΠΑ στον αιματηρό εμφύλιο πόλεμο. Πριν ακόμη αναδειχτεί σε προεδρικό υποψήφιο, ο Τραμπ είχε συνταχθεί με την απόφαση του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα για την αποφυγή οποιασδήποτε μορφής πλήγματος κατά της Συρίας, αυτού που πραγματοποίησε σήμερα τα ξημερώματα ο ίδιος. Η στάση του Τραμπ φαίνεται να άλλαξε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου το απόγευμα της Τετάρτης και καθώς ο ίδιος αντιδρούσε στις ειδήσεις, αλλά και στις από την επίθεση με τα χημικά που έγινε στη Συρία.

Σε χρονικό διάστημα λιγότερο των 24 ωρών, η αντιμετώπιση της κατάστασης μεταβιβάστηκε στο αμερικανικό Πεντάγωνο, όπου οι επιτελείς των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων άρχισαν επιχειρησιακά να διαμορφώνουν τις επιλογές που είχε στη διάθεσή του, ο Αμερικανός πρόεδρος, με την τελική επιλογή του πολλαπλού πυραυλικού πλήγματος από τις μονάδες του αμερικανικού στόλου που έχουν αναπτυχθεί στην ανατολική Μεσόγειο.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση