Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Επίθεση ομάδας Μπέου στην παράταξη «Επιλογή Ευθύνης»
Επίθεση ομάδας Μπέου στην παράταξη «Επιλογή Ευθύνης»

Επίθεση ομάδας Μπέου στην παράταξη «Επιλογή Ευθύνης»

 

Επίθεση στην παράταξη «Επιλογή Ευθύνης» εξαπέλυσε σήμερα στο   ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην δήμαρχος Αισωνίας, Δημ. Καντόλας και δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, κατηγορώντας  την  πρώην δημοτική αρχή  για τις δικαστικές του περιπέτειες και κάνοντας λόγο για «στημένο παιχνίδι» σε βάρος του. Το αποψινό περιστατικό έδειξε ακόμη μια φορά την ποιότητα  των μελών του σώματος, αφού κάθε τόσο η αίθουσα συνεδριάσεων κάθε άλλο παρά σε χώρο ευρωπαϊκής πόλης παραπέμπει .

Ο κ. Καντόλας που δικαιώθηκε πρόσφατα από τις κατηγορίες που τον βάρυναν και ανέλαβε πάλι καθήκοντα δημοτικού συμβούλου, έκανε λόγο για άδικη δίωξη, κατήγγειλε συμβούλους της ς αλλά και της συμπολίτευσης ότι περίμεναν να πάει φυλακή για να του πάρουν τη θέση, και έκανε λόγο για «κανιβαλισμό». Κυρίως οι βολές του στράφηκαν στην επικεφαλής της παράταξης «Επιλογή Ευθύνης» Νατάσσα Οικονόμου αλλά και το δημοτικό σύμβουλο Φώτη Λαμπρινίδη.

Για κ. Οικονόμου είπε ότι κατέβηκε στην πολιτική σκηνή για να μην υπηρετήσει ως εκπαιδευτικός στη Σκόπελο με την ίδια να αντιδρά και τον πρόεδρο του Δ.Σ. Γ. Μουλά να της κλείνει το μικρόφωνο. Επιπλέον κατηγόρησε τον κ. Λαμπρινίδη ότι «πήρε από τον ΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ ένα κανονάκι και ποτέ δεν τιμωρήθηκε και συνεχώς έλεγε ότι το υψηλό ποσοστό που πήρε στο Διμήνι και στο Σέσκλο, εκλεγόμενος , τους πόνεσε και τους ενόχλησε.

Η δημοτική σύμβουλος και κόρη του Δημ. Καντόλα, Βιολέτα Καντόλα είπε ότι ο κ. Λαμπρινίδης έχει πάρει από δημοτική περιουσία ένα κανονάκι στο σπίτι του και όταν ειπώθηκε αυτό ανοιχτά  στο δημοτικό συμβούλιο δεν απάντησε τίποτα.

Ο δημοτικός σύμβουλος Φώτης Λαμπρινίδης έκανε λόγο για “συκοφαντίες που θα απαντηθούν τα δικαστήρια» και   δημοτικοί σύμβουλοι  της πλειοψηφίας  κινήθηκαν  απειλητικά εναντίον τόσο του ιδίου του όσο και της  Νατάσσας Οικονόμου, αλλά  η παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων απέτρεψε τα χειρότερα.

Από τη συνεδρίαση αποχώρησαν οι αντιπολιτεύσεις, οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι της δημοτικής Κίνησης «Μαζί για το Βόλο», ενώ παρέμειναν οι παρατάξεις Δύναμη   και  ΛΑΣ.

Ο κ. Λαμπρινίδης απάντησε ότι θα μηνύσει όσους τον συκοφαντούν, απευθυνόμενος τόσο στην οικογένεια Καντόλα όσο και στον αντιδήμαρχο Χρ.  Στεφόπουλο που επέμενε ότι έχει δει τη σύμβαση που υπέγραψε ο κ. Λαμπρινίδης με τον ΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ για να πάρει δωρεάν το κανονάκι.

Ο Δημ. Καντόλας συνέχισε με καταγγελίες και κατά του κ. Πατσιαντά ενώ επέμεινε ότι η δημοτική αρχή Σκοτινιώτη έστησε το όλο σκηνικό για να κατηγορηθεί και να οδηγηθεί στα δικαστήρια. «Πήγα κατηγορούμενος γιατί κάποιοι από εδώ μέσα το Φλεβάρη του 2011 έστειλαν ορκωτούς λογιστές γιατί τάχα  ένας εργολάβος πληρώθηκε. Ξέρετε ποιός είναι; Ο φίλος σας που έφαγε πέντε χρόνια. Εγώ δεν χαίρομαι με κατάντια ανθρώπου. Αλλά εσείς ισοπεδώνετε τα πάντα. Δύο αυτοκίνητα δεν τα έδωσες στον Καρελά. Τα σφαγεία τα έδωσες ή όχι;  Εγώ δεν σας κάρφωσα», φώναζε.

Ο κ. Λαμπρινίδης και η κ. Οικονόμου προσπαθούσαν να απαντήσουν αλλά δεν τους δίνονταν  ο λόγος.

Ο , επισήμανε ότι «ποτέ δεν πίστευα ότι ένας θα έχει βιώσει μια αδικία, μια ψυχική οδύνη που για ένα χρονικό διάστημα ταλαιπωρήθηκε, αλλά δικαιώθηκε. Και μετά να έρχονται άνθρωποι όπως ο  ξεφτιλισμένος Λαμπρινίδης και αντί να πει ένα μπράβο σε συνάδελφο που αθωώθηκε να συνεχίσει να λέει τέτοια. Αλλά ο κόσμος σε έστειλε στο σπίτι σου ξεφτιλισμένε. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχεις ηθική, μιλάμε για ξεφτίλα».

Ακολούθως  η Νατάσσα Οικονόμου επισήμανε ότι δεν αντιλαμβάνεται το μένος του κ. Καντόλα εναντίον της παράταξης. «Το πότε γιατί μπήκα στην πολιτική εγώ δεν αφορά κανένα. Επιπλέον δεν τον παραπέμψαμε εμείς; Γιατί ψάχνει εξιλαστήρια θύματα; Στο δήμο του Διμηνίου βρέθηκε έλλειμμα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.  Έπρεπε να ακολουθηθεί διαδικασία πειθαρχική και να πάει ο φάκελος στη δικαιοσύνη.

Αυτό ξεκίνησε από το που  βρήκε τις σφραγίδες του δήμου σε  μάντρα στην Αττική. Ποιες ευθύνες πάει να καλύψει;. Και λυπούμαστε γιατί όλο το προηγούμενο διάστημα, παρακαλούσε κάποιους να μην μιλήσουν. Όντως δεν θέλουμε να σας μοιάσουμε. Δεν θέλουμε να μοιάσουμε με τον κ. Καντόλα και την οικογένειά του».

Σε αυτό το σημείο ο δημοτικός σύμβουλος Δημ. Λιβογιάννης κινήθηκε προς την κ. Οικονόμου και τον κ. Λαμπρινίδη και τον σταμάτησαν οι Μιχ. Μιτζικός και Αρ.  Δουλόπουλος.

Για στημένες κατηγορίες εναντίον το πατέρα της  έκανε λόγο η Βιολέττα Καντόλα. «Έβαλαν να ελεγχθεί το έλλειμμα από ορκωτούς λογιστές στην θητεία του πατέρα μου. Και έστειλαν  χαρτί σε όλους τους προμηθευτές να απαντήσουν αν έχουν εξοφληθεί. Και έστειλαν πλαστές ότι λέγομαι Κοντογιώργης και έχω  πληρωθεί. Έκαναν καλά τη δουλειά τους. Την έστησαν. Αν είχαν απομακρύνει τον ταμία από τα καθήκοντά του δεν θα μπορούσε να καλύψει το έλλειμμα. Αλλά τον άφησαν στο δήμο μέχρι Μάρτιο για να καλύπτει ελλείμματα».

Ο Μιχάλης Μιτζικός τ καταδίκασε το περιστατικό επισημαίνοντας  ότι θα παραμείνει στην αίθουσα γιατί τιμά το θεσμικό του ρόλο.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση