Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Επίθεση κατά πάντων από τη ΛΑΣ Βόλου
Επίθεση κατά πάντων από τη ΛΑΣ Βόλου

Επίθεση κατά πάντων από τη ΛΑΣ Βόλου

Τη δημοτική αρχή κατάγγειλε σε σηνμερινήξ συνετέυξη τύπου στο Δημαρχείο η ΛΑΣ, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη και προκλητική τη στάση της, για την άρνηση της να καταγγείλει την εγκληματική – ναζιστική οργάνωση της Χ.Α., που σέρνει στα δικαστήρια το Δήμαρχο Πάτρας Κ. Πελετίδη, ο οποίος, ως όφειλε, στάθηκε εμπόδιο στη διάδοση του ναζιστικού και του ρατσιστικού δηλητηρίου της. Δεν είναι η πρώτη φορά που η δημοτική αρχή Βόλου «κάνει πλάτες» στη Χ.Α., αποδεικνύοντας ότι, ενδεχομένως, υπάρχουν διασυνδέσεις με την εγκληματική οργάνωση, «ξεχρέωμα γραμματίων» και ψηφοθηρικά αλισβερίσια.

Επίσης κατήγγειλε την επιχείρηση καταστολής των λαϊκών αντιδράσεων σχετικά με την ιδιωτικο του βιολογικού καθαρισμού της ΔΕΥΑΜΒ, τόνίζοντας: ” Η απόφαση του Προεδρείου να μην πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, με πρόσχημα την ανάρτηση πανό μέσα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, καθώς και η κλήση αστυνομικών δυνάμεων και security έξω από τα γραφεία της ΔΕΥΑΜΒ, δείχνουν την αποφασιστικότητα της δημοτικής αρχής να εφαρμόσει την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και της Ε.Ε. στην τοπική διοίκηση, την παραχώρηση της λαϊκής δημοτικής περιουσίας σε επιχειρηματικά συμφέροντα για την εξασφάλιση κερδών, που θα χρυσοπληρώνουν οι λαϊκές οικογένειες με αύξηση των ανταποδοτικών τελών στο δήμο, παράλληλα με τη φοροληστεία από τους άμεσους και έμμεσους φόρους της κυβέρνησης και το τσάκισμα των μισθών και των συντάξεων”.

Μάλιστα τα μέλη της ΛΑΣ κατηγόρησαν για λαϊκισμό τη δημοτική αρχή, λέγοντας ότι δεν μπορεί να κρύψει την πλήρη της και την απόλυτη στήριξή της στην στρατηγική ανάκαμψης των επιχειρηματικών κερδών. “Έβαλε φαρδιά πλατιά «την υπογραφή» της για τη λειτουργία εργοστασίου επεξεργασίας 120.000 λίτρων «τηγανέλαιων» ημερησίως, δίπλα στο Διμήνι, δίπλα στο πολεοδομικό συγκρότημα, για καύση βιοκαυσίμου για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, πνίγοντας την πόλη στο καυσαέριο. Αποσιωπά την προετοιμασία της ΑΓΕΤ – LAFARGE για καρκινογόνα καύση 200.000 τόνων RDF, δηλαδή σκουπιδιών, μαζί με την καύση 150.000 τόνων πετρελαϊκού άνθρακα (PET – KOK) που ήδη καίει, για την «ανταγωνιστικότητα της επιχείρησης», βάζοντας σε άμεσο κίνδυνο την υγεία των κατοίκων της πόλης. Ταυτόχρονα ετοιμάζεται να παράγει η ίδια καρκινογόνο καύσιμο από σκουπίδια (SRF) και ο ίδιος ο Δήμος να βάζει μπουρλότο στο περιβάλλον της πόλη του Βόλου με την καύση . Αυτή είναι η δημοτική αρχή! Το παζλ συνθέτουν οι αναθέσεις έργων για πελατειακές σχέσεις και δημιουργία «αυλής», τα έργα «βιτρίνας» στο κέντρο της πόλης για εντυπωσιασμό και για εξυπηρέτηση φιλικά προσκείμενων επαγγελματιών”.

Τα μέλη της ΛΑΣ επιτέθηκαν και κατά της αολίτευσης σημειώνοντας: “Τη δημοτική αρχή στο αντιλαϊκό έργο της τη σιγοντάρει η δήθεν αολίτευση, η νέα κυβερνητική «συριζέϊκη» δημοτική ομάδα των πρώην «ανεξάρτητων» δημοτικών συμβούλων, με την προσωνυμία τώρα «Μαζί για το Βόλο», καθώς επίσης και η «Επιλογή Ευθύνης», η παράταξη του Σκοτινιώτη, στην οποία- στο πλαίσιο της αναμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού- επανασυσπειρώνονται δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ. Στην ίδια γραμμή και δυνάμεις της ΝΔ, κυρίως από το χώρο της Περιφέρειας ς. Το γαϊτανάκι των αντιπαραθέσεων, οι ύβρεις και οι αλληλο, ο «σκυλοκαυγάς», έχουν στόχο την πρόκληση εντυπώσεων για τη διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Μια διαπάλη μεταξύ «δελφίνων» για τη διαχείριση της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής. Με τη φρασεολογία του δήθεν «νέου» υποστηρίζουν τα ίδια ακριβώς μέτρα, υπερασπίζονται την ίδια πολιτική, υποτάσσουν την τοπική διοίκηση στα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών. Όλοι αυτοί, το λεγόμενο «δημοκρατικό μέτωπο», αποτελείται από εκπροσώπους κομμάτων που ψήφισαν τα μνημόνια, που έχουν καταδικάσει στην ανέχεια τις λαϊκές οικογένειες, που συγκαλύπτουν πίσω από τις κοκορομαχίες τους την πολιτική των αστικών κομμάτων, και της σημερινής κυβέρνησης, που τσακίζουν τα λαϊκά δικαιώματα. Έχουν δείξει στην πράξη τι εννοούν δημοκρατία, με τον τρόπο που έχουν αντιμετωπίσει και αντιμετωπίζουν τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους αγρότες, αφού δεν υπάρχει λαϊκός αγώνας που να μην έχουν κατασυκοφαντήσει. Και η δημοτική αρχή και οι δυνάμεις του δήθεν «δημοκρατικού μετώπου» είναι αυτοί που ευθύνονται, μέσα από την εναρμόνισή τους με την πολιτική των κυβερνήσεων για τις περικοπές των δαπανών στην τοπική διοίκηση, τη δραματική μείωση του προσωπικού και των αμοιβών του, την καταστροφή των υλικοτεχνικών υποδομών και τη σταδιακή μετατροπή του δήμου σε ανταποδοτική επιχείρηση. Όπως και τα «ματωμένα» πλεονάσματα του κρατικού προϋπολογισμού, έτσι και το πλεόνασμα των 16 εκ., που διατυμπανίζει ότι έχει στη διάθεσή της η δημοτική αρχή, προήλθε από το δήθεν νοικοκύρεμα του δήμου, προήλθε από την υποβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος και το τσάκισμα των εργασιακών δικαιωμάτων και των μισθών των εργαζομένων του δήμου, στον οποίο το ποσοστό των ελαστικά εργαζόμενων ξεπερνά το 40%.”

Για τη ΔΕΥΑΜΒ

Σύμφωνα με τη ΛΑΣ η παραπάνω κατάσταση αποκρυσταλλώνεται και στη ΔΕΥΑΜΒ.
• Η επιχορήγηση της ΔΕΥΑΜΒ από τον Κρατικό προϋπολογισμό είναι ανύπαρκτη.
• Μειώθηκε το προσωπικό. Οι 292 οργανικές θέσεις μειώθηκαν επί δημαρχίας Σκοτεινιώτη σε 156. Σήμερα καλύπτονται με μόνιμο προσωπικό περίπου 120, ενώ προγραμματίζεται η πρόσληψη τακτικού προσωπικού (29), που θα πληρώνεται από τα ανταποδοτικά τέλη ύδρευσης – αποχέτευσης και όχι από τον Κ.Π. Περιστασιακά οι ανάγκες καλύπτονται και από συμβασιούχους ή με ανάθεση έργων σε εργολάβους. Χάνεται η συνέχεια εμπειρίας λόγω έλλειψης προσωπικού και βλαπτικών μετακινήσεων
• Το δίκτυο ύδρευσης βρίσκεται σε άθλια κατάσταση, αφού παρεμβάσεις αντικατάστασης έχουν γίνει μόνο στο μισό πολεοδομικό συγκρότημα, οι συντηρήσεις είναι περιορισμένες και οι βλάβες συχνές.
• Υπάρχει εδώ και χρόνια έλλειψη υποδομών «αποθήκευσης» νερού, για να καλύπτονται οι ανάγκες ιδιαίτερα σε περιόδους ξηρασίας.
• Υπάρχουν απαιτήσεις εκατομμυρίων από εργολαβικές εταιρείες είτε λόγω «υπερσυμβατικών εργασιών» είτε λόγω αποζημιώσεων από καθυστερήσεις έργων («βλάβης»), αποτέλεσμα της παραχώρησης των έργων σε ιδιωτικές εταιρείες, οι οποίες έχοντας στο οπλοστάσιό τους όλο το αστικό νομικό πλαίσιο κάνουν «» εκατομμυρίων από τις τσέπες των κατοίκων που ακριβοπληρώνουν τις υπηρεσίες.
• Τα τιμολόγια ύδρευσης -αποχέτευσης και άρδευσης έχουν εκτοξευθεί στα ύψη παρά τις μειώσεις στα εισοδήματα των λαϊκών οικογενειών που τα τελευταία χρόνια είδαν μειώσεις περίπου 40%.

Η παραπάνω κατάσταση οδήγησε και στις διακοπές νερού και σε εκτεταμένες ζημιές κατά τη διάρκεια της φετινής κακοκαιρίας. Ασυντήρητο δίκτυο,κακής ποιότητας μετρητές, έλλειψη εξειδικευμένου τεχνικού προσωπικού (15 τεχνικοί – οι μισοί οχτανηνίτες – της ΔΕΥΑΜΒ με αυτοθυσία έδωσαν μάχη με τα χιόνια και τη παγωνιά, για τους οποίους θα πρέπει δοθεί και η πραγματική υπερωριακή αποζημίωση) , μη συντήρηση και λειτουργία της αφαλάτωσης, κ.ά. οδήγησαν στο άδειασμα των δεξαμενών (κυρίως του Λατομείου). Αποδεικνύεται ότι η σταδιακή ιδιωτικο τομέων της ΔΕΥΑΜΒ και η παραχώρηση των έργων σε εργολαβικές εταιρείες μεγεθύνει το«πλιάτσικο», επιβαρύνει τα ζήτημα της επάρκειας και την ποιότητά του, οδηγεί σε ακριβότερα τιμολόγια.

Το ίδιο θα συμβεί αν προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση του βιολογικού καθαρισμού, που θα τη χρυσοπληρώσουν οι κάτοικοι της πόλης και ενδεχομένως να τεθεί σε άμεσο κίνδυνο το φυσικό – θαλάσσιο περιβάλλον στον Παγασητικό. Η έλλειψη συντήρησης του Βιολογικού, οι απανωτές βλάβες συγκλίνουν σε αυτή την κατεύθυνση.

Το νερό ως κοινωνικό αγαθό μπορεί να το προασπίσει μόνο η πάλη του εργατικού – λαϊκού κινήματος και των σωματείων και φορέων του. Σε αυτή την κατεύθυνση καλούμε τους εργαζόμενους της περιοχής να εντείνουν την πάλη τους για :
• Ολοκληρωμένη, αποκλειστικά κρατική υδατική πολιτική, που θα αφορά στην έρευνα, τον εμπλουτισμό, την προστασία, τις χρήσεις και την ορθολογική αξιοποίηση των υδάτινων αποθεμάτων στο σύνολο της χώρας, στον αντίποδα των κατευθύνσεων της ΕΕ.
• Πρόσληψη του απαραίτητου επιστημονικού και εργατοτεχνικού προσωπικού με μόνιμη και σταθερή δουλειά.
• Κατασκευή, επέκταση, συντήρηση και λειτουργία των υποδομών ύδρευσης, αποχέτευσης και άρδευσης, μέσα από Ενιαίο Κρατικό Φορέα Κατασκευών, χωρίς την εμπλοκή ιδιωτικών – εργολαβικών εταιρειών.
• Όχι στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΥΑΜΒ ή τομέων – υπηρεσιών της δημοτικής επιχείρησης. ¨όχι στην ιδιωτικοποίηση του Βιολογικού Καθαρισμού. Άμεση χρηματοδότηση από τον Κρατικό Προϋπολογισμό για την αποκατάσταση του δικτύου ύδρευσης και για τη συντήρηση και τον εκσυγχρονισμό του συστήματος αποχέτευσης.
• Μείωση τουλάχιστον στο 50% του τιμολογίου ύδρευσης με προοπτική την ελαχιστοποίησή του για τις οικιακές καταναλώσεις και αύξηση για τις επιχειρηματικές καταναλώσεις.
• Καμιά διακοπή νερού σε λαϊκές οικογένειες και σε ανέργους για ανεξόφλητους λογαριασμούς.
• Να ξεκαθαρίσουν όλες οι παρατάξεις για την θέση τους ιδιωτικοποίησης του Βιολογικού- ΔΕΥΑΜΒ – όχι υποκριτικά- δεδομένης της στάσης τους κεντρικά ΕΥΔΑΠ, ΕΥΔΑΘ, Καθαριότητα, Πράσινο.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση