Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Επιτακτική η απομάκρυνση κεραίας κινητής τηλεφωνίας κοντά σε σχολεία
Επιτακτική η απομάκρυνση κεραίας κινητής τηλεφωνίας κοντά σε σχολεία

Επιτακτική η απομάκρυνση κεραίας κινητής τηλεφωνίας κοντά σε σχολεία

Μία νέα, δυναμική  έκαναν σήμερα το απόγευμα οι κάτοικοι της περιοχής Αγ. Αντωνίου στη συνοικία ,  ζητώντας  την απομάκρυνση της κεραίας που έχει εγκατασταθεί σε ταράτσα σπιτιού στην οδό Μαβίλη 90 και σε απόσταση μερικών δεκάδων μέτρων από τέσσερα σχολεία, ισάριθμα φροντιστήρια, έναν Παιδικό Σταθμό, ένα γυμναστήριο,  ένα ναό κι ένα πάρκο.

Μικροί και μεγάλοι συγκεντρώθηκαν σήμερα το απογευμα, αναμένοντας τη Δημοτική Αρχή Βόλου, που δεν εμφανίστηκε και το τους ανανεώθηκε για μεθαύριο Τετάρτη στις 6 το απόγευμα .

Στο χώρο της ς βρέθηκαν ο Απόστολος Βεργής – Ζαρκάδας, ο σύμβουλος της «Δύναμης Βόλου» Αρ. Δουλόπουλος και ο ανεξάρτητος σύμβουλος Ιασ. Αποστολάκης, η εκπρόσωπος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Πέπη , ενώ ές φώναζαν συνθήματα όπως «έξω οι κεραίες από τις γειτονιές, θέλουμε να ζήσουν και οι επόμενες γενιές».

Στους συγκεντρωμέ έγινε ενημέρωση από τα μέλη της επιτροπής αγώνα και δεν σημειώθηκε το παραμικρό, ενώ στο σπίτι όπου εγκαταστάθηκε η κεραία, βρισκόταν η ιδιοκτήτρια.

Ο απόστρατος αξιωματικός της Αεροπορίας και μέλος της συντονιστικής ομάδας Γεώργιος Βούλγαρης,  ανέφερε ότι σήμερα ήταν η έκτη φορά που έγινε συγκέντρωση και οι προηγούμενες πέντε είχαν σκοπό να πείσουν την ιδιοκτήτρια να λύσει τη σύμβαση με την εταιρία και στην προηγούμενη συγκέντρωση συναντήθηκαν μαζί της τρία μέλη της επιτροπής και δεν υπήρξε συνεννόηση.

Σύμφωνα με το μέλος της ομάδας, ο δικηγόρος κινείται προς την κατεύθυνση των ασφαλιστικών μέτρων κατά της εταιρίας και της ιδιοκτήτριας που παραχώρησε το χώρο.

Ο δημοτικός σύμβουλος Αρ. Δουλόπουλος είπε  ότι οι κάτοικοι δεν κάνουν πίσω και δικαιολογημένα γιατί υπάρχει αυτή η κεραία, που για ένα και μόνο λόγο, ότι είναι σε απόσταση αναπνοής από τόσα σχολεία, δεν θα έπρεπε να τοποθετηθεί.

Σύμφωνα με τον δημοτικό σύμβουλο, λύση θα δοθεί ότι κατέβει η κεραία και καταλάβει η ιδιοκτήτρια του σπιτιού ότι κάνει κακό στον εαυτό της και στη γειτονιά και η Δημοτική Αρχή πρέπει να δημιουργήσει υποδομές, ώστε να υπάρχει ένας χώρος θα εγκατασταθούν οι κεραίες, για να μην υπάρχουν ανάλογα προβλήματα.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 12ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου Αντώνης Μπέκος , τόνισε ότι υπάρχει έντονη ανησυχία των γονέων για την κεραία, που βρίσκεται περίπου 150 μ. από το σχολείο.

Ήδη, όπως εξήγησε,  συγκεντρώθηκαν 120 , οι δάσκαλοι τάσσονται κατά της κεραίας, ενώ συζητήσεις έγιναν και με άλλα σχολεία.  Οι θα παραδοθούν στον δικηγόρο που ανέλαβε την υπόθεση της κεραίας.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση