Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Επιστροφή στα θρανία στις 12 Απριλίου
Επιστροφή στα θρανία στις 12 Απριλίου

Επιστροφή στα θρανία στις 12 Απριλίου

Mε υποχρεωτική τη διενέργει των self test κάθε εβδομάδ για μαθητές και διδακτικό προσωπικό και ζητούμενη επανέναρξης την 12 Απριλίου προχωρά η στο σχεδιασμό για την επαναλειτουργία της δια ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η θα ζητήσει από την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων την επαναλειτουργία και για τις τρεις λυκειακές τάξεις. Ως εκ τούτου και μαθητές κάτω των 18 ετών θα έχουν προτεραιότητα στην προμήθεια των αυτοδιαγνωστικών τεστ.

Με βάση τον σημερινό σχεδιασμό, τα Γυμνάσια θα ανοίξουν σε δεύτερη φάση ενώ η επαναλειτουργία των Δημοτικών, πάντα με βάση τα τρέχοντα δεδομένα, φαίνεται να μετατίθεται για μετά το Πάσχα.

Στο τραπέζι των συζητήσεων την επόμενη εβδομάδα μπαίνουν και τα πολυκαταστήματα, με πιθανή επαναλειτουργίας την 12 Απριλίου.

Σε ό,τι αφορά στην εστίαση, οι ελπίδες για άνοιγμα πριν από το Πάσχα δεν έχουν πλήρως εξανεμιστεί.

Όσον αφορά τα self test, οι ανακοινώσεις σχετικά με το πλαίσιο για τη και τη χρήση τους θα γίνουν την Παρασκευή, πιθανότατα κατά την τακτική για την πορεία της πανδημίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα παρουσιαστεί και βίντεο, ώστε να αποσαφηνιστεί ο τρόπος χρήσης τους προς τους πολίτες.

Τα ατομικά τεστ θα τεθούν στη διάθεση των πολιτών από την ερχόμενη Δευτέρα μέσω φαρμακείων, με προτεραιότητα την εκπαιδευτική κοινότητα.

Υπενθυμίζεται ότι κάθε πολίτης θα δικαιούται έως 4 rapid test τον μήνα, ένα ανά εβδομάδα.

Δύο ειδών

Τα τεστ είναι δύο ειδών, ρινικό και σιέλου.

Το πρώτο περιλαμβάνει τον στειλεό (μπατονέτα), τη δοκιμαστική πλακέτα όπου τοποθετείται το επίχρισμα, το φιαλίδιο με το υγρό και το σακουλάκι απόρριψης.

Οι οδηγίες χρήσης, είναι απλές αλλά πρέπει να τηρούνται:

• Βάζουμε τη μπατονέτα περίπου 4 εκ. μέσα στο ρουθούνι, κοιτώντας ψηλά
• Περιστρέφουμε 5-6 φορές και επαναλαμβάνουμε στο άλλο ρουθούνι
• Τοποθετούμε τον στειλεό μέσα στο υγρό και περιστρέφουμε για 15'
• Έπειτα ρίχνουμε τέσσερις σταγόνες στην πρώτη ειδική θέση της δοκιμαστικής πλακέτας και την αφήνουμε 10 με 15 λεπτά μέχρι να δείξει αποτέλεσμα.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση