Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΒΟΛΟΣ / Επιστρέφουν 10 πρώην δημοτικοί αστυνομικοί στο Δήμο Βόλου
Επιστρέφουν 10 πρώην δημοτικοί αστυνομικοί στο Δήμο Βόλου

Επιστρέφουν 10 πρώην δημοτικοί αστυνομικοί στο Δήμο Βόλου

Επιστρέφουν από σήμερα 3-7-2019 στον Δήμο Βόλου, 10 πρώην δημοτικοί αστυνομικοί, οι οποίοι αναλαμβάνουν υπηρεσία στο αυτοτελές Τμήμα Δημοτικής Αστυνομίας Βόλου, ενώ αναμένεται άμεσα η ανάληψη υπηρεσίας και 11ου δημοτικού αστυνομικού.

Πρόκειται για πρώην δημοτικούς αστυνομικούς , που είχαν αποχωρήσει από το μετά την υποχρεωτική κατάργηση των θέσεών τους το 2013 και οι οποίοι τοποθετήθηκαν στη συνέχεια σε Καταστήματα Κράτησης.

Η στελέχωση της Δημοτικής Αστυνομίας αποτελούσε εξαρχής βασικό στόχο του Δήμου Βόλου και δόθηκε μεγάλος και συνεχής αγώνας προκειμένου η υπηρεσία αυτή να ανακάμψει και να ασκήσει το σημαντικό της έργο, διευκολύνοντας σε μεγάλο βαθμό τη καθημερινότητα των πολιτών.

Για το ιστορικό της υπόθεσης, μετά τη κατάργηση των θέσεων των δημοτικών αστυνομικών με τις διατάξεις του άρθρου 81 Ν. 4172/2013, δόθηκε η δυνατότητα επανασύστασης της δημοτικής αστυνομίας, το 2015 με τον Ν. 4325/2015 .

Ο Δήμος Βόλου, ήταν από τους πρώτους Δήμους που έλαβε απόφαση για την επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (336/2015), η οποία λήφθηκε στις 20-5-2015, λίγες μόλις μέρες μετά τη δημοσίευση του Ν. 4325/2015 (11-5-2015).

Το 2018, με τις διατάξεις του άρθρου 278 του Προγράμματος «Κλεισθένης Ι» δόθηκε η δυνατότητα επιστροφής των πρώην δημοτικών αστυνομικών, μετά από αίτησή τους στις των Δήμων όπου υπηρετούσαν. Συνολικά υποβλήθηκαν στον 11 αιτήσεις, που έγιναν αμέσως αποδεκτές, καθώς στόχος της δημοτικής αρχής, ήταν εξαρχής η πλήρης επαναλειτουργία της δημοτικής αστυνομίας.

Μετά από μια σειρά παρεμβάσεων του Δήμου Βόλου στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και το Υπουργείο Εσωτερικών για την επίσπευση των διαδικασιών επιστροφής των δημοτικών αστυνομικών, σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να υποδεχόμαστε τα στελέχη της δημοτικής αστυνομίας, καθώς ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες μετάταξής τους, με τη δημοσίευση των σχετικών αποφάσεων του δημάρχου Βόλου για τους 10 δημοτικούς αστυνομικούς που δημοσιεύθηκαν στο 1110/Γ/25-6-2019, ενώ επίκειται άμεσα και η ολοκλήρωση των διαδικασιών μετάταξης και του 11ου δημοτικού αστυνομικού που θα πλαισιώσει την υπηρεσία της δημοτικής αστυνομίας.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Δωρεά εξοπλισμού στον Δήμο Σκιάθου #ΔήμοςΣκιάθου - https://t.co/gUVz0dDIru -

  • Ο Κυρ. Μητσοτάκης για την υπόθεση των παρακολουθήσεων #ΚυρΜητσοτάκης - https://t.co/jAGU5nNN9H -

  • Πανηγυρίζει η μονή  Αγίου Λαυρεντίου #μονή ΑγίουΛαυρεντίου - https://t.co/TuXhuNkBBX -

"Αλιεύοντας" την είδηση