Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Επιστρέφουν τα οχήματα του στρατού από την Αλόννησο
Επιστρέφουν τα οχήματα του στρατού από την Αλόννησο

Επιστρέφουν τα οχήματα του στρατού από την Αλόννησο

Συνεχίζουν  την ποκτάσταση των ζημιών στην Αλόννησο τα συνεργεία της ΔΕΔΗΕ , ενώ μέχρι και σήμερα τμήμα του νησιού από την Στενή Βάλλα, προς Καλαμάκι κι Αγ. Δημήτριο, παραμένουν χωρίς ρεύμα,
Εν τω μεταξύ χθες αποδεσμεύτηκαν τα οχήματα του Στρατού και τα πρώτα  επέστρεψαν το απόγευμα στο Βόλο, μέσω του Λιμανιού, ενώ σήμερα θα επιστρέψουν  και τα υπόλοιπα.
Ο δήμαρχος του νησιού Π. Βαφίνης ενημέρωσε σχετικά με την κατάσταση  λέγοντας στο ράδιο “Ακρόαμα”:  «σε ένα τμήμα του νησιού από την Στενή Βάλλα, προς Καλαμάκι κι Αγ. Δημήτριο, οι οικισμοί παραμένουν χωρίς ρεύμα. Εκεί υπάρχει τεράστια ζημιά με τους μετασχηματιστές τάσης. Τα συνεργεία της ΔΕΗ, δουλεύουν όλες αυτές τις ημέρες, προκειμένου να αποκαταστήσουν τις ζημιές. Όσες οικογένειες βρίσκονται σε αυτό το τμήμα του νησιού, είτε μεταφέρθηκαν στο Πατητήρι, είτε βρήκαν εναλλακτικούς τρόπους για τη θέρμανσή τους και την κάλυψη των υπολοίπων αναγκών τους.
Ο  δήμαρχος  είπε ακόμη πως 13 ημέρες, από  την έναρξη των έντονων καιρικών φαινομένων που έπληξαν το νησί,  η εικόνα είναι σαφώς καλύτερη, ενώ πρόσθεσε ότι μέχρι αργά χθες βράδυ μηχανήματα του στρατού και της ς, έφθασαν ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές του νησιού κι απεγκλωβίστηκε κι ο τελευταίος κτηνοτρόφος.
Επίσης, μηχανήματα του στρατού, της Πυροσβεστικής και του Δήμου καθάρισαν όλο το οδικό δίκτυο του νησιού και η κυκλοφορία γίνεται χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ απομένει να καθαριστούν κάποιοι μικροί παράδρομοι, ενώ  έχουν αποχιονιστεί όλοι οι οικισμοί και πλέον το βάρος του Δήμου, πέφτει στην απομάκρυνση δένδρων μέσα από τους οικισμούς και τα . «Έχουν πέσει δένδρα μέσα στους οικισμούς, αλλά και σε . Σήμερα λειτούργησαν το νηπιαγωγείο και ο παιδικός σταθμός στην Αλόννησο, ενώ από χθες λειτουργούν το Γυμνάσιο και οι Λυκειακές Τάξεις. Είχαν πέσει δένδρα μέσα στα σχολεία, τα οποία κι απομακρύναμε» είπε ο κ. Βαφίνης.
Εξάλλου χθες, υπεγράφη έγγραφο με το οποίο αποδεσμεύονται  τα οχήματα του στρατού, τα οποία αναμένεται να αναχωρήσουν σήμερα, αν το επιβατηγό – οπχηματαγωγό “Πρωτεύς”  εκτελέσει κανονικά το , καθώς στη θαλάσσια περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.
Τέλος, διευκρίνισε ότι από τις 150.000 ευρώ που εγκρίθηκαν από τον υπουργό Εσωτερικών για τη Σκόπελο και την Αλόννησο,  το νησί θα λάβει 60.000 ευρώ, τα οποία προβλέπονται για κι έξοδα αποχιονισμού.  «Αυτά τα προορίζονται για αποχιονισμού. Όταν απομακρυνθεί όλο το χιόνι, καθώς στην περιοχή Γέρακα, το ύψος του φθάνει το ένα μέτρο, θα προχωρήσουμε στην καταγραφή, θα ζητήσουμε και τη συνδρομή μηχανικών και  θα στείλουμε έγγραφο στο Υπουργείο για κονδύλι που θα αφορά αποζημιώσεις κι αποκαταστάσεις, καθώς στο επαρχιακό δίκτυο, υπάρχουν πολλές ζημιές. Ευελπιστούμε μέχρι το Πάσχα να έχουμε μπει στους ρυθμούς μας» είπε κλείνοντας ο δήμαρχος Αλοννήσου.
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση