Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ / Επιστρέφουν τα οχήματα του στρατού από την Αλόννησο
Επιστρέφουν τα οχήματα του στρατού από την Αλόννησο

Επιστρέφουν τα οχήματα του στρατού από την Αλόννησο

Συνεχίζουν  την αποκατάσταση των ζημιών στην Αλόννησο τα συνεργεία της ΔΕΔΗΕ , ενώ μέχρι και σήμερα τμήμα του νησιού από την Στενή Βάλλα, προς Καλαμάκι κι Αγ. Δημήτριο, παραμένουν χωρίς ρεύμα,
Εν τω μεταξύ χθες αποδεσμεύτηκαν τα του Στρατού και τα πρώτα  επέστρεψαν το απόγευμα στο Βόλο, μέσω του Λιμανιού, ενώ σήμερα θα επιστρέψουν  και τα υπόλοιπα.
Ο δήμαρχος του νησιού Π. Βαφίνης ενημέρωσε σχετικά με την κατάσταση  λέγοντας στο ράδιο “Ακρόαμα”:  «σε ένα τμήμα του νησιού από την Στενή Βάλλα, προς Καλαμάκι κι Αγ. Δημήτριο, οι οικισμοί παραμένουν χωρίς ρεύμα. Εκεί υπάρχει τεράστια ζημιά με τους μετασχηματιστές τάσης. Τα συνεργεία της , δουλεύουν όλες αυτές τις ημέρες, προκειμένου να αποκαταστήσουν τις ζημιές. Όσες οικογένειες βρίσκονται σε αυτό το τμήμα του νησιού, είτε μεταφέρθηκαν στο Πατητήρι, είτε βρήκαν εναλλακτικούς τρόπους για τη θέρμανσή τους και την κάλυψη των υπολοίπων αναγκών τους.
Ο  δήμαρχος  είπε ακόμη πως 13 ημέρες, από  την έναρξη των έντονων καιρικών φαινομένων που έπληξαν το νησί,  η εικόνα είναι σαφώς καλύτερη, ενώ πρόσθεσε ότι μέχρι αργά χθες βράδυ μηχανήματα του στρατού και της Πυροσβεστικής, έφθασαν ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές του νησιού κι απεγκλωβίστηκε κι ο τελευταίος κτηνοτρόφος.
Επίσης, μηχανήματα του στρατού, της Πυροσβεστικής και του Δήμου καθάρισαν όλο το οδικό δίκτυο του νησιού και η κυκλοφορία γίνεται χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ απομένει να καθαριστούν κάποιοι μικροί παράδρομοι, ενώ  έχουν αποχιονιστεί όλοι οι οικισμοί και πλέον το βάρος του Δήμου, πέφτει στην απομάκρυνση δένδρων μέσα από τους οικισμούς και τα σχολεία. «Έχουν πέσει δένδρα μέσα στους οικισμούς, αλλά και σε σχολεία. Σήμερα λειτούργησαν το νηπιαγωγείο και ο παιδικός σταθμός στην Αλόννησο, ενώ από χθες λειτουργούν το και οι Λυκειακές Τάξεις. Είχαν πέσει δένδρα μέσα στα σχολεία, τα οποία κι απομακρύναμε» είπε ο κ. Βαφίνης.
Εξάλλου χθες, υπεγράφη έγγραφο με το οποίο αποδεσμεύονται  τα του στρατού, τα οποία αναμένεται να αναχωρήσουν σήμερα, αν το επιβατηγό – οπχηματαγωγό “Πρωτεύς”  εκτελέσει κανονικά το , καθώς στη θαλάσσια περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.
Τέλος, διευκρίνισε ότι από τις 150.000 που εγκρίθηκαν από τον υπουργό Εσωτερικών για τη Σκόπελο και την Αλόννησο,  το νησί θα λάβει 60.000 , τα οποία προβλέπονται για δαπάνες κι έξοδα αποχιονισμού.  «Αυτά τα προορίζονται για δαπάνες αποχιονισμού. Όταν απομακρυνθεί όλο το χιόνι, καθώς στην περιοχή Γέρακα, το ύψος του φθάνει το ένα μέτρο, θα προχωρήσουμε στην καταγραφή, θα ζητήσουμε και τη συνδρομή μηχανικών και  θα στείλουμε έγγραφο στο Υπουργείο για κονδύλι που θα αφορά αποζημιώσεις κι , καθώς στο , υπάρχουν πολλές ζημιές. Ευελπιστούμε μέχρι το να έχουμε μπει στους ρυθμούς μας» είπε κλείνοντας ο δήμαρχος Αλοννήσου.
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Χρ.Τριαντόπουλος: Συνεργασία με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ για ζητήματα λιμενικών εγκαταστάσεων - https://t.co/wkJb0gS5x2… -

  • Τρία #μετάλλια η #Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο #Ελλάδα #μετάλλια #ΟλυμπιακοίΑγώνεςΤόκιο - https://t.co/Lsmq1k8EAu -

  • Στο εργοτάξιο του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας #ΔημοτικόΘέατροΒόλου - https://t.co/oXFC0E1cpc -

"Αλιεύοντας" την είδηση